Açık kaynak işletim sistemi sınav soruları,
Öğrenme faaliyetinde kazandığınız bilgileri ölçebileceğiniz kısıma geldiniz. Bu
bölümde yer alan ölçme sorularını dikkatlice okuyarak cevaplandırınız.
ÖLÇME SORULARI
Aşağıda doğru yanlış tipi sorular bulunmaktadır. Soruları okuyarak sorudaki ifade
doğru ise “Doğru” , yanlış ise “Yanlış” seçeneğini işaretleyiniz.
1. ( )Linux işletim sistemi lisansı serbest olarak dağıtılan bir işletim sistemidir.
2. ( )Pardus işletim sistemi Windows çekirdeğini kullanan bir işletim sistemidir.
3. ( )UNIX işletim sistemi Pascal dili ile yazılmıştır.
4. ( )Pardus işletim sisteminin, sistem belleğinin yetmediği durumlarda harddisk
üzerinde kullandığı bölüme Takas alanı denir.
5. ( )Pardus sadece CD’den kurulabilen bir işletim sistemidir.
DEĞERLENDİRME
Cevaplarınızı cevap anahtarı ile karşılaştırınız. Bu sorular sizin kendi kendinizi
denemeniz için yapılmıştır. Test içinde cevaplandıramadığınız, yanlış cevaplandırdığınız
veya kendinizi bilgi bakımından eksik hissettiğiniz sorular için bilgi sayfalarına tekrar dönüp
öğrenme faaliyetini gözden geçirmeniz tavsiye olunur.
Öğrenme faaliyetinde kazandığınız bilgileri ölçebileceğiniz kısıma geldiniz. Bu
bölümde yer alan ölçme sorularını dikkatlice okuyarak cevaplandırınız.
ÖLÇME SORULARI
Aşağıda doğru yanlış tipi sorular bulunmaktadır. Soruları okuyarak sorudaki ifade
doğru ise “Doğru” , yanlış ise “Yanlış” seçeneğini işaretleyiniz.
1. ( )Linux işletim sistemi lisansı serbest olarak dağıtılan bir işletim sistemidir.
2. ( )Pardus işletim sistemi Windows çekirdeğini kullanan bir işletim sistemidir.
3. ( )UNIX işletim sistemi Pascal dili ile yazılmıştır.
4. ( )Pardus işletim sisteminin, sistem belleğinin yetmediği durumlarda harddisk
üzerinde kullandığı bölüme Takas alanı denir.
5. ( )Pardus sadece CD’den kurulabilen bir işletim sistemidir.
DEĞERLENDİRME
Cevaplarınızı cevap anahtarı ile karşılaştırınız. Bu sorular sizin kendi kendinizi
denemeniz için yapılmıştır. Test içinde cevaplandıramadığınız, yanlış cevaplandırdığınız
veya kendinizi bilgi bakımından eksik hissettiğiniz sorular için bilgi sayfalarına tekrar dönüp
öğrenme faaliyetini gözden geçirmeniz tavsiye olunur.