Abdest aldıkdan sonra

Konu sahibi son olarak 2798 gün önce görüldü
Abdest aldıkdan sonra şehâdet parmaklarını, gözlerine sürüp; “Yâ Rabbî benim bu gözlerime hastalık verme” dersen eğer, gözlerine hastalık gelmez
Eyüp câmiinde hatib minberde söyledi. Dedi ki: Abdest aldıkdan sonra, iki şehâdet parmağını gözüne sürüp: “Yâ Rabbî, benim gözlerime hastalık verme, hastalıklardan muhâfaza et”dersen, gözlerine hastalık gelmez.
O vakit on yaşındaydım. Yetmiş senedir hep sürerim. Şimdi de abdest alınca parmaklarımı gözüme sürüyorum. “Yâ Rabbî, sen benim gözlerimi hastalıklardan muhâfaza et”diyorum.
Elhamdülillah o kadar çok okuyorum, gece yarılarına kadar okuyorum, gene gözlerime bir şey olmuyor. Siz de öyle yapın. Abdest aldıkdan sonra;“Yâ Rabbî, sen benim gözlerime, hastalık varsa şifâ ihsân et, hastalık yoksa, hastalıkdan muhâfaza et” diyeceksiniz.
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)
NOT;
Rahmetli kendileri 1911 doğumlu olduğuna göre on yaşında olunca sene de 1921 olur. Yani imam efendi, ehl-i sünnet alimlerinin yetiştiği medreselerde yetişmiş bir islam alimi olur.
Ya şimdi, sözde din eğitimi kurumlarından çıkma istisnalar hariç, mezhep tanımaz, nakli kabul etmez, tasavvuf karşıtı aklını beğenmiş olanlar?
Tehî pâşâ vü mâşâ vü temâşâ
Sümme hâşâ sümme hâşâ

Geri