Abdullah Öcalan Neden İdam Edilmedi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Psikolojik operasyonların insanları umutsuzluğa sürüklediği, üzerinde türlü oyunların oynandığı iddia edilen güzel ülkemizde, kardeşi kardeşe düşman ettirenlerin başında bulunan ve 1999 yılında Kenya'da yakalanan Apo aldığı cezaya neden çarptırılmadı?

Avrupa Birliği yasaları çerçevesinde idam cezası uygulanmadı... Peki ama bize ne o yasalardan?

apo-yakalandihmediumjpg-728x728.jpg

İmralı'da çıkarıldığı duruşmada batının tüm üst düzey yöneticileri, dünyanın en ünlü gazetecileri, sorgulamayı izlediler.
Batılılardan Apo'ya destek mesajları mı yağdı?

11455jpg-728x728.jpg

Fransız Cumhurbaşkanı'nın eşi Madam Mitterand'ın açıklaması gazetelere damgasını vurdu. ''Ben Apo'dan daha çok Apo'cuyum. Abdullah'ın kalbimde çok özel bir yeri var''

''Kürt halkına bağlılığımın nedenini mi soruyorsunuz? Kürt halkının kötü talihi nedeniyle başına gelen onca felakete karşı gösterdiği cesareti, metaneti seviyorum. Aralarındaki iktidar anlaşmazlığı nedeni ile iki dövüş horozu gibi diklenerek peşmergelerini, birbirlerini öldürmek zorunda bırakan iki savaş önderine rağmen cesaretini ve direniş gücünü kaybetmedi bu halk. Oysa birbirlerine saldıran bu peşmergelerin hepsi ortak acılar çekiyorlardı. Hepsi çarpışırken bir yandan da Saddam Hüseyin’in Iraklıları tarafından hayal bile edilemeyecek ölümcül gazlarla öldürülen, umudun tükendiği toplu sürgünlerle yok edilen ailelerini düşünüyorlardı. Bunu yapanları bırakıp birbirlerine düşürülmüşlerdi.''

Vatikan, Apo'nun arkasında mı durdu?

vatikanjpg-728x728.jpg

Apo yakalandıktan sonra Vatikan bir bildiri yayınladı: ''1918 yılından beri Kürtler bağımsızlıklarına kavuşmayı bekliyorlar'' dedi.

Asarsanız AB'ye giremezsiniz!

headlinejpg-728x728.jpg

Avrupa Birliği dönem başkanı, "Apo'yu asarsanız AB'ye giremezsiniz," diyordu.
Öcalan idama mahkum olmuştu ama Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde cezası kaldırıldı.

fft99mf1673094jpeg-728x728.jpg

Öcalan mahkemeye verdiği savunmasında kendisinin Batılı ülkelerce korunduğunu ve onlar tarafından PKK'nın beslendiğini, silah, malzeme ve para yardımı aldığını ve Türkiye'ye karşı savaştıklarını açıkladı. Batının servi korumak peşinde koştuğunu ve Türkiye'nin bütünlüğünü bölmek istediklerini açıkça iddia etmiş oldu.
1x1a.gif

'Şeyh Said'in devamıydım, kullanıldım'

ekran-resmi-2016-03-28-034423png-728x728.jpg

İngiliz'ler, Musul'da Lozan'ı görüşürken Şeyh Said'i kullanmışlardı. Fransızlarla Hatay için savaşılırken Dersim isyanı patlamıştı. Türk ordusu Kıbrıs'taki kıyma 'dur' dediklerinde Hasala Örgütünün katliamı başlamıştı. Güneydoğu Anadolu Projesi sayesinde Türkiye suyun kontrolünü sağlayacak ve bölgesel güç olabilecekken PKK ortaya çıkmıştı.

Uğur Mumcu en son olarak öcalanın geçmişini devletin içindeki kurumlarla ilişkilerini tam ortaya çıkartmak üzereyken bombalı bir eyleme kurban oldu

İdam edilse dahada efsane olurdu
Ayrılıkçı Kürtler arasında

Teslim almadan önce mit işini bitirmeliydi

Yer yerinden oynar hem Türkiye'de hem dünyada. Görüntüde şartlı yasa da olmasa da öldürmemek garantisiyle yakalandı herif. Gelmeden önce idam edilemeyeceği kararı alınması tesadüf olabilir mi.

Her ne ise, adamı kazara zehirlesek kahraman olur, kendi eceliyle sürüne sürüne it gibi ölsün.

ilk geldiğinde idam edilecekti bu saatten sonra zor.

Uğur Mumcu en son olarak öcalanın geçmişini devletin içindeki kurumlarla ilişkilerini tam ortaya çıkartmak üzereyken bombalı bir eyleme kurban oldu

Bunu görünce yazmadan geçemedim kusura bakmayın.
Hayır efendim,Uğur Mumcu,hizbullahın pisliklerini ve devletle olan ilişkisini ortaya çıkarmaya yaklaştığı için öldürüldü.
Saygılar.

