Açık Öğretim Ders Notlarım | Perii

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Açıköğretim Fakültesi
Konu sahibi son olarak 4523 gün önce görüldü
Madem kendim forumdan ayrılamıyorum bende forumda çalısırım hem benimle birlikte bilgiler ders çalışmak isteyende olur..
Sohbet etmek yok sadece ders çalışacam işte :)
Derslerim:
Genel Muhasabe
İktisada giriş
Matematik
Siyaset Bilimi
Anayasa Hukuku
Siyaset Sosyolojisi
Yönetim Bilimi 1
Kamu maliyesi

Karışık çalışacam 2. dönem diğer derslerimide aktarırım bunlardan 3. gün sonra sınavım var :)

Çıkaracağı milletvekili sayısı 18 e kadar olan iller kaç seçim çevresi sayılır ? 1

Milletvekillerinin artık bırakmayacak şekilde dagıttığı seçim sistemi hangisidir? D'Hondt

1982 Anayasasının ilk haline göre seçim dönemi kaç yıldır? 5 Yıl

Seçim çevrelerini ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısını saptama görevi kime aittir? Yüksek Seçim Kurulu

Dokunmazlığın kaldırılması kararına karşı hangi makama başvurulur? Anayasa mahkemesine

İstifa eden milletvekilliğinin düşmesi için istifanın geçerli olduğunu kim tespit eder? TBMM bAKANLIK dİVANI

1982Anayasasına göre siyasi partil grupları kaç kişiden olusur? 20

Seçmenlerin verdikleri oyların parlamento sandalyelerine dönüştürülmesinde uygulanan kuralalr bütününe ne denir? Seçim sistemi

Her seçim çevresinden sadece bir milletvekili seçilmesini öngören seçim seçim sistemine ne denir? [B]Dar Bölge sistemi

TBMM üyelerinin ödenek ve yolllukları aşagıdakilerden hangisiyle düzenlenir? Kanun

[/B]

Ülkeler arası ilşkileri açıklamaya çalışan uluslar arası ilşkiler disiplini ne zaman ortaya çıkmıştır? 1900lü yıllar

Ülkemizde gelir bütçesinin hazırlamasında yetki ve sorumluluk kime aittir? Maliye bakanlığı

Yıllık ekonomik rapor kim tarafından hazırlanır? Maliye Bakanlığı

Merkezi yönetim bütçe kanun tasarısını hangi kurum hazırlar? Maliye bakanlığı

İdarenin kendi kendini denetlemesine ne ad verilir? İdari denetim

Kamu maliyesi

Kaynakların seferberliği teorisini kim kurmuştur? ATTAC

Yeni toplumsal hareketler teorisinin başını hangi düşünür çeker? Alain Tovraine

siyaset sosyolojisi

Sermaye karşıtı hareketler ne zaman başlamıştır? 1999 seattle - DTÖ toplantısına karşı gösterişler

Anomi ne demektir? Kuralsızlık

18 yy. avrupasını derinden etkileyen gelişme nedir? Fransız Devrimi ve Sanayi Devrimi

Kaynakların Seferberliği teorisini yaratan siyasi yaklaşım nedir? Neo-liberalizm

Seomana göre yabancılarlaşan birey kitle iletişim araçlarını ne olarak Kullanır? Eğlence

Siyaset Sosyolojisi

Profesyonel hareket eden ve modern pazarlama tekniklerini kullanan partiler hangisidir? Kartel Patileri

İki partili sistem hangi ülkelerde görülür? İngiltere Almanya ABD

Belli bir toplumsal kesime hitap eden net bir idoloji yaymayı hedefleyen parti hangisidir? İdolojik Parti

Daha belirsiz ve esnek bir idolojiye sahip olan tüm toplumsal kesimlere hitap etmeyi amaçlayan parti hangisidir? Hepsini Yakala Partisi

Siyaset bilimi

insan doğuştan yada doğal olarak siyasal hayvan değildir; insan sonradan siyasal bir hayvan haline gelir...

La Boetie

Siyasi Tarih

Gönüllü kulluk Üzerinde Söylev

La boetine

Siyasi Tarih

Ütopyacı düşüncenin en başta gelen ismi? Thomas More

Siyasi Tarih

Galiba sınav zamanınız yaklastı.
Allah zihin acıklıgı versin perii

Monarşiyi felsefi hukuksal temeller üzerine oturtan ve ona din dışı bir anlam yükleyen düşünür kimdir? Jean Bodin

Kralı tahtan indirme hakkı ve yetkisi doğrudan halkın değil, yöneticileri yani Etats Generauxdur diyen düşünür Kimdir? Thedore De Beze

Hotmanın Başlıca Yapıtının ismi nedir? Tyrannicide

Ülkelerin din adına birbirlerinin iç işlerine karışabileceğini savunan düşünür, kimdir? Thedore De Beze

Siyasi Düşünceler Tarihi

evet tabiki :) Umarım sınavlarımız güzel geçer bu ay herkesin :)

insallah :)
aof okumakta zorlastı.onceden bır donemde toplan 6 8 ders alırdın sımdı sanırım onu ıkı donem yapıp toplanda 16 ders falan alıyorsun.artı butunlemede kalktı.
Sozde yok baskanının acıklaması universitelerde yaz okullanırını kaldırıp butunleme sınavı koymaktı.onu yaptıda aof deki butu kaldırdı .cok sacma bılmıyorarmı aof okuyan ogrencılerın hem calısıp hem okduklarını.
Telefısı olmayan ıkı sınav zor valla.

insallah :)
aof okumakta zorlastı.onceden bır donemde toplan 6 8 ders alırdın sımdı sanırım onu ıkı donem yapıp toplanda 16 ders falan alıyorsun.artı butunlemede kalktı.
Sozde yok baskanının acıklaması universitelerde yaz okullanırını kaldırıp butunleme sınavı koymaktı.onu yaptıda aof deki butu kaldırdı .cok sacma bılmıyorarmı aof okuyan ogrencılerın hem calısıp hem okduklarını.
Telefısı olmayan ıkı sınav zor valla.
Bütünleme olsaqydı daha kolay olurdu tabiki, ama daha çok kolaylaştırdı sadece 20 al bir dersten bir dersin yüksek olsun ortalaman 2.00 geçsin bütün derslerden geçmiş sayılıyorsun.. yani kısaca 2 derse çalıs yeterde artar belkide matematiğide boylece kurtarırım belki ben :p

Geri