Acil İstanbul eylem planı gerekli.

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Şimdi tutup da size İstanbul'un öneminden güzelliklerinden tarihi öneminden bahsetmeyeceğim.

İstanbul'un sadece bölgesel değil küresel değil ülkesel olarak çok büyük değeri var. Düşünün ki 6 Şubat depremleri oldu küçük bir Avrupa Ülkesi boyutunda etkilenen bölgede yeniden İmar ve inşaat faaliyetleri başladı. Çok şükür bazı kör embesiller nerede bu evler diye sorsalar da yapılanlar ortada. Bu yapılanların belli bir mali boyutu var maddi imkanlar gerekti.

Özellikle belli sektörlerde önemli bir üretim üstleri pozisyondaki şehirler yeniden ayağa kalktı Bunu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahip olduğu maddi imkanlarla başardı diyelim.

Fakat İstanbul öyle bir Merkez ki orada yaşanacak Bu ölçekte bir felaket ülkenin karşılanması için yeterli olmayabilir Çünkü İstanbul bir Finans Merkezi. Yani bir ülke her yere bakabilir ama bir istanbul'da bir ülkeye bakabilir.

Onun için yarın bir gün yine saç baş yolmaktan ise şimdiden istanbul'daki büyük ticari finans merkezlerini anadolu içerisinde gelişmesi için fırsat oluşturmak adına belirli bölgelere ve şehirleri yaymak gerekiyor. Tıpkı daha önce de bahsettiğim gibi tarım kentleri modelinde sanayi ve ticaret kentleri oluşturmaları lazım. Nasıl ki tarım kentleri vizyonunda oluşturulacak fabrikaların etrafında yaşam alanları kompleksler ve diğer faaliyetler olacak ise aynı bunun gibi oluşturulacak finans merkezleri pozisyondaki yerlerin etrafında da çok hızlı şekilde değişimler göreceğiz.

Ama dediğim gibi ilk önce bu finans merkezlerini taşımak için yeni yerlerin çok iyi hesaplanıp belirlenmesi gerekiyor. İstanbul'un ağır abilerinin derhal kendilerine yeni yerler yeni mekanlar bulmaları gerekiyor.

Ben İstanbul'da yaşam alanlarının devamı için depreme dayanıklılık projelerinden bahsetmiyorum karıştırmayalım.!

Kime söylüyorsun bunları @kamil0920 ağam?
Benim kimseye ihtiyacım yok ki ben her zaman 3 kişi takılırım. Ben keyfim ve kahyası 🤣 bu platformu çoğu zaman keyifli zaman geçirmek için kendimin ne yaptığının kahyadan alınacak cevapları için kullanıyorum. Boş teneke gibi oturmaktan ise zamanında böyle şeyleri düşünmüşsünüz bayım diyerek cevap verecek benim kahyam. Artık telegram sayfasını kullanmıyorum, direkt burada yazıyorum.

İstanbul neden bu kadar riskli

Bosaltin istanbulu....
Bir cam çay tabağının içine beyaz bir boya dökelim içine çok değil 4 damla kırmızı boya damlattığımızda ve karıştırdığımızda homojen bir yapıya gelir, artık o boya tamamen beyaz sayılmaz. Ama bunu uzaktan bakan biri fark edemez. Iyice yakından incelenmesi gerekiyor ve çok iyi gözlemlenmesi gerek Ki anlayabilsin. Yoksa uzaktan bakıldığında masanın üzerinde çay tabağında beyaz bir boya görürsün bu kadar basit. Olgulara bu kadar basit yaklaşımı kabul etmiyorum.

İstanbul neden bu kadar riskli
Şöyle söyleyeyim Anadolu'daki çoğu üretim merkezinin merkezi neresi? Yani oradaki işleyişin çalışan işçilerin mali finansal gereksinimleri için gerekli pazarlama işlerinin Merkezi nereden yapılıyor? Yani yurt dışı bağlantıları. Tabii ki istanbul. Orada yaşanacak herhangi bir aksaklık yüzünden gerek çalışanların gerekse fabrikaların desteklenmemesi nasıl bir tabloya sebep olur? Bunları düşünürsek önemini daha iyi kavrarırız.

Şimdi hiçbir aklı evvel dünyanın Finans merkezlerinden biri olan New York'ta bizim yaşadığımız gibi bir felaketin hiçbir etkisin olmayacağını söyleyemez değil mi? Ya onu bırakın Dünyaya yaklaşan bir güneş patlaması yüzünden Elektronik haberleşmenin alt üst olacağı haberleri bile dünyayı Tedirgin ederken herhalde böyle bir gerçeği kimse hafife alamaz bile değil mi.

Hiç kimsenin umrunda degil. Onbinlerce kişi vefat ettikten.sonra ev yaptık diye övünülecek.

Hiç kimsenin umrunda degil. Onbinlerce kişi vefat ettikten.sonra ev yaptık diye övünülecek.
İşte beyni sadece eleştirmek yerine birşeyler yapmaya odaklamak gerekiyor değil mi? Şuna kötü dersen sana çikolata alacağım dersen bir çocuğa, sorgusuz kötü de kötü diyecektir. Neden mi? Çünkü beyni ilerisini düşünmeye, muhakeme yapmaya yetmeyecektir. Biz çocuk değilsek-ki değiliz, o halde haklı olduğumuz sesimizi duyurmak için birşey yapmalıyız. Yoksa tüm ezik kişilikler gibi biz demiştik demekten başka bir işe yaramayız. Hadi bakalım düşün neler yapılabilir?

Kamil bey her doğruyu her yerde söyleme.Dost var düşman var bu son zamanlarında dile getirdiğin konular bir çok insanın silkelenip uyanmasına sebep olabilir.Bu da küresel hatta ülkesel güçlerin işine gelmez.

İşte beyni sadece eleştirmek yerine birşeyler yapmaya odaklamak gerekiyor değil mi? Şuna kötü dersen sana çikolata alacağım dersen bir çocuğa, sorgusuz kötü de kötü diyecektir. Neden mi? Çünkü beyni ilerisini düşünmeye, muhakeme yapmaya yetmeyecektir. Biz çocuk değilsek-ki değiliz, o halde haklı olduğumuz sesimizi duyurmak için birşey yapmalıyız. Yoksa tüm ezik kişilikler gibi biz demiştik demekten başka bir işe yaramayız. Hadi bakalım düşün neler yapılabilir?
Bu söylediklerini "büyük" devlet adamlarına da söylemen gerekli. Kanunu, kuralı, cezayı, desteği,eğitimi,......... kimler çıkartıyor, veriyor?
Akıl veren birey, öneri getiren birey,...... devlet karşıtı ilan ediliyor. Fazla yazama, sorgulama,....... sadece șak şak yap, "devlet aklı" çözer de yeter.

Son düzenleme:
Kira artışlarıyla milleti göçe zorluyorlar kamil abi 10 seneye fakir kalmaz İstanbul'da

Demiştim demek bazı şeyler için geç kalmışlık ifade edebilir Ama ben İstanbul'daki işletmelerin Anadolu genelini yayılması konusunda çok iyi bir tespit yapmışım demek ki.

Devletin açıkladığı projeyi son projeyi Duydunuz mu?

Geri