Hayır efendim,Uğur Mumcu,hizbullahın pisliklerini ve devletle olan ilişkisini ortaya çıkarmaya yaklaştığı için öldürüldü.
Saygılar.

Yani Ugur Mumcuyu, Tansu Ciller (DYP), Erdal İnönü (SHP), Hikmet Cetin ( CHP), Murat Karayalçın (SHP), mi öldürttü?
Lakin o tarihte devleti bu kisiler yönetiyordu.
Alinti yaptiginiz sahsin ve sizin verdiginiz bu bilginin kaynagi nedir?
Haberde Hedef alinan, ve destegi oldugu iddia edilen güc AVRUPA iken, neden kendi devletinizi sucladiniz?
Avrupanin Apoyu korumaya aldigi acik acik örnekler ve söylemler ile ortada iken...

Saygılar.

iyi icinde kalmasin yaz boyle eksik bilgi icinde . hizbullah pkk gizli orgutleri devletle olan bagini ifsa etmeye calisirken ortadan kaldirildi.

Saygılar.

Bunu görünce yazamadan geçemeyeceğim kusura bakın.
Uğur mumcu israilin uyuşturucuyu pkk ile taşıdığını yazdığı için öldürülmeden önceki akşam israilli yöneticiler tarafından yemeğe çağrılıp tehtid edildi.
sadece suikastin hizbullah tarafından üstlenmesini okumuşsun biyerden.

Sevgili Lucky
Kurduğum bir cümlelik satırdan,bu kanıya nasıl vardınız bilmiyorum ama ben ''o,bu,şu'' öldürdü demedim.Sorumlu mudur? Bence evet.
O devirde değil midir ki devlet adamları çıkıp sahneye bas bas ''bu olayı aydınlatmak şöyle görevimizdir,böyle yükümlülüğümüzdür'' diye gösteriş yapan? Bir adım yol ilerlendi mi? Bir çalışma yapıldı mı? Elinde imkan yok desen,var,koca devlet sonuçta.Kaynak yok desen,var,emrinde Mit var di mi? Neden üstüne gidilmedi? Gidince açılacak olan şeylerin mi korkusu vardı? O zamanın savcısı bile bir vakit ''devlet yapmıştır,iktidar isterse çözer'' diye isyan etti de,2 gün sonra lafını inkar etti.İnkar baskı sonucu oluşur biliyorsunuz değil mi? Diyorsunuz ki neden kendi ülkenizi suçladınız,tam da bu ve bu gibi sebeplerden.Bana göre bağlantısı olan Bahriye Üçok,Ahmet Taner Kışlalı vb. kişilerin ölümünün hala aydınlatılamamasını ben Avrupa'ya bağlayamam efendim,kusura bakmayın.
Eğer bir ülkede,yanlış giden bir hükümet sistemi varsa,sen buna ortak oluyorsan balını,gerçekleri görüp,araştırarak Türkiye'nin gittiği karanlık yolu göstermeye çalışıyorsan kanını tadarsın.Nitekim bu da böyleydi,hatta yanlış hatırlamıyorsam ta İran'dan geldiler bu suikast hazırlığı için,öldürenler yakalandı ama hiç bir zaman emri veren bulunmadı/bulunmak istenilmedi.Ya düşünün,daha arabanın nasıl patlatıldığını bile bilmiyoruz!

Ben size geçen gün okuduğum Uğur Mumcu ile ilgili yazıyı takdim etmek isterim.Yazarı/gazeteyi sevmiyorsunuz az çok biliyorum ama rica ediyorum bir kere okuyun.
Saygılar.

