Acılarımız bile farklı

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
fileashxfi.jpg
images

İkinci resimde ki rahmetliyi herkes tanıyor bu aralar .. Berkin Elvan .. 14 yaşında gösteriler sırasında başına isabet eden bir gaz kapsülü sonucu komaya girip hayata tutunamayan yavrucak ..

İlk resimde ki kim peki biliyor musunuz ? Bundan bir kaç sene önce pkk lı göstericilerin attıkları molotoflar yüzünden Belediye otobüsünün içinde hem de annesinin gözleri önünde diri diri yanan Serap kızımız .. 29 gün komada kaldıktan sonra o da yaşam savaşını kaybetmişti ..

İkisi de henüz çocuktular .. İkisi de henüz hayata açtılar .. İkisinin de kimseye zararı olmamıştı .. İkisi de fitnenin kurduğu tuzağa düşmüşlerdi .. İkisi de öfkenin kurbanları olmuştu ve ikisi de İNSAN EVLADIYDILAR ..

Bugün Berkin için sokağa dökülenler dün neden Serap için sokağa dökülmediler sormak isterim ..
Bugün Berkin için " su testisi su yolunda kırılır " diyenler dün Serap için neden " kahrolsun pkk lılar " diye meydanlar inmediler merak ederim ..

Bana maval anlatmayın ..
Merhametimizi üvey, ideolojilerimizi öz çocuklarımız bellemişiz ..

İnsanları siyasi görüşüne göre yargılayacak bir yargı oluşturdular ülkemizde. Eskiden bir insanı tanımak, ona güvenmek yaptığı iyi işlerle alakalı idi. Şimdilerde tanıştığın biri eğer senin güttüğün siyasi görüşte değil ise, ön yargı ile yaklaşıp ona göre puanını veriyorsun.

Hangi ideolojik görüşte olursa olsun ölümler kolay ve kabul edilebilir değildir. Ama bu ölümleri bir rant kavgasına dönüştürmek, ölüler üzerinden pis bir siyasi oyuna girmek, olmayan bir olayı oldu gibi göstererek insanları kışkırtmak ve sırf sosyal medyada beğeni uğruna karşı görüşe çirkin sözler sarfetmek insanlık değildir.

İnsanları siyasi görüşüne göre yargılayacak bir yargı oluşturdular ülkemizde. Eskiden bir insanı tanımak, ona güvenmek yaptığı iyi işlerle alakalı idi. Şimdilerde tanıştığın biri eğer senin güttüğün siyasi görüşte değil ise, ön yargı ile yaklaşıp ona göre puanını veriyorsun.

Hangi ideolojik görüşte olursa olsun ölümler kolay ve kabul edilebilir değildir. Ama bu ölümleri bir rant kavgasına dönüştürmek, ölüler üzerinden pis bir siyasi oyuna girmek, olmayan bir olayı oldu gibi göstererek insanları kışkırtmak ve sırf sosyal medyada beğeni uğruna karşı görüşe çirkin sözler sarfetmek insanlık değildir.

İnsanları bu noktaya hangi siyasilerin getirdiğini gördüğümüzde sorunlarımızı çözme noktasında büyük bir adım atmış olacağız.

Konuya gelince, Serap ve Berkin'i iki ayrı kutup gibi değerlendirmek doğru değil. Her ikisi de gencecik yaşta zerre hak etmedikleri ve zerre suçları olmadıkları halde öldüler. İkisi için de insanlar üzüldü, lanet etti.

Ancak her olay bağlamına göre değişir. Serap için geniş çapta eylemler yapılmaması bugünkü Berkin Elvan eylemlerinin tutarsız olduğunu göstermez.

İnsanlardan pratikte mümkün olmayacak tutarlılıklar beklemek sahte bir ahlâk bekçiliğinden başka nedir? Şuan eylem yapan insanların içinde bir "tutarsızlık", "ikiyüzlülük" bulacağım diye bu gruplara olmadık sorumluluklar yükleyip, bu sorumlulukların asıl sahibi iktidara adeta açık çek vermek sahtekârlığın daniskası değil midir?

Gezi'yi savaş alanına çeviren de, halk otobüsündeki vatandaşını koruyamayan da aynı devlet değil miydi? Ve bu devleti iktidar yönetmiyor mu?

Sorumluluk sahiplerinin hatalarını eleştirmeyi bırak, yandaşı olurken, eleştirenlere "Serap için niye aynısını yapmadınız?" demek orantısız ikiyüzlülük değil midir?

