ABD Venezuela’yı kuşatma altına aldı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dik dur dostum Moduro diyen Erdoğan neden susuyor şimdi @kamil0920 , @ismail89 , @ibadeath ,........ ?
Bizim dışişleri itidalli davransın iki taraf dedi ama ortada iki taraf yokki, güçlü taraf diğer tarafı kaçırdı resmen. Cumhurbaşkanları kaçırılan bir ülkeden itidalli olmasını istedik, fıkra gibi.

Son düzenleme:
Bizim dışişleri itidalli davransın iki taraf dedi ama ortada iki taraf yokki, güçlü taraf diğer tarafı kaçırdı resmen. Cumhurbaşkanları kaçırılan bir ülkeden itidalli olmasını istedik, fıkra gibi.
Resmen susuyorlar nıç korkusuna. Hani diyorlarya kefen giyip geziyoruz falan filan, hepsi hikaye, efendilerine karşı asla ses çıkartamazlar.

Resmen susuyorlar nıç korkusuna. Hani diyorlarya kefen giyip geziyoruz falan filan, hepsi hikaye, efendilerine karşı asla ses çıkartamazlar.

Korkudan mı yoksa olayı idrak edememekten mi yada farklı yorumlamaktan mı bilmiyorum ama bu olayı şiddetle kınamalıydık. ABD bildiğin haydutluk ve hırsızlık yapıyor Dünya'nın gözüne soka soka. Küresel sistemde hani uluslararası hukuk vardı ? BM diye bir organizasyon da bunu gözetirdi hani? Koca bir yalan. Hukuk falan yok. Bildiğin orman kanunu var dünyada. Adamlar resmen başka bir milletin cumhurbaşkanını operasyonla ülkesinden kaçırdı ve yargılayacakmış Amerika'da. Hangi hakla ? Hangi hukukla ? Adam senin vatandaşın bile değil. Bildiğin adam kaçırma suçu bu ve bunu ABD yapıyor. Venezuela gerçekten güçsüz, yoksul bir ülkedir. ABD uçakları vızır vızır adamların ülkesinde hava sahasında cirit attı zaten. Gariban bir ülkeye zorbalık yapıp birde suçuyla hava atıyor. Düşünün Real Madrid'in amatör kümeden basit takımı yenip, bakın benim gücüme nasıl yendim haa demesi gibi. Olan yine gariban Venezuela halkına oldu. Onların hakkı, malı olan yeraltı kaynakları, hırsız ve gaspçı ABD tarafından çalınacak malesef.

Korkudan mı yoksa olayı idrak edememekten mi yada farklı yorumlamaktan mı bilmiyorum ama bu olayı şiddetle kınamalıydık. ABD bildiğin haydutluk ve hırsızlık yapıyor Dünya'nın gözüne soka soka. Küresel sistemde hani uluslararası hukuk vardı ? BM diye bir organizasyon da bunu gözetirdi hani? Koca bir yalan. Hukuk falan yok. Bildiğin orman kanunu var dünyada. Adamlar resmen başka bir milletin cumhurbaşkanını operasyonla ülkesinden kaçırdı ve yargılayacakmış Amerika'da. Hangi hakla ? Hangi hukukla ? Adam senin vatandaşın bile değil. Bildiğin adam kaçırma suçu bu ve bunu ABD yapıyor. Venezuela gerçekten güçsüz, yoksul bir ülkedir. ABD uçakları vızır vızır adamların ülkesinde hava sahasında cirit attı zaten. Gariban bir ülkeye zorbalık yapıp birde suçuyla hava atıyor. Düşünün Real Madrid'in amatör kümeden basit takımı yenip, bakın benim gücüme nasıl yendim haa demesi gibi. Olan yine gariban Venezuela halkına oldu. Onların hakkı, malı olan yeraltı kaynakları, hırsız ve gaspçı ABD tarafından çalınacak malesef.
Çok iyi idrak ediyorlar ama susmalarının nedenleri var. Bunlar hep böyle, tribüne oynarlar, ortama göre davranırlar,......
Dik dur Moduro diyordu ve şimdi?

Dik dur dostum Moduro diyen Erdoğan neden susuyor şimdi @kamil0920 , @ismail89 , @ibadeath ,........ ?
Amerika'nın sadık uşağı olarak çok mutlu olabilirsin. Ama Erdoğan sokak kabadayısı değil boş konuşsun. Ne zaman ağırlığını koyacağını iyi bilir. Trump'dan daha iyi bir diplomat olduğu kesin. Trump amacını bile gizleyemeyip açık itiraf etti Petrol üzerine konduğunu.

Son düzenleme:
Çok iyi idrak ediyorlar ama susmalarının nedenleri var. Bunlar hep böyle, tribüne oynarlar, ortama göre davranırlar,......
Dik dur Moduro diyordu ve şimdi?
Kanka ben şu yada bu partinin duruşundan veya tepkisinden bahsetmiyorum. 100 yıllık bir Cumhuriyet olarak bir duruşumuz var. Devlet olarak savunduğumuz değerlere aykırı bir olay yaşandı Dünya'da. Bizde bu Dünya'da yaşıyoruz ve bu konu hakkında tepki gösterme hakkımız var. Bizim millet olarak bu olaya karşı bir tepkimiz zaten var, ABD haydutluk yaptı diyoruz ama Venezuela kötülüğe maruz kaldığı için onun yanında durmalıyız. Mazlum olan her milletin yanında olmalıyız. Atalarımız, dedelerimiz böyle yaptı. Bu bizimde görevimiz.

