Açık yüreklilikle cevap verir misiniz? "Darbe olsun ister miydin"

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Darbe olsun ister miydiniz?

• Evet

Kullanılan: 1 16.7%
  • Hayır

Kullanılan: 5 83.3%

• Kullanılan toplam oy
    6
Şimdi arkadaşlar
Bırakalım şu hükümetin senaryosu palavralarını, yok efendim masum askerler, yok efendim halkın arkasına sığınmalar falan filan. Bütün bu vahşetin kurgu olduğunu kanlı bir oyun olduğunu kabul edelim ki bunu kabul etmenin aklı selim bir davranış olmadığı su götürmez bi gerçektir, söyler misiniz, gerçekten darbe olsun ister miydiniz? Geçelim şu basit tiyatro muhabbetini, açık yüreklilikle darbe olmasını isterdim diyebilir misiniz? Ya da yapılan yorumlara ve provakasyon içerikli paylaşımlara bakarsak şöyle mi sormak gerekirdi?

-siz darbe mi olsun istiyorsunuz?

Bu soruyu sormamdaki amaç, bir darbe sonucu ülkemizin min. 50 yıl geriye düşmesini kabullenecek kadar, insanların seçme hakkını ellerinden alabilecek kadar gözü dönmüş insanlar var mı gerçekten? Görelim

Şunu da şuraya şöyle bırakayım da motivasyon sağlasın qweqweqwqe

Seni kınıyorum Kemal Kılıçdaroğlu'nu kullandığın için ve cevap vereyim tabii ki istemiyorum sandıkla gelen sandıkla gitsin demokrasi sadece benim için değil herkese lazım<3

EVET sağlam bir darbe lazım.
Böyle bir konuya boyle bır xcevap

Askeri ya da siyasi darbenin hiçbir şeklini vatanını seven birisi istemez diye düşünüyorum.
Dolayısıyla bende istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ne
Tehlikeli bir konu, buradan Evet cevabını verenlerin IP'leri istenip siber suçlara bile şikayet edilebilir, bence kapat sil gitsin.

Seçimle gelen seçimle gitsin.

Kesinlikle istemezdim. Cumhuriyetse, demokrasiyse asla!
Beğenmeyen sandıkta çalışıp indirsin.

Darbenin sonuclarını bılen ıc bır kımse Darbe olsun ıstemez ..

Ya kimse evet demez, sonra fislenip iceri mi atilsin cocuklar :p
O degil de hakikaten dusunce ozgurlugu de kalmayacak artik ://

Kendi adima, hukumetten zerre kadar memnun degilim. Ama oyla gelen, oyla gitmeli. Degisimi halk istemeli, bir grup asker degil..

Darbe, siyasi gerekçelerle yapılır. Dolayısıyla darbenin siyasi nedenleri ve siyasi sonuçları birinci dereceden önem arz eder. Açıkça görülüyorki, Türkiye'de daha önce yapılan darbeler beraberinde 'askeri faşizm' denilen olguyu getirdi. Basit bir google taramasından dahi bunun halka ne denli zararları olduğu görülebilir. Ve yapılması istenen son darbe de emekçi bir karakter barındırmıyor ve siyasi otoritenin laciverti olarak kendisini tanıtıyordu. Genel olarak Türkiye'de darbenin karşılığı halk düşmanlığıdır, kuytu karanlıktır. Böyle bir şeye destek olabilmek için, insanın sadece toplumdan değil, kendisinden de nefret etmesi gerekir yada siyasi aklı fazla 'geniştir' diye düşünmekteyim.

Ancak şunu da eklemek gerekiyor; son zamanlardaki darbe tartışmaları çok dar bir eksende işleniyor. Şu anki konjonktürde AKP'ye yönelik eleştiri sunanlar darbeci, darbeye karşı olanlar ise AKP'li olarak lanse ediliyor. Oysa askeri faşizm ile sivil faşizm arasında bir taraf tutmak zorunda değiliz diye düşünüyorum. Darbeyi istemiyorum diye hükümet yanlısı, yada hükümeti istemiyorum diye darbe taraftarı olmak istemiyorum. Zira darbeye kalkışanlar da hükümet ile yıllarca kol kola yürümüş ''aynı sudan içmişiz biz'', ''yazımız bir kışımız bir'' olarak lanse edilebilecek cemaat ve türevleridir.

Tam ciddili bir şeyler yazacaktım ki Bal Porsuğu benden önce yazmış bile.

Konuya gelecek olursak, istemiyorum tabi ki.

Geri