Anlam veremiyorum size. Anlamaya çalışıyorum ama gerçekten anlayamıyorum. Ölüyü ölü ile kıyaslıyoruz farkında mısınız? Neden onun için sokağa dökülmedi?
Neden bunun için bir şeyler yapılmadı ?
Allah Aşkınıza geçmişe bakın.. Ne çocuklar öldü bu yollarda.
Ben iyi hatırlıyorum, Serap için de çok sesler yükseldi. Ama her geçtiğimiz yılda daha çok bilinçlenip,daha çok hak,hukuk arar olduk.
Berkin Bir Polis Tarafından öldürüldü. Biz Çocukken sadece polisler bizi korur zannederdik..Şimdi ise öldürüyorlar !
Emir kulu demeyin sakın. Kaç polis sırf gençlere bir şey olmasın diye çekildiler?
Eylemci gençler Polislere saldırmak isteyen başka eylemciler tarafından korunuldular. Ama kimse bir şeyi bilmiyor öyle değil mi..
Çocuklar ölüyor lan çocuklar. Kalkmış neden onun için ses çıkarmadı diyorsunuz. Ayıptır yahu. Polis öldü. Berkine yaptıklarını polise yapmadılar dediler. Eee polis ölmeseydi sizde berkin için ses çıkarmayacaktınız. Uyanın artık lütfen. Açın gözünüzü de gerçekleri görün artık. Neden sonuçları ortadan kaldırın. Çocuklar ölüyor. Millet altında sorunlar çıkarıyor. Ölülerle ölüleri bir tutup kıyaslıyorsunuz. Almıyor bunları benim mantığım. Geçmişte ne çocuklar öldü. Ne çocuklar ölüyor.
Gezi olaylarında ilk zamanlar bende gezi olaylarını her şeyi suçlu bulurdum. Mısıra,Suriye'ye üzüleceğinize kendi ülkenize üzülün diyenlerle kavga içerisindeydim. Ama şuan bakıyorum da kendi memleketimde çocuklar ölüyor, onlar kimsenin umurunda olmuyor,diğer ülkenin insanları,çocukları ölüyor,onlar ile kıyaslıyorlar.
Lan hepsine üzülün ağlayın. Kıyas yapmayın. Neden niçin öldüğü önemli değil. Çocuklar ölüyor mu? EVET. Oturun fatiha okuyup ağlayın.
Ne hallere geldik ya ne hallere geldik. Siyasi, ideolojik sorunlarınızı bir kenara bırakın. Berkin için sokaklara dökülmeselerdi o zaman da aynı tepkiyi verecektiniz. Neden kimse sokağa dökülmedi diyecekti.
Ben bunu çok iyi gördüm.. Bizim Ülkemizin gençleri Her ülkede yapılan haksızlıklara karşı yürüdü,birlik oldu. Her ne kadar terör ve siyasetcilerin bozduğu durumlar olsa bile bizim ÜLKEMİZİN GENÇLERİ HER ŞEYİ YAPTILAR.
Evet öldüler,yaralandılar. Bunları bile bile yollara döküldüler.
Benim canım acıyor artık insanların o lanet yorumlarını okudukça. Her yerde insanlar ölüyor. Herkese yetişemesek bile yetişe bildiklerimize sesimizi çıkartıyoruz.
Serap için hastaneye toplanan gurupları biliyorum ben ya.
Allah'tan Rahmet diliyorsunuz ama hiç birinizin içten dediğine inancım kalmadı böyle düşündüğünüz için.
Neden ona ses çıkardılar da,diğerine çıkarmadılar.
Sorun bumu yahu?
Sorun bumu?
Çocuklar ölüyor.. Artık sesler her sene daha yükseliyor. Ama herkes kör,herkes kendi bildiğini okuyor.
Kıyas yapmayın ne olur. Kendi Ülkenize de üzül,diğer Ülkelere de üzülün. Her ölene üzülün.
Kıyas yaparsanız eğer suçlu olursunuz. Niyetiniz hiç bir zaman anlaşılmaz.
Çünkü Çoğu şeyi görmesek bile dinledik,okuduk.. Eskileri hatırlayın neler çekti.. Kaç genç öldürüldü.. Her yıl bazı gençler için ses çıkartıp isyan ediyoruz. Ama isimlerini bilmediğimiz onca insanı hatırlamıyoruz bile öyle değil mi..
Her zaman bu böyle olacak. O fark, bu farklı değil.
Acılar hepimizin acısı. Ne olur artık silkelenin de ölü ile ölüyü kıyaslayıp acınacak hale düşmeyin. Lütfen..
İyi günler.