Acil devlet desteklemesi gerekiyor..

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Şimdi sadece alarm veren ekosistem için yazdığımı düşünebilirsiniz belki ama o konu tek değil. TV'lerde reklamları çıkmaya başlayan Güneş Enerji Panelleri gerçekten ekosistem için bir kurtuluş. Bu uygulamanın devlet tarafından desteklenmesi, denetim mekanizması katı olan kurulum kredisi verilmeli.. Bunu düşününce; Yani yurt genelinde bu enerjiye geçiş olduğun da "O kadar dev yatırımlar boşamı yapıldı?" Diyenler olacaktır. (Neyse umarım bu kadar düşük bir zeka ile muhatap olmayız. ) -- Dur bakalım bu konuyu burada bırakayım, bakalım nasıl şekillenecek?

Devletin destek vermesi bir yana bazı özel şirketler bu tür yatırımlarda bulunuyor. Yeter ki istenilen kıstaslarda araziniz olsun, özel şirket her şeyi kuruyor, 8-10 yıl kadar işletiyor, kardan anlaşmaya bağlı bir oranda pay veriyor ve sözleşme bitince tüm sistemi arazi sahibine bırakıp gidiyor. Panellerin miadı dolana kadar arazi sahibi para kazanmaya devam ediyor.

Benim bahsettiğim enerji santrali kurmak değil perakende usulü evlerin çatılarına mesela.. Bence bu işe giren iyi bir gelir sağlar çünkü bana göre Önümüzdeki Belki 20-30 yıl sadece bunu endeksli çalışılacak. Tabii dünyanın ömrü buna yeterse...

O maliyete değecek kadar elektrik üretimi sağlayacak geniş çatı olmalı. Zaten apartmanlarda pek mümkün değil. Tüm daire sahiplerinden muvafakatname almak çok zor.
Benim bahsettiğim sistem de güneş paneli sistemi zaten. Uygun koşullarda arazi olması durumda yatırımcı bulunabilir. Genelde yabancı yatırımcılar seviyor bu tür işleri.

Niçin böyle diyorum biliyor musun? Bilim adamlarının teorilerine göre kütle çekim kanunu gibi. var olan her büyük nesnenin etrafındaki küçük nesneleri kendine çektiği kanunu yani, güneşin dünyayı kendine çektiği düşünülebilir. ama bir yandan da güneşin sahip olduğu enerjinin bir düşüş gösterdiği yönünde bir araştırma okumuştum; bunu Elbette bilen ispatlayan yok ama olasılık İşte herkes bir şeyler söylüyor ya ben onları yalancısı olayım. Hala da dünyanın manyetik gücünün zayıfladığı yönündeki Haberlere dayanarak, Belki de çok küçük olsa bile yörüngeden uzaklaşmaya başlanacağı da söz konusu. ilk defa, umarım yanılıyorumdur, umarım utanırım.. diyorum ama inşallah bu senaryolar sadece zırvalamadan ibarettir desem bile? şiddetli bir soğuma dönemine girdiğimiz gerçeği değişmiyor.

Batı Avrupa bu bahsedilen devlet desteğini çoktaaaan yapıyor bizim devletin başındakiler ise mümkün olduğunca yandaş mütahitleri $ garantili ödemelerle destekliyor. Bu kadar hırsız ülkeyi yönetmeye kalkarsa güneşi bizden kat kat az olan Avrupa bize eko enerji ithal eder ileride.

Batı Avrupa bu bahsedilen devlet desteğini çoktaaaan yapıyor bizim devletin başındakiler ise mümkün olduğunca yandaş mütahitleri $ garantili ödemelerle destekliyor. Bu kadar hırsız ülkeyi yönetmeye kalkarsa güneşi bizden kat kat az olan Avrupa bize eko enerji ithal eder ileride.
Yani yuh. Tamam lütfen he laf ettin. Şimdi konuyu bozma. Sensin sen! Artık muhatabım değilsin...

Normalde ülkemizde de @kamil0920 nin dediği gibi olması lazım.

Ama senin dediğine katılıyorum, akp milleten vergi almayı bırakıpta yardım mı yapacak pehh güldürmeyin :D

Millet zar zor geçinirken bile elektriğe vs zam yaptı.

@kamil0920 bunun için akp nin ve yardakçı kan emici müteahhitlerinin gitmesi lazım.

Yani yuh. Tamam lütfen he laf ettin. Şimdi konuyu bozma. Sensin sen! Artık muhatabım değilsin...
Tamam kendini ifade edemiyorsun anladık ve şimdi okuduğunu da anlamadığını göstermiş oldun. Söylediklerimi çüretemiyorsun, tek yaptığın Tayyibe biat etmek.
Ülkeni seviyorsan gözlerini aç.

Son düzenleme:
Tamam kendini ifade edemiyorsun anladık ve şimdi okuduğunu da anlamadığını göstermiş oldun. Söylediklerimi çüretemiyorsun, tek yaptığın Tayyibe biat etmek.
Ülkeni seviyorsan gözlerini aç.
Biz ülke menfaati için yazıyoruz, o bir adamın menfaati için burada kendini yırtıyor.

O savunduğu biat ettiği adam paralar içinde lüks şatafat içinde yaşıyor.

Gözlerini açması zaman alacak, onların yalanlarına inanmaya devam ediyor, zamlardan zevk alıyor.

Biz ülke menfaati için yazıyoruz, o bir adamın menfaati için burada kendini yırtıyor.

O savunduğu biat ettiği adam paralar içinde lüks şatafat içinde yaşıyor.

Gözlerini açması zaman alacak, onların yalanlarına inanmaya devam ediyor, zamlardan zevk alıyor.
Yok arkadaş bunlardan bir cacık olmaz çünkü sorgulama yok, eleştiri yok,.....
Sadece büyüklerimiz sağolsun, onlar ne derlerse, yaparlarsa hep vatan için, bayrak inmeyecek ezan susmayacak,.... gibi kalıplaşmış sözleri bilgi olarak görüyorlar.
Hiç bir bilgileri yok ama her şeyi doğru bildiklerini zannediyorlar. En tehlikeli gruba girer bu tipler.

Geri