İstendiği kadar siyasi oyun densin, rant kavgası densin, ülkedeki bu abukluklara sesini çıkaran o insanlar en kötü halleriyle bile mevcut iktidardan daha az "rant" peşindedir.

Meydanlara inilmedi çünkü bunun kadar bir uyanış görmedi Türkiye.. Serap'ın yakıldığı otobüse molotof taş atanlarda malaesef ki Berkin'in oturduğu mahalledeki gençler Dhkp-c üyeleriydi..Belediye otobüsüne zarar vermek isterken gencecik kızı yaktılar o zamanda sanalda tepkimi verdim kendi adıma nefretimi kustum..Ama şu gerçek ki Türkiye eski Türkiye değil artık en ufak bir adaletsizlikte sokaklara dökülüp tepkisini belli ediyor..

Her türlü fanatizmin en üst noktada olduğu,insanların birbirine tahammül edemediği bu ülkeden de ,bu ülkede yaşayanlardan da hiç bir şey olmaz.Daha öncede söylediğim gibi sadece kıpırdanmalar olur,sonra tekrar uyumaya devam edilir.Bu uyku esnasında başta siyasile rolmnak üzere narkozlarını verirler fanatiklerine,onlar hiç birşeyin farkında olmadan daha da ayrıştırmaya devam ederler bu ülkeyi.Acıları bile ideoloji haline getirirler.Bu ülkeden siyasi parti,ler defolmadıkca,bu ülkeden insanları ayrıştıran kulüp başkanları,ülkeyi sağcı-solcu,alevi-sünni diye ayrıştıran çakallar defolmadıkca,yüzünü batı yerine doğuya dönen lider çıkmadıkcabu ülkede ve üzerinde yaşayanlar mankurtlaşmaya,uyumaya devam edecek.

Açıkcası bende başta düşüşdüm''Neden o kalabalıklar Serap öldürüldüğünde yoktular''diye.Sonra bu saçma düşünce çekip gitti aklımdan,ben diğerleri gibi olmamalıyım dedim,acıları ayırmamalıyım,Serap için ne kadar üzüldüysem Berkin için de o kadar üzülebilmeyi öğrendim ama sabit kalan tek düşünce''Bu milletten hiç birşey olmaz,bu millet artık yeni bir İstiklal Marşı yazmaktan bile aciz artık.''

acıları yarıştırmakla başlıyoruz hataya bence. suçsuz yere ölen her can'da sızlamıyo mu yüreğiniz ?

Bende aynı şeyleri düşündüm , o zamanda düşünmüştüm şimdi de. Doğuda ölen bir sürü çocuk için kapatılan ağızlar, kılını kıpırdatmayan insanlar, şimdi biraz biraz acılar yaşamaya başlayınca meydanlara döküldüler.Bir sürü gösteride hayatını kaybetti insanlar, bazısı çocuk bazısı bebekti, bebek arabasıyla olayların ortasında sıkışıp kalan bir anneyi hatırlıyorum.Ama bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın sözü geliyor aklıma böyle olunca. Eğer tek yürek olacaksak olaylar bizim kapımıza dayandığında değil ülkemizde birinin canı yansa aynı acıyı bizimde hissetmemiz gerekiyordu, daha önce de dediğim gibi hükümet ne kadar suçluysa bu olayları bu dereceye getirenlerde suçlu, türkiyenin bir yanı yanıp kavrulurken burada gülüp eğlenenlerde suçlu. Ve daha çok berkin kaç serap ölecek bakalım.

Bu uyanış değil bence bu sadece gaza gelme, bu sadece o acıların bizlerin yakınlarına kadar glediğinin farkına varmak.

Allahtan rahmet diliyorum hepsine.

