Abiye ?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Kadınların çok secdiği giysi olarak biliyorum nokta.​

Özel günlerde giyilen şatafatlı bir giysi.Her insana yakışmaz çarpık bacaklilar giymesin ;)

Ozel gunlerde giyilir, bazilari tarafindan cok abartilir
Sahsim olarak en sadeleri Ve genelde siyah renkliler tercih edilir, akrabalarin davetlerinde giyerim...

*Abiye reyonunda durduğu için fiyatları 2 kat artan giyim türüdür.

*Abiyelerin üstüne yapılan kuşkonmaz topuzlara da abiye topuzu denir (:

Hiç giymedim. Spor giyim diyorum :cool:

Özel günlerde özel şeyler tercih ederim ama bu abiye olmaz, sade şık bir şeyler olsun lütfen :D

Sözlük konu başlıklarında soru işareti ne anlama geliyor diye düşünmeme sebep olmustur alakasız bir sekilde:p

Bu arada ismi çok komik. Gece kıyafeti desinler:p

Bu aralar iki tane edinmeme sebep oldu malum önümüzde düğünler var.:p

Abiye şu 17 yaşındaki kızların dahi giydiğinde +32 yaş ekleyip mature kıldığı edepli kıyafetlerin adı mıydı?​

Hayır yannış.
Döpiyesle karıştırmış olma ihtimalin yüksek. Çünkü çok çeşitli abiyeler var ve hepsinin yaş eklediğini söylemek doğru değil. Bir elbisenin insanı edepli ya da edepsiz yapacağı zaten meçhul.
Zevkli abiyeler de var, puldan ve simden arınmış olarak. Tuvana Büyükçınarın tasarımları buna örnek.

Severim uzun ve iyi kesimi olanlari, kisi vucut hatlarini cok cok iyi tanimali abiye elbisede. Eger armut tipin varsa asla belden buzmeli birsey giyilmemeli kalca kismi gemiye donusuyor, kisi cok zayifsa cok dar kesimden kacmali bu onu daha da zayif ama bi o kadar basit gosterir, balik etliler pileliden sakinmali, kisa boylular uzuuun elbiseden sakinmali, uzundan kasit kestirmesi gerekiyorsa kiyafetin sekli bozulur. Filan fisman iste, ozetle kadini ozel ve guzel gosteren kiyafetlerdir efenim...

Abiye denilince aklıma o komik hadise gelir.
Birgün Elazığ da bir kız akrabalarının düğünü öncesi para ister annesinden. Annesi de verir kız çıkar evden 2-3 saat sonra eve gelir. Annesi ne aldın diye sorunca kız, valla anne çok gezdim pek üstüme bir şey bulamadım en son Abiye aldım deyince Annesi de 'abin ağzına s.çam sana para verdim ki kendine alasın abin kendi üstüne kıyafet almayı bilmimi diyerek komik bir olayın yaşanmasına vesile olmuş.

Düğüne gidersem biraz etrafımdakilere dikkat edeceğim. Merak ettim bu abiyeyi neymiş. Kafamda kelime olarak gece lambası canlandırıyor.

Geri