A Quiet Place 3

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
John Krasinski A Quiet Place Part III İçin Yeni Fikirleri Olduğunu Açıkladı

a-quiet-place-john-krasinski-emily-blunt-filmloverss.jpg

Yönetmenliğini üstlendiği A Quiet Place Part II’nun tanıtım çalışmalarıyla meşgul olan John Krasinski, verdiği bir demeçte A Quiet Place Part III için yeni fikirlerinin olduğunu açıkladı.

Oyuncu kimliğiyle tanıdığımız John Krasinski‘nin yönetip başrolünü Emily Blunt ile paylaştığı 2018 yapımı gerilim türündeki A Quiet Place, dört kişilik bir ailenin sesle avını bulan gizemli yaratıklara karşı verdiği savaşı konu alıyordu. Kısa süresine rağmen etkileyici atmosferiyle izleyiciye gerilim dolu dakikalar yaşatan film, gişede yüksel bir hasılat elde etti ve bu durum, A Quiet Place’in devam filminin çekilmesine zemin hazırladı.

İlk filmde olduğu gibi John Krasinski’nin yönetmenliğini üstlendiği A Quiet Place Part II, bir yandan ilk filmde izlediğimiz ailenin hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi anlatmaya devam ederken, diğer bir yandan ölüm saçan bu yaratıkların ilk ortaya çıktığı dönemi ve dünyanın kaosa sürüklenmesini de beyazperdeye aktaracak. Hikâyenin geçmişine ışık tutan kısımlarında John Krasinski, ilk filmdeki rolüyle karşımıza çıkacak.

Kısa bir süre önce New York’ta prömiyerini gerçekleştiren filmin tanıtım çalışmaları için basınla bir araya gelen John Krasinski, A Quiet Place hayranlarını sevindiren bir açıklamaya imza attı. Collider ile gerçekleştirdiği bir röportajda A Quiet Place Part III için harika fikirlerinin olduğunu açıkladı.

John Krasinski, A Quiet Place Part III’nin Çekilebileceğini Açıkladı

a-quiet-place-john-krasinski-filmloverss.jpg

İlk filmi yaparken devam filmi çekmeyi düşünmediğini belirten John Krasinski, ikinci filmin senaryosunu yazarken aklında soruların oluşmaya başladığını fark etmiş ve bu durum, kendisini üçüncü bir film için fikir oluşturmaya kadar götürmüş. Krasinski, “İlki filmi yaparken biraz temkinliydim ama ‘Bu hikâyenin nereye gittiğini keşfetmemiz iyi olmaz mıydı? Bu hikâyenin öbür ucunda kim var?’ şeklinde kendi kendime düşünmeye başladım. Ancak, gerçekten bir devam filmi olacağını hiç düşünmemiştim. Olay yazmaya geldiği zaman, bunlarla başladım. Sonra beynim bu soruların ne anlama geldiğini merak etmeye başladığında, notlar aldım ve kendimi üçüncü bir film için hazırlamaya başladım.” açıklamasıyla da elinde A Quiet Place Part III’yi çekebilecek bir hikâyenin olduğunu ima ediyor.

Üçüncü filmin yapılması, ikinci filmde hikâyenin nasıl bir yöne gideceği ve ilk filmde aklımızda kalan soruların cevap verilip verilmeyeceği ile ilgili doğru orantılı. Tüm bu soruların cevabını öğrenmek için filmin vizyon tarihini beklememiz gerekiyor. A Quiet Place Part II, ülkemizde 20 Mart‘ta vizyona girecek.

daha ikinci filmi izleyemeden üçüncü filmin çekilebilecek olması güzel oldu.ikincide serinin biteceğini düşünüyordum ama işte gişe başarısı seriyi devam etmeye itiyor.

‘A Quiet Place 3’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Serinin üçüncü filmi için vizyon tarihi belirlendi

“A Quiet Place 2”nun, ABD'deki güçlü hafta sonu açılışından sonra Paramount, üçüncü film için vizyon tarihini belirledi ve 31 Mart 2023 tarihini onayladı. “Mud” filminin yönetmeni Jeff Nichols, Krasinski'nin bir fikrine dayanan yeni bir hikaye ile yönetmen koltuğunu devralacak. Krasinski, verdiği bir demeçte, Nichols'a yeni bölümden ziyade bir yan proje gibi düşünerek yazdığı senaryoyu teslim ettiğini söyledi.

Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller ve Krasinski yapımcılık yaparken, Allyson Seeger yönetici yapımcılık yapıyor. Nichols, prömiyerini Sundance'te yapan 2011 bilimkurgu filmi “Take Shelter”la Cannes Eleştirmenler Haftası'nda ödül kazandı. 2016'da çektiği bilim-kurgu gerilim filmi “Midnight Special”, özel güçleri olan, hükümet ve gizli bir tarikat tarafından takip edildiği için oğluyla birlikte kaçan bir babanın hikayesini anlatıyordu.

