Açık bir bayanım kitaplarınızı okuyorum, günahlarımdan çok pişmanım? | Osman Ünlü

Konu sahibi son olarak 2804 gün önce görüldü
İlgili Nur suresi ayetinde baş kelimesinin olmadığını örtün kelimesinin "avret yerleri" için olduğunu ve türbanın bugün siyasi bir sembol olduğunu ve çoğu insanın da bilmeden örttüğünü söylesem?

Şeytan bu diye taşlarsınız beni demi.
Ben de müslümanım ama asla örümcek beyinli olmicam.
Videoyu da izlemem ayrıca.

Nur suresi 31.Ayet

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
kurtuluşa eresiniz!

Avret yerlerimiz kafamızın üstünde mi ? Boynumuz avret yerimi zira ayete göre yaka kısımlarının olduğu yere kadar örtülen bir alan var ..
Ve her şey bir yana KURANI EN İYİ YORUMLAYAN PEYGAMBER VE SAHABİ HANIMLARI AYETİ YANLIŞ YORUMLAMIŞLAR DA O YÜZDEN KAPANMIŞLAR DA Bİ SİZ Mİ DOĞRU ANLADINIZ :)
Yapmayın yahu ..

KaraBiber
Bu konuyu aşmak aslında çok basit .. Tek yapmanız gereken konu açma sınırı getirmek olacaktır.. Üyelere günde üç konu açma hakkı tanıyın olsun bitsin ama ilgilenen yok ki .. Koca forumu Lynx isimli çocuğa bıraktınız o da kafasına göre at sürüyor ortalıkta ..

Konu açma sınırı getirilebilir.. Daha geçen gün sadece 45 dakikada 48 konuyu tek bir bölüme copy-paste ile açanı gördüm.. 3 sayfa yeni konu eder bu.. Mesaj kasmak veya konu kasmak bize bir şey kazandırmaz.. 3 olmasın da bölüm başı 5 olsun mesela, ama bir sınır olsun bence..

Hey açık bayan , bu muhterem insanın kitaplarını okuyorsan acil kapan. . Yahu cidden bu tarz kişiler var..mı . Benim beynim durdu ..

Herkesin fikirlerine saygı duyarsak, boşu boşuna tartışmaya gerek kalmaz..

istiyen kapalı giyer,isteyen açık kimsenin laf etme hakkı yoktur...

Allahım sen büyüksün....

Açığın kapalı ile kapalının açık ile derdi yokken ötekileştirildi kategorize edildi kadınlar ve görüyorum ki bu durum nirvanaya ulaşmış.

Adam mors olmuş.Yazık ya.

Bana S mod gelip sen artık konu acma sonra sen karısamazsın dememle 6 saat sonra ban atmaları geldi aklıma birden birde sebep uydurup ban atmayı iyi bilirler bunlar 7 gün ban atıp atılan ban ı bile takip etmekde acız insanlar 10 saat sonra ban ı acmaları ReaL hayat la su forum ne kadar ilgisiz oda var cok üstelememek lazım assında sevinsin garipler.

-Nur- süresi

Gözlerini harama bakmaktan korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları mümin kadınlar, ellerinin altında bulunan , erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış cinsı güçten düşmüş hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler.

Naytbuluğ kardeşim. Sorun sizin ayet hadis paylaşmanızda zaten. Siz bu gökten indiğine inandığımız kurallara göre yaşamak istiyorsunuz. Biz bunlara inanmıyoruz. Dolayısıyla hükümsüz bizim için..

Ya kendi cemmatiniz içinde bu kulları kullanacaksınız sadece, ya bu kuralları bize de dayatacaksınız. Sayısal olarak müslümanlar kendilerini çoğunluk görüp bu değişimi yaparım ülkede sanıyor şu an. Bi kaç devlet adamına güvenerek savaş tamtamlari çalıyor. Ama iç savaşların kazananı olmaz bebek.

Ilteber'in konularıyla ilgilenenlere şifre verin şifre ile girilsin konuya, herkes görmek zorunda kalmaz. Ansnsh
Örnek şifre: ilteberledoludoluislam

climax kardesim inanmıyorsanda saygı duyman gerekdigini düşünüyorum ki sizde inananlardan saygı goresiniz zaten dinimizde zorla inanın diye birşey yok pasa gonlünüz bilir sadece diyeceksey bizden Allah hidayet versin.
He bide altta degişim filan demişssin ne degişimi usta neyin degişimi Elhamdülillah bişiyin degişmesini iştemiyoruz suan hersey yolunda. :)

Geri