Bundan çeyrek asır önce... Uğur Mumcu’nun öldürülmesine daha üç, AKP’nin kurulmasına on bir, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine yirmi dört yıl varken...
Hukukun üstünlüğünden ve demokrasinin gerekliliğinden ve devletle din işlerinin birbirinden ayrılmasının erdeminden, bu ülkede iyi kötü daha hâlâ bahsediliyorken...
Laikliğin küfre dönüşeceği, neredeyse tüm devlet okullarının ardı ardına “imam hatip”e dönüştürüleceği, devletin en başına şeyh eli öpenlerin geçeceği tahayyül bile edilemezken...
Eski bir televizyon programında Nazlı Ilıcak’ın yumuşacık bir sesle soruyu soruşuna ve Uğur Mumcu’nun kaygılı bir tonla onu cevaplayışına tekrar tekrar bakın.
“Laiklik tehlikeye giriyor deniliyor; nedir endişeye sebep şu anda Türkiye’de?” diye sorsun Ilıcak.
Laiklik tehlikeye giriyor deniliyor nedir endişeye sebep şu anda Türkiye’de?
Uğur Mumcu sorunun cevabını somut örnekler vere vere, tane tane anlatsın.
“Tarikat ticaret ve siyaset üçgeni” desin.
Tarikat ticaret ve siyaset üçgeni.
Anlamayın.
Görüntüyü başa alın. Bir daha desin, bir daha desin, bir daha desin.
Yeşil sermayenin gücünden ve işleyişinden ve kendi iç hukukundan bahsetsin. İmam hatip liselerinden mezun olanların nerelerde nasıl kadrolaşacağını anlatsın.
Sonra “Türkiye’de İslamcı ideoloji, yasaları aşan bir ayrımcılığa sahip” desin.
Türkiye’de İslamcı ideoloji yasaları aşan bir ayrımcılığa sahip.
Bunu çeyrek asır önceden size, gözlerinizin içine baka baka ve tane tane söylesin.
Yine anlamayın.
Tayyip Erdoğan henüz belediye başkanlığı seçimlerinde aday bile olmamışken;
Fethullah Gülen Pennsylvania’ya yerleşmemiş, İstanbul’un göbeğinde, Süleymaniye Camii’nde vaazlar veriyorken;
Gelecekte “Cumhuriyet elden gidiyor” diye sokaklara döküldüklerinde hafife alınacak “laikçi” teyzeler o sıralarda daha gençlerken ve televizyonda Köle Isaura dizisini izlemektelerken...
Gelecekte “Tehlikenin farkında mısınız” diye manşet attığı için küçümsenecek gazeteciler, mesleklerinin hızla ve ahlaksızca deri değiştirmesine adapte olup olmamanın henüz karar arifesindelerken...
1990 yılında Uğur Mumcu, Nazlı Ilıcak’ın karşısında tane tane anlatsın. Ama siz hiç anlamayın.
“Türkiye’de İslamcı ideoloji, yasaları aşan bir ayrımcılığa sahip” desin. O cümle içinizi sıksın, hızla geçin.
“Laiklik, son on yılda devlet eliyle yok edildi bu ülkede” desin. Göğsünüze bir sancı saplansın.
“Laiklik, son on yılda devlet” desin. Kalbiniz dayanmasın.
“Laiklik...” desin. Gözleriniz kararsın.
O karanlıkta Ankara’da bir araba patlasın.
Tekrar patlasın. Tekrar patlasın. Ve tekrar patlasın.
Siz anlamayın. Siz hiçbir şey anlamayın. İnatla, hâlâ anlamayın.
Uğur Mumcu’yu kim, neden öldürmüş; Bahriye Üçok’a gönderilen bombalı paketi kim, neden sarıp sarmalamış; Çetin Emeç’i vuran tabancanın tetiğini kim, neden çekmiş; Muammer Aksoy’u kim, neden vurmuş; Madımak’ı kim, neden yakmış.
Bu ülkede çeyrek asırdır neler olmuş?.. Neden olmuş?.. Size ne olmuş?..
Olanlardan ne kadar sorumlusunuz; nelere kandınız; neden kandınız; ne de kolay kandırıldınız? Şu anda nelere katlanmaktasınız ve neden kılınızı kıpırdatmamaktasınız?
Hiç anlamayın. Siz... hiçbir zaman... hiçbir şey... anlamayın.
“Yazık, nasıl da öldürdüler bu adamı” diye mırıldanın ve o görüntüyü hemen kapatıp, televizyonda bir yarışma programı açın.
Sonra gözünüzü televizyondan ayırmadan, kendi rezil hayat dersinizi çocuklarınıza tane tane aktarın:
Her koşulda hayatta kalmanın ve iktidarların başarılarından pay almanın yolu, anlamaktan değil, aymazlıktan geçer.

Mine Söğüt

Yer yerinden oynar hem Türkiye'de hem dünyada. Görüntüde şartlı yasa da olmasa da öldürmemek garantisiyle yakalandı herif. Gelmeden önce idam edilemeyeceği kararı alınması tesadüf olabilir mi.

Her ne ise, adamı kazara zehirlesek kahraman olur, kendi eceliyle sürüne sürüne it gibi ölsün.

Süründüğünü yillarca şahsen görmedim aksine daha bir iyi durumda.Bu ve bunun gibi pislikler yüzünden milyonlarca cocuk babasız,eş kocasiz,anne baba evlatsiz kaldı.Sadece bunun gibi şerefsizler yüzünden. Keşke dediğin gibi sürünürken gorülebilseydi.Artık sanmıyorum. En fazla ne olur? Eceli gelir geberir.

Belki ben fazla basit dusunuyorum (devlet adamlari daha iyi bilir, mutlaka gecerli sebepleri vardir, bizim bilmedigimiz sebepler), fakat bana kalsa, dunya'yi umursamayip, kendi adaletimizi uygulamamiz gerekiyordu en basindan beri.

Geri