Krasinski, Emily Blunt ve Millicent Simonds'ın başrollerini paylaştığı “A Quiet Place 2”, çıkış yaptığı hafta sonu boyunca, ABD'de pandemi sonrası sinemaya gidişin ilk gerçek testinde 58 milyon dolar hasılat elde etti ve umut aşıladı. İkinci hafta sonu için bilet satışlarının 20 milyon doların üzerinde olması bekleniyor. “A Quiet Place 2”, orijinal filmde evde teröre maruz kalan Abbot Ailesi'nin, sesle avlanan yaratıkların, onları bekleyen tehditlerden sadece biri olduğunu fark etmelerini anlatıyor.

“Godzilla vs. Kong”la birlikte “A Quiet Place 2”, pandemi nedeniyle sinemaların kapatıldığı dönemlerde hiçbir filmin elde edemediği 100 milyon dolar hasılat barajını geçecek gibi görünüyor. Sadece 17 milyon dolar bütçeli ilk “A Quiet Place” filmi, bir korku filmi için şimdiye kadarki en yüksek hafta sonu hasılatına ulaştığında sansasyon yarattı ve dünya çapında 340 milyon dolar hasılat elde etti.

John Krasinski Neden "A Quiet Place 3"yi Jeff Nichols'a Devretti?

John Krasinski, Sessiz Bir Yer 3'ü Jeff Nichols'ün yönetmesini istiyor.

Fantastik korku türündeki Sessiz Bir Yer serisi, üçüncü filmle kaldığı yerden devam edecek. İlk iki filmin yönetmenliğini John Krasinski başarıyla üstlenmişti. Ama devam / spin-off filmini Krasinski Jeff Nichols'a devretti. Krasinski, neden Nichols'ı seçtiğinden Empire Magazine'e bahsetti.

Söylenenlere göre ilk A Quiet Place filmi hayata geçirilirken John Krasinski'nin devam filmi çekme gibi bir amacı yoktu. Ama film dünya çapında başarı yakaladı, hatta ses kategorisinde Oscar'a aday gösterildi. Bunun ardından çekilen A Quiet Place 2, yakın zamanda vizyona girdi ve şimdiye kadar 211,689,800$ kazanç elde etti. İlk filmin 340,952,971$'lık gişe hasılatına hızla yaklaşan A Quiet Place 2, sinemalarda hakimiyetini koruyor.

Şimdi ise A Quiet Place 3 konuşuluyor. John Krasinski, yapımcılık ve senaristliğinin yanı sıra yönetmenliğini üstlendiği Sessiz Bir Yer serisinin yönetmenliğini bırakıyor. Krasinski bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Bir fikirle geldim. Üçüncü filmin ardındaki hikayeyi yarattım. Dürüst olmam gerekirse yönetmenliği üstlenmesi konusunda ben yer alsam da almasam da aklımdaki tek isim Jeff'ti. Bence çok iyi bir yönetmen. Mud, favori filmlerimden biri. Çok gerçekçi ve samimi. Tam olarak A Quiet Place'te çizmek istediğimiz resim gibi aşık olduğunuz organik karakterler var. Yani Jeff Nichols benim ilk seçimimdi ve teklifi kabul ettiğinde çok sevindim. Ona hikayemi anlattım ve o da gidip benim verdiğim noktadan kendi dünyasını kurdu. Çok heyecanlandım. Şimdilerde bir senaryoyu teslim etme aşamasında ve çok sevdim. Kesinlikle çok sevdim ve filmi çektiğini görmeyi dört gözle bekliyorum."

A Quiet Place III'nin Abbott ailesinin hikayesiyle devam etme olasılığı bulunuyor. İlk başka film, bir spin-off olarak açıklansa da şimdilerde her şey belirsiz bir konumda bulunuyor. Sessiz Bir Yer 3, 2023 yılında gösterime girecek.

A Quiet Place 3, Yönetmenini Kaybetti

Serinin yeni yönetmeni kim olacak?

A Quiet Place 3, yönetmen Jeff Nichols'ı kaybetti. A Quiet Place, eşi aktris Emily Blunt ile birlikte başrol oynayan John Krasinski'nin yönettiği 2018 yapımı bir film. Hikaye, avlarını en ufak bir sesle kolayca tespit etmelerini sağlayan, ultra hassas işitmeye sahip yaratıkların olduğu bir uzaylı istilasına odaklanıyor. Krasinski ve Blunt'un karakterleri ilk filmde çocuklarını korumaya çalışırken yaratıkları savuştururdu, 2021 yapımı A Quiet Place: Part 2'da ise aile, yaratıklardan kaçmaya çalışırken yeni bir yer arıyor.

