Soru Abartılı insanlar ve yaşamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Yaşamı boyunca her attığı adım ve kullandığı ifade abartıdan oluşan insanlar var. Yakın çevrenizde böyle insanlar var mı ve bu konuda fikriniz nedir?

Yakın çevremde yok. Günümüz dünyası şekilciliğe evrildiği için biraz sınırlar aşıldı gibi...

Sosyal medyada da günlük yaşamda da çok karşılabiliyoruz ve doğal davranmayı unutmuş durumdalar.

Sohbetleri hoş oluyor. Benimle çok sıkılırsınız. Fıkralarım bile sıkıcı.

Yakın çevremde vardı böylesi. İçini çok iyi gözlemleme fırsatım oldu ve dışa yansıttığının tam tersi bir kişiliğe sahip olduğunu gördüm. Güzel kamufle ediyordu kendini, belki de bulduğu ve tatmin olduğu tek yöntem buydu. Gösterdiğinin ardını gördüğümde ona kızmayı ve onu yargılamayı bıraktım. İkimiz de kurtulduk.: ))))

Hakkını veriyorsa güzel, beceremiyorsa sıkıntı.
Herkesin yaşam kıstası da farklıdır, kime göre abartı, neye göre.

Kendinden eminsen abartmaya da ihtiyacın yoktur. Bir şeyleri allayıp pullayınca o şeyin hakiki değeri artmaz ve sadece birilerinin belli bir süre gözünü boyamış olursun, ta ki gerçekle yüzleşene kadar...

Avcılarda var bu özellik. Sadece avlanma değil başka konularda da genelde olayı abartırlar.

Adamı vurmuş eli almış adam ölmüş spike ı çözmüş . Ölü adamın üstüne ulti atıyor @HosgeldinHarunAbi cok abartılı :P

Adamı vurmuş eli almış adam ölmüş spike ı çözmüş . Ölü adamın üstüne ulti atıyor @HosgeldinHarunAbi cok abartılı :P
Başkan dayanamıyorum, rekabetçi ortamlarda aşağılamam lazım karşı tarafı. Modunu düşürmem lazım.

Bu işin yarısı psikolojik savaş :d

Duygular abartılı, tepkiler abartılı, her cümleleri ve davranışları abartılı olunca bir süre sonra oyun sahnesinde bir karakter gibi algılanmaya başlayıp hiçbir konuda ciddiye de alınmıyorlar.

Maalesef dijitalleşmenin, sosyal medyanın hayatlarımıza bu kadar girmesinin bir sonucu. Beğenilmek, layk almak, etkileşim manyaklığı ve dikkat çekmek…

Doğru ya da yanlış ama günümüz insanının sahip olduğu ama farkedemediği psikolojik rahatsızlıklarından biridir diye düşünüyorum. Bu kişiler her an bir tiyatro sahnesinde rol yapıyormuşçasına dramatik ve duygusal oluyorlar. Gerçekten yaşayamadığından yaşıyormuş gibi hem kendini hem de çevreyi ikna etmek adına eylemler sergileyen insanların yaşam tarzı.

Gösteriş şaşa ve mış gibi yapmak travmalardan çıkan hareketlerdir birileri (yine insanlar) bir yerlerde eziklemistir kamcilamistir ve öyle olması gerektiğini öğretmiştir.
İnsan , insanın başına gelebilen en korkunç şey bence.

Geri