Abartmayın len .... pandemide inek gibi yattınız

Konu sahibi son olarak 798 gün önce görüldü
Manisa abicigim.
Hayirli ve mutlu bayramlar.
Doktorlari Allah bildigi gibi yapsin.

pamuk abi bunları bırak, tesisatçı-doktor karşılaştırmasından yürü.

Tıp hekimliği unvanının sosyolojik araştırma gerektiren bi yönü var esasında. Onyıllardır suregelen bi gelenek bu. Çocukken büyüyünce dr olunmak istenir, okuyacaksan drluk okunmalıdır, seni isteyecekse drlar istemelidir falan. Ataerkil toplumlarda erkeğe yüklenen rol kadar dra yüklenen rol ve kutsallik da var. Bakin bilimsel bir kriz olunca (Örn korona) bir ürologun bile virologdan,genetik muhendisinden daha çok söz hakkı oluyor bizim toplumumuzda.Drlara uygulanan şiddet işin farklı bi boyutu, birbirini kesen erkek de var hergun. Kısacası Drlarda gelişen ego yapısı da yadsınamaz bi gerçek. Bir erkeğin erkek olduğu için her türlü pervasızlıği kendine hak olarak görebilmesi gibi. Tedavisi için gözü kapalı drlara para akıtan insanlar köpeğinin tedavisi için ya da başka emek gerektiren konular için sizi dolandırıcılıkla linç edebiliyor. Hani diyorsunuz ya Amerika Avrupa bilmem ne işte orda böyle bisi yok. Hele %100 kapitalist Amerika da hiç yok. (Hasta ile azarlar gibi konuşmak, her bilimsel konuda ilk bilirkişi olmak vs) Evert Drlarin mağdur olduğu çok konu var fakat bu her kosulda her durumda onları haklı da yapmıyor. Işini iyi yapanları hariç tutuyorum. Yıl-lar olacak devlet hastanesine gitmiyorum.Gittigim belli başlı özel hastane ve poliklinikler var, çok memnunum.

Her doktor aynı olmadığı için bu genellemeye katılmıyorum.
Haberlerde çok izledik doktorlar çocuklarını göremiyorlardı. Diğer statüler için de üzgünüm.

Geri