Krasinski, ikinci filmi de yönetti ama üçüncü bölümde yer almayacağını açıkladı. A Quiet Place: Part 2, pandemi nedeniyle 2020'den ertelendikten sonra bu yılın başlarında vizyona girdi. Yalnızca sinema gösterimi, 61 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan filme 297 milyon dolarlık bir küresel hasılat getirdi. Özellikle bir pandemi dönemi filmi için etkileyici bir başarı. Krasinski, üçüncü filmi yönetmek yerine, ilk tercihi olduğunu söylediği Mud ve Midnight Special yönetmeni Jeff Nichols'a devretti. Nichols, Krasinski'nin film için fikrini aldı ve 31 Mart 2023'te gösterime girecek olan filmin senaryosu çoktan bitmişti.

Son gelen haberlere göre, Jeff Nichols'ın A Quiet Place: Part 3'den çıktığını ve bunun yerine Paramount'ta başka bir isimsiz bilim-kurgu projesine odaklanacağı bildirildi. Nichols'ın yerini alacak seçenekler, bu yılın başlarında devam filminin büyük başarısı nedeniyle filme sıcak bakacaktır. Filmin konsepti, Krasinksi'nin bir fikrine dayanan bir devam filminden ziyade bir spin-off olacak. A Quiet Place serisinin gelecekteki filmleri için bir evren kurgusu olması beklenen serinin üçüncü filmi için ne Krasinski ne de Blunt'un geri dönmesi beklenmiyor.

"A Quiet Place 3" Projesinin Yönetmenliğini Michael Sarnoski Üstlenecek

Jeff Nichols'ın "A Quiet Place 3" (Sessiz Bir Yer 3) projesinin yönetmenliğinden ayrılmasının ardından Paramount Pictures, çok beğenilen "Pig" filminin yönetmeni Michael Sarnoski'yi projenin başına getirdi.

2018 yılında, John Krasinski'nin yönettiği korku filmi A Quiet Place (Sessiz Bir Yer) vizyona girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni topladı. Krasinski ve eşi Emily Blunt'ın başrollerinde oynadığı film çok beğenilince 2020 yılında devam filmi A Quiet Place 2 (Sessiz Bir Yer 2) geldi.

Şimdilerde, ilk filmlerin yazarı, yönetmeni ve oyuncusu olan John Krasinski'nin bir fikrine dayanan üçüncü film için hazırlıklar sürdürülüyor. Filmin yönetmenliğini Mud, Midnight Special, Loving gibi filmlere imza atan Jeff Nichols'ın üstleneceği açıklanmıştı. Fakat Nichols, diğer projeleri nedeniyle yönetmenlik görevinden ayrılınca Paramount Pictures, A Quiet Place 3 için Michael Sarnoski ile anlaştı.

Başrolünde Nicolas Cage'in yer aldığı, 2021 yapımı gerilim filmi Pig'i yöneten ve bu ilk uzun metraj filmiyle büyük bir çıkış yapan Michael Sarnoski'nin yeteneği karşısında büyülenen isimlerden biri de John Krasinski'ydi. Krasinski, Pig'i izledikten sonra Michael Sarnoski'nin adını, A Quiet Place 3 için hazırladığı muhtemel yönetmenler listesine eklemişti.

Sonuçta Jeff Nichols'ın projeden ayrılmasının ardından Sarnoski projeye dahil oldu. Jeff Nichols filmin senaryosunu da kaleme alacaktı ancak bu durumda senaryoyu yazıp yazmayacağı belli değil. Konusu henüz resmi olarak açıklanmayan A Quiet Place 3 hakkında şimdilik yalnızca bir devam hikayesi değil, bir yan hikaye (spinoff) olacağı biliniyor.

İşaret dili bilmeyen izlemesin.

'A Quiet Place' Serisinin Yeni Filminin Vizyon Tarihi Ertelendi

Yeni film, en erken 2023 yılının sonlarında gelecek

Gişe rekorları kıran film hayranlar için kötü bir hafta. Mission: Impossible 7 & 8'in her birinin birer yıl ertelendiğinin açıklanmasından kısa bir süre sonra Paramount Pictures, vizyon tarihleri değiştirilmiş olan yeni filmlerin listesini yayınladı. Bu filmlerden biri, daha önce 31 Mart 2023'te vizyona girmesi planlanan, adsız A Quiet Place spin-off filmi.

Vizyon tarihlerindeki kayma, koronavirüsün yeni varyantı Omicron'un her gün artan vaka sayıları nedeniyle dünyayı bir kez daha alarm moduna geçirmekle tehdit etmesi ve buna bağlı olarak gişe sonuçlarının belirsizliğinin bir sonucu olarak geliyor. Hikayedeki üçüncü bölüm altı ay ileriye itildi ve şu anda 22 Eylül 2023 olarak planlandı.

