Abdülhamid han adını bir tünele çok görmek!

Konu sahibi son olarak 3472 gün önce görüldü
15 temmuz şehitler tüneli olsun :)))

Faizi haram kabul eden İslamcılarımız Abdülhamitin şehzadeliği sırasın da aldığı maaşlarını Banker Zarifi adlı Galatada sarrafçılık yapan bir Rum'a teslim ederek faize yatırım yaparak servetine servet kattığını birçoğumuz bilmektedir herhalde.
Bu Rum banker Abdülhamit'in en güvendiği servetini teslim ettiği bir tefeci idi.
En doğrusu bu tüp geçitin adını Banker Zarifi tüneli koyalım. Abdülhamit'de bu ismin verilmesini isterdi doğrusu..

Bir zamanlar okey masasında cihatçıydım. Sabahında tekbirlerle nutuklar savurduğum günlerin gecesinde çay içip gıybet yaptım.

isim koymakta bile birbirine düşürdüler halkı, ülke ülke değil şahane pazardaki bardak çekmeli jenga resmen.

ABD'yi kolonilerin hüküm sürdüğü devirlere, Kuzey, Güney çatışmalarının yaşandığı, siyahi vatandaşlara karşı uygulamaların yer aldığı günlere geri götürmeye çalıştığınızda kafanıza inecek balyoz bu memlekette var olmadığı içindir belki.

Hayal dünyasında yaşayan haşhaşilerin o günleri dört başı mamur tasvir etmesi katlanılamaz, kabul edilemez.

Osmanlı'nın haremini konuşmaya ar ediyorlarsa Menderes'in alemlerini konuşalım.

Üstat diyor ki:

Yıllarca acı ve üzüntümü sabırla yaşadım, çünkü sabrın karşılaştığımız her olayda eyleme geçmeden önce gerekli olan zamanı sükunetle ve içsel çalışma yaparak en iyi şekilde değerlendirmek olduğuna inandım. Sabır ile kendime hakimiyet duygusunun önemini yaşayarak hissettim.

Atatürk açık ara farkla önde götürüyordu heralde bu tarz bi açıklama geldiğine göre :D

Üçüncü havaalanına yakışır o isim

Avrasya tünelinin ismi için anket düzenlendi ve çok açık ki Atatürk adı birinci oldu. Durum böyle olunca anketi iptal aşamasına geldiler. Avrasya tüneli demişsin baştan,ne diye isim arayışına çıkarsın?
Benim düşüncem artık hiçbir yere özel isim verilmesin. Gereksiz isim tartışmaları olmasın.Çok basit,sade isimler olsun. Mesela Kuala Lumpur 'daki bir havaalanının adı Kuala Lumpur International Airport,halkın kullandığı kısaltma adı ile Klia,diğer havaalanının adı Low Cost Carrier Terminal (düşük bütçeli havayolları terminali) kısaltması Lcct.

Geri