Anlam veremiyorum size. Anlamaya çalışıyorum ama gerçekten anlayamıyorum. Ölüyü ölü ile kıyaslıyoruz farkında mısınız? Neden onun için sokağa dökülmedi?
Neden bunun için bir şeyler yapılmadı ?
Allah Aşkınıza geçmişe bakın.. Ne çocuklar öldü bu yollarda.
Ben iyi hatırlıyorum, Serap için de çok sesler yükseldi. Ama her geçtiğimiz yılda daha çok bilinçlenip,daha çok hak,hukuk arar olduk.
Berkin Bir Polis Tarafından öldürüldü. Biz Çocukken sadece polisler bizi korur zannederdik..Şimdi ise öldürüyorlar !
Emir kulu demeyin sakın. Kaç polis sırf gençlere bir şey olmasın diye çekildiler?
Eylemci gençler Polislere saldırmak isteyen başka eylemciler tarafından korunuldular. Ama kimse bir şeyi bilmiyor öyle değil mi..
Çocuklar ölüyor lan çocuklar. Kalkmış neden onun için ses çıkarmadı diyorsunuz. Ayıptır yahu. Polis öldü. Berkine yaptıklarını polise yapmadılar dediler. Eee polis ölmeseydi sizde berkin için ses çıkarmayacaktınız. Uyanın artık lütfen. Açın gözünüzü de gerçekleri görün artık. Neden sonuçları ortadan kaldırın. Çocuklar ölüyor. Millet altında sorunlar çıkarıyor. Ölülerle ölüleri bir tutup kıyaslıyorsunuz. Almıyor bunları benim mantığım. Geçmişte ne çocuklar öldü. Ne çocuklar ölüyor.

Gezi olaylarında ilk zamanlar bende gezi olaylarını her şeyi suçlu bulurdum. Mısıra,Suriye'ye üzüleceğinize kendi ülkenize üzülün diyenlerle kavga içerisindeydim. Ama şuan bakıyorum da kendi memleketimde çocuklar ölüyor, onlar kimsenin umurunda olmuyor,diğer ülkenin insanları,çocukları ölüyor,onlar ile kıyaslıyorlar.
Lan hepsine üzülün ağlayın. Kıyas yapmayın. Neden niçin öldüğü önemli değil. Çocuklar ölüyor mu? EVET. Oturun fatiha okuyup ağlayın.

Ne hallere geldik ya ne hallere geldik. Siyasi, ideolojik sorunlarınızı bir kenara bırakın. Berkin için sokaklara dökülmeselerdi o zaman da aynı tepkiyi verecektiniz. Neden kimse sokağa dökülmedi diyecekti.

Ben bunu çok iyi gördüm.. Bizim Ülkemizin gençleri Her ülkede yapılan haksızlıklara karşı yürüdü,birlik oldu. Her ne kadar terör ve siyasetcilerin bozduğu durumlar olsa bile bizim ÜLKEMİZİN GENÇLERİ HER ŞEYİ YAPTILAR.
Evet öldüler,yaralandılar. Bunları bile bile yollara döküldüler.

Benim canım acıyor artık insanların o lanet yorumlarını okudukça. Her yerde insanlar ölüyor. Herkese yetişemesek bile yetişe bildiklerimize sesimizi çıkartıyoruz.
Serap için hastaneye toplanan gurupları biliyorum ben ya.

Allah'tan Rahmet diliyorsunuz ama hiç birinizin içten dediğine inancım kalmadı böyle düşündüğünüz için.

Neden ona ses çıkardılar da,diğerine çıkarmadılar.
Sorun bumu yahu?
Sorun bumu?
Çocuklar ölüyor.. Artık sesler her sene daha yükseliyor. Ama herkes kör,herkes kendi bildiğini okuyor.

Kıyas yapmayın ne olur. Kendi Ülkenize de üzül,diğer Ülkelere de üzülün. Her ölene üzülün.
Kıyas yaparsanız eğer suçlu olursunuz. Niyetiniz hiç bir zaman anlaşılmaz.
Çünkü Çoğu şeyi görmesek bile dinledik,okuduk.. Eskileri hatırlayın neler çekti.. Kaç genç öldürüldü.. Her yıl bazı gençler için ses çıkartıp isyan ediyoruz. Ama isimlerini bilmediğimiz onca insanı hatırlamıyoruz bile öyle değil mi..

Her zaman bu böyle olacak. O fark, bu farklı değil.

Acılar hepimizin acısı. Ne olur artık silkelenin de ölü ile ölüyü kıyaslayıp acınacak hale düşmeyin. Lütfen..

İyi günler.

işte şu anda yaptığınız tamda istenilen :) ötekileştirme ayrımcılık yapıyosunuz bunu konuşarak bu oyuna ortak oluyosunuz bir nevi, bu ülkede yıllarca çocuklar öldürüldü katledildi , bu ülke bu ayrımcı zihniyet yüzünden bu kadar vahim durumda şu anda böyle düşünmeye devam edersenizde devam edecek, insanı insan olduğu için sevin kötü insanlardan uzak durun yeter, ideolojisinin ne olduğunu bi kenara bırakın , bırakın dinini dilini ırkını, humanist olun biraz.

Geri