ABD Savunma Bakanlığı Türk Siha’sını vurduğunu açıkladı

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI, F-16 SAVAŞ UÇAĞIYLA TÜRK SİHA'SINI VURDUĞUNU AÇIKLADI.

Tarihte ilk kez bir ABD Savaş Uçağı, NATO müttefiki Türkiye'nin İnsansız Hava Aracını düşürdü.

Sebep neymiş? Yanlışlıkla mı vurmuşlar? Pilot sarhoş muymuş?

ABD zaten karisik..
Buyrun cenaze namazina

Detayına hakim değilim ama konu Suriye’nin kuzeyine dair. TSK’nın tüm gün YPG’nin hedeflerini imha ettiği haberleri servis edildi. Mecliste Suriye tezkeresinin uzatılması gündeme geldi.

Aslında Türk SİHA’sının düşürüldüğü haberi gün içinde çıkmıştı. Çıkmasıyla birlikte borsada binlerce kişiyi silkelediler. Ardından yalanlandı ve +’ya geçti. İnanılmaz bir manipülasyon yapıldı. Şimdi tekrar gündeme geldi. Ben o kısmı daha fazla takip ettiğim için detayını okuma fırsatım olmadı. Yarın ortalık iyice karışacak.

türkiye'nin sınır ötesi bir operasyon planladığı haberi vardı sabah saatlerinde. tesadüfler.

hemen green card basvurusu yapayim da washington'a gidip hesap sorayim

Pentagon açıklama yaptı:

F-16 savaş uçağımız, Suriye'de görev yapan Türk insansız hava aracını düşürdü.

Sahadaki komutanlar risk görünce bu kararı aldı. Yaşananlardan dolayı üzgünüz. Türkiye ile iletişim halindeyiz. Türkiye önemli bir NATO müttefiki.

Pentagon basın toplantısından çıkıp CNN Türk’te sıcağı sıcağına aktarılan bilgi, ABD’nin düşürdük dediği Türk SİHA’sı ile ilgili bilgileri:

•Türk SİHA’sı Amerikan askerlerinin sığınakta bulunduğu üsse 500 metreye kadar yaklaştı
•ABD askerlerinin can güvenliği tehlikeye girdi, meşru müdafaa sebebiyle vuruldu
•İki bakan konuştu, kaza yaklaşımı var. Arada gerginlik yok
•Defalarca Üzücü vurgusu var, Türkiye değerli ve önemli müttefikimiz deniyor
•Türkiye’nin PKK ile mücadelesine destek verildi, “asla sorgulamayız” dendi

Kendilerine gore tehlike sanip indirmisler. Sınır ihlali bi nevi. Hos, baska bi ulkede yasanilan dram. TRnin cevabi bakalim ne olacak

Buna ihtimal vermiyorum. Cunku bunu yaparlarsa yarin bizim sinirlarimizda gelir bizim askerimizi indirirler. Ben sert bir tepki bekliyorum. Hatta aynisini iade etsinlerki anlasinlar. Ama tabi politika siyaset vs bilemiyorum
Senin reyizin 20 yılda ayaklarına kapanır hale getirdi ülkeyi ekonomimiz yüzünden :) biliyorsun daha önce amerikan başkanı aptal demişti :)

Detayına hakim değilim ama konu Suriye’nin kuzeyine dair. TSK’nın tüm gün YPG’nin hedeflerini imha ettiği haberleri servis edildi. Mecliste Suriye tezkeresinin uzatılması gündeme geldi.

Aslında Türk SİHA’sının düşürüldüğü haberi gün içinde çıkmıştı. Çıkmasıyla birlikte borsada binlerce kişiyi silkelediler. Ardından yalanlandı ve +’ya geçti. İnanılmaz bir manipülasyon yapıldı. Şimdi tekrar gündeme geldi. Ben o kısmı daha fazla takip ettiğim için detayını okuma fırsatım olmadı. Yarın ortalık iyice karışacak.
Yani birileri gene malı götürsün diye danışıklı dövüş mü yapıyorlar?

Sabah saatlerinde sınır ötesi harekat açıklamalarının yanı sıra ypg pkk yanında duranları da vuracağızı ima eden açıklamalar yapılmıştı. Belki bu açıklama sebebi ile ABD unsurlarına fazla yaklaşan ihayı vurdular, belki de gözdağı vermek için bilemeyiz. Ama sonuç itibari ile vuruldu. Türkiye’nin sınır ötesi harekatı meşru. Hükümetin ypg nin yanında kim durursa vururuz açıklamasının arkasında durması gerekir.

Ni
Senin reyizin 20 yılda ayaklarına kapanır hale getirdi ülkeyi ekonomimiz yüzünden :) biliyorsun daha önce amerikan başkanı aptal demişti :)
Niye sinir harekatlari / ypg pkk ya karsi aldigi tavirlari unutmamak gerek. Belkide bu yuzden bile indirmis olabilirler. Bekleyip gorecegiz. Benim degil sizin reyisiniz. Benimki 90 yasinda ayakda zor duruyor zaar

TRUMP FOR 2024 ♡

Pentagon açıklama yaptı:

F-16 savaş uçağımız, Suriye'de görev yapan Türk insansız hava aracını düşürdü.

Sahadaki komutanlar risk görünce bu kararı aldı. Yaşananlardan dolayı üzgünüz. Türkiye ile iletişim halindeyiz. Türkiye önemli bir NATO müttefiki.

Pentagon basın toplantısından çıkıp CNN Türk’te sıcağı sıcağına aktarılan bilgi, ABD’nin düşürdük dediği Türk SİHA’sı ile ilgili bilgileri:

•Türk SİHA’sı Amerikan askerlerinin sığınakta bulunduğu üsse 500 metreye kadar yaklaştı
•ABD askerlerinin can güvenliği tehlikeye girdi, meşru müdafaa sebebiyle vuruldu
•İki bakan konuştu, kaza yaklaşımı var. Arada gerginlik yok
•Defalarca Üzücü vurgusu var, Türkiye değerli ve önemli müttefikimiz deniyor
•Türkiye’nin PKK ile mücadelesine destek verildi, “asla sorgulamayız” dendi

92 yılında Ege’deki NATO tatbikatında da uçak gemileriyle Muavenet gemimizi güdümlü füzeyle bombaladıklarında da “özür dileriz yanlışlıkla oldu” demişlerdi. İnsanlık hali oluyor bazen….

Geri