Acil durumlarda dogal afetlerde sebeke kesintisi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bugun en cok dile getirilen seydi ve herkes ama herkes sikayetciydi. Peki sebebi neydi ? Neler yapabiliriz ?

Teknik konulari bilmiyorum, anladigim tek sey genis capli elektrik kesintilerinin baz istasyonlarina ve sabit hatlari etkiledigini okudum.
Yogun telefon trafigi de bu sekilde etkiliyormus, ve sistem kaldiramiyormus bu durumu.
Peki boyle durumlarda cozum yollari nelerdir ?

Nasil hazirlikli olunmali ? Bireysel olarak neler yapabiliriz ?
Herkes kendince yazabilirse sevinirim fikir edinmek adina ogretici olabilir hepimiz icin.

Teknik kısmını ben de bilmiyorum. Diyelim ki gerçekten deprem anında oluşan yoğun iletişim trafiğini kontrol etmek memnun değil. Peki neden starlinke onay vermiyorlar? Çok ilginç

Zaman zaman kapima gelir bazi sirketler daha iyi internetin olmasi icin fiber kablolar dosemeyi teklif ediyorlar. Turkiyede pek yaygin degilmis ama istege bagli yapilabiliyormus. Yine de toprak kaymasi halinde kablolar zarar gorebilirmis, veya elektrik kesildiginde pek ise yaramayabilirmis. Deprem uyari sistemi mesela Japonyada fiber ile calisiyormus.

Bu konuyla ilgili vatandaşın yapabileceği veya hazırlıklı olabileceği bir durum yok. Bu %100 oranında siyaseti ilgilendiren ve %100 oranında siyasiler tarafından çözülebilecek bir konu. Tüm Gsm tarafını 3.5 şirket kontrol ediyor ve bunların ikisi doğrudan devletin yönettiği şirketler. Alternatifin bu kadar az ve kontrolün neredeyse tamamen devletin elinde olduğu ortamda vatandaşın yapabileceği hiçbir şey yok. İlgili kişi veya kurumlar bugün, tam olarak şu dakika içerisinde bu sorunu çözmek isterse bu sorun, muhtemelen o isteklerinden tam 1 dakika sonra sorun olmaktan çıkar. Ama şu an yapılan şey suçu ve sorumluluğu tamamen vatandaşın üzerine yıkmak. Bugün operatörler sanki aynı elden çıkmış gibi suçu ve sorumluluğu vatandaşın üzerine atar bir açıklama yaptılar. Vatandaş çok yoğun arama yapıyormuş da o yüzden bütün bunlar rererö falan oluyormuş. 9 büyüklüğünde falan değil ha, 6 büyüklüğünde ve yıkım, yitim getirmemiş bir deprem yaşadık. Ne bir baz istasyona zarar geldi ne altyapıya ne de üst yapıya. Ne oldu peki? Olan şu, ilgili kişiler ve kurumlar 6 Şubat'ı yaşamamıza rağmen bu sorunun sorun olmaktan çıkmasını sağlayacak ve hayatlarından sadece birkaç kelime ve muhtemelen 15-20 saniye alacak o cümleyi kurmadılar.

Allah korusun; çok büyük bir doğal afet olur, gerek yoğunluktan ve gerekse alt yapının zarara görmesinden dolayı bir takım kesintilerin olmasını anlarım. Ancak bu günkü depremde ilk anlarda telefonların çalışmamasını anlamış değilim. 15-20 dakika istediğimiz numaraya ulaşamadık. Bu olmamalıydı. Yakın geçmişte yaşanan Kahramanmaraş depreminde gerekli derslerin çıkarıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını tahmin ediyordum, yanılmışım. Değişen bir şey olmamış anlaşılan.

Çözüm olarak ben posta güvercini öneriyorum. Hemen her evin çatı katı müsait. :)

En guclu argumani kullanmayida akil edemiyorlar , hem akside ispatlanamaz;
"allahtan gelen bir uyari bu biz ne yaparsak yapalim onune gecemeyiz" rabbim sebep olarak vermis olabilir aksilikleri , bakalim kulum daha da azacak mi? Halka bunu dayattiklari surece yapmalarina gerek yok. Zaten %60 bunu kabul eder. Bide ustune iyice azitti insanlar bir musubet lazim bu kiralar baska turlu dusmeyecek derler cila niyetine.
Bu cumleleri sarf edenler cok yakinimda bulunan insanlar he...
Oyle saka olsun diye yazmiyorum.
Yani kufur etmemek icin zor tutuyorum kendimi.

Farklı uygulamalar üzerinden mesaj ile iletişim kurabilme dışında seçenek kalmıyor ve bu soruna GSM operatörlerinin çözüm üretmesi gerekiyor.

Zaman zaman kapima gelir bazi sirketler daha iyi internetin olmasi icin fiber kablolar dosemeyi teklif ediyorlar. Turkiyede pek yaygin degilmis ama istege bagli yapilabiliyormus. Yine de toprak kaymasi halinde kablolar zarar gorebilirmis, veya elektrik kesildiginde pek ise yaramayabilirmis. Deprem uyari sistemi mesela Japonyada fiber ile calisiyormus.

Türkiye de yaygın değil çünkü tekel var. ADSL alt yapısı türk telekomun tekelinde , fiber süperonline tekelinde. Bu gibi şeyleri biz kapılarına gitsek bile torpilsiz ve faiş fiyatsız yapmazlar. Sorsak ekonomik politikalarımız liberal ama her şey birilerinin tekelinde.

• Beğen
Tepkiler: W
GSM teknolojisinin yapisi geregi, deprem gibi durumlarda SMS, internet tabanli ses ve mesajlasma uygulamalarini kullanmanizi rica ederiz. B003

Bu dram değildir, bu rezilliktir.

dün tam ablamla konuşuyorken
sallanmaya başladık
whatsaptı evet

Geri