Venezuela yüzyıllar boyu İspanya'nın kolonisi olmuş, sömürülmüş, saçma salak politikacıların entrikaları yüzünden fakir kalmış, iç sorunlar yaşamış fakir bir ülke. Dünyadaki en büyük petrol rezervleride o ülkede ama politik kaos yüzünden bu zenginliği bir türlü kullanamamışlar.

Tarihi boyunca büyük imparatorluklar kurmuş ve dünya tarihine damga vurmuş bir Osmanlı İmparatorluğu'nun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti'de gariban milletlere yardım etmezse kim edecek ? Binlerce yıllık bir mirastır dedelerimizden, savunduğumuz değerler ve duruşumuz.

Maduro belki mücadelesini Amerikan topraklarında devam etmek istiyor. Foto'daki el işareti de pes etmedim anlamına geliyor. İlk şok atlatıldıktan sonra da tüm Dünya'dan tepkiler gelmeye başlayacak. ABD içinden de dahil.

Trump’a sayıp sövüyoruz da muhtemelen Amerika’nın başına geçmiş en zeki başkanlardan bir tanesi. Kahvedeki dayı muhabbeti gibi olmasın ama raskoyla aynı düşüncedeyim ben de.
millet hala "rusya ukrayna batağına battığı için sesini çıkaramadı" falan diyor, sanırsın ki rusya ile ukrayna topyekün bir savaş veriyor da rusya o yüzden kıpırdayamıyor. halbuki adamlar yavaş yavaş ama kalıcı bir şekilde istediğini elde ediyor. bunu böyle yapmalarının sebebi de avrupalıları ve dünya kamuoyunu tamamen galeyana getirmemek. yoksa rusya ukrayna'yı 10 kere mideye indirmişti. danışıklı dövüşlü ince işçilik dönüyor. amerika nato'yu ters yüz ederek ve zelenksi'yi açık açık sözde barışa zorlayarak rusya'nın önünü açtı zaten, bunu göremeyecek kadar kör olmamak lazım. herife basının önünde "you have no cards" dedi ya, daha ne desin? fazla seçeneğin yok seve seve kabul edeceksin diyor işte. avrupalıların da abd arkalamadığı sürece rusya'ya müdahale etme şansı yok. bunun bir diyeti olarak da venezuela'ya çökülmüş olması iki taraf için de win-win değilse ne? burada geriye çin kalıyor, ona da tayvan konusunda yol verileceğini düşünmemek için sebep yok. tabii ki bu basitlikte ilerlemiyordur ama şablonun buna çıktığı görülüyor. üç büyük güç, etrafındaki tabiri caizse "uydu devletleri" hizaya getiriyor. sonu ne olur bilinmez.

Ne kaçırılması. Maduro konum atmış abi gel beni al diye. Keyfi yerindedir.

Venezuela halkı bayram ediyor. Yarın bir gün ülke Afganistan'a dönecek haberleri yok.

ABD'ye karşı olan, Trump'la iyi anlaşamayan fakir ülkelerin başına hep bir şey geliyor. Önce bir diktatör yaratıyorlar, evdeki hesap çarşıya uymayınca da diktatör diye devririyor.. Venezuela'ya saldırması da, tüm dünyaya ''Ya dediğimizi yaparsınız ya da sonunuz maduro gibi olur'' mesajı verirken, petrol rezervlerine sahip olmak.​

"Kardeş Erdoğan" adamı daha ilk dakikadan itibaren unuttu, yarın dostum Tramp ne yapıyorda doğrudur der sjshfjg.

İki üç siyaset dümbüğünün gazına gelmeyecek kadar akıllı biridir belki ha? Siz neden muhalefetin Kabe kabul ettiklerinin bu yaptığına yorum yapmıyorsunuz da tüm dünyanın kem-küm ettiğine kabul edilemez diyen birine sarma derdindesiniz? Prontır arıza yaptı galiba. :)

İki üç siyaset dümbüğünün gazına gelmeyecek kadar akıllı biridir belki ha? Siz neden muhalefetin Kabe kabul ettiklerinin bu yaptığına yorum yapmıyorsunuz da tüm dünyanın kem-küm ettiğine kabul edilemez diyen birine sarma derdindesiniz? Prontır arıza yaptı galiba. :)
Kardeşim Maduro dik dur yanındayız diyormuş içinden demi. Efendisi oyar vallahi sesini bir yükseltsin hele.

Trump'ın ağzından çıkan bir söz; "Erdoğan çok güçlü bir ordu kurdu."

Demekki CIA bazı şeyleri başkanın kulağına fısıldamış.

Akbaba gibi leşçil olan bu Coni'lerin ordusuz, güçsüz ama petrolü olan Venezuela gibi ülkelere neler yaptığını görüyoruz.

Ha eleştirirsin, vatandaş olarak hakkın tabi.

Bu arada bu olay en çok #brsan ‘a yarar diye sanıyorum. Yarın görürüz. ytd : dd

Geri