Resmi bir unvan veya özet olmadan, Paramount'un spin-off filminin ayrıntıları söz konusu olduğunda en azından bir süre daha sessiz kalacağından emin olabiliriz. Bir yan ürün olarak etiketlenmesi, hikayenin Evelyn Abbott (Emily Blunt) ve çocuklarını üçüncü kez takip etmeyeceğini gösteriyor, ancak, hayatta kalanları, ailesinin yaklaşan hikayenin bir parçası olup olmayacağını henüz öğrenemedik.

Bu, A Quiet Place serisinin pandemiden ilk kez etkilenmesi değil. 2020'de A Quiet Place II'nin Covid'in dünya çapında yayılmaya başladığı mart ayında vizyona girmesi gerekiyordu. Film, bir yıldan fazla bir süre sonra, Mayıs 2021'de büyük eleştirel beğeni ve şaşırtıcı bir gişe sonucuyla vizyona girdi. Dünya çapında neredeyse 300 milyon dolar hasılat elde etti ve devam filmi pandemi sırasındaki en büyük açılış rekorunu kırdı.

ikinci film kötüydü.

"A Quiet Place 3" İçin Vizyon Tarihi Açıklandı

Merakla beklenen devam filmini ancak 2025'te izleyebileceğiz.

2018 yılında yönettiği ve senaryosunu Bryan Woods ve Scott Beck ile birlikte kaleme aldığı korku - gerilim filmi "A Quiet Place" (Sessiz Bir Yer) ile büyük beğeni toplayan ve 2020 yapımı devam filmini de yöneten John Krasinski, serinin üçüncü filminin 2025 yılında vizyona girmesini planladıklarını açıkladı.

Filmin uzak vizyon tarihi, üçüncü filmi merakla bekleyen hayranları üzdü. "A Quiet Place II" pandemi nedeniyle ertelenmiş ve 2021 yılında vizyona girmişti. Bu durumda serinin 2. ve 3. filmleri arasında, hayranlar tam dört yıl beklemiş olacaklar.

Kransinski'nin açıkladığı bu filmin, daha önce duyurulan isimsiz A Quiet Place spin-off filminden ayrı bir proje. A Quiet Place evreninde geçecek bir yan hikayeyi anlatacak filmin yönetmenliğini Michael Sarnoski üstlenecek ve bu film 2023 yılının sonlarında vizyona girecek.

"A Quiet Place 3" ise, büyük bir ihtimalle ilk iki filmde izlediğimiz karakterlerin devam hikayesini anlatacak. Yapımcılığı üstlenen John Krasinski'nin filmin yönetmenliğini yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Ancak projenin uzak bir tarihte gelecek olmasının en muhtemel nedenin Krasinski'nin başka bir filmin yönetmenliğini üstleniyor olması, "A Quiet Place 3" filminin de Krasinski tarafından yönetileceğini işaret ediyor.

Emily Blunt “A Quiet Place 3” Filmine Dönüş Şartını Açıkladı: “Tam Kadro Olmalı”

Emily Blunt, “A Quiet Place 3” filmi hakkında konuştu. Yıldız oyuncu devam macerasına katılmak için gerekli koşulları açıkladı.

Emily Blunt, A Quiet Place 3 filmine sıcak bakıyor. İlk iki yapımın yönetmeni John Krasinski’nin ise farklı projelere yönelmek istediği biliniyor.

Gelen son bilgilere göre Emily Blunt; John Krasinski ile A Quiet Place 3 için nabız yoklamaya devam ediyor. İkili bazı konularda fikir ayrılıkları yaşıyor olsa da Blunt yeni filmi eski kadroyla devam ettirmeye kararlı.

A Quiet Place 2, 2020’de büyük ses getirmişti. Filmin başarısının ardından Paramount, üçüncü filmin 2025’te çıkacağını kısa süre içinde onayladı. Emily Blunt da yakın zamanda verdiği bir röportajda yeni film hakkında da bazı detayları dile getirdi.

Emily Blunt Hollywood grevinden önceki Oppenheimer basın turunda, John Krasinski (eşi ve önceki A Quiet Place filmlerinin yönetmeni) ile kadroyu yeniden bir araya getirebilmek için beyinfırtınası yaptıklarını dile getirmişti. Hem Oppenheimer hem de A Quiet Place oyuncusu olan Cillian Murphy de doğal olarak bu tartışmaların bazılarına dahil olmuştu.

İkinci filminden sonra Krasinski serinin yönetmenliğini bırakmaya karar vermişti. Kendisi artık daha çok hikâyeyle ilgilenmek ve koltuğunu başka bir isme devretmek istiyordu. Ancak Blunt, onunla aynı fikirde değil. Josh Horowitz’in podcastinde anlattığına göre Blunt serinin yönetmenliğinin başka birine devredilmesini istemiyor:

“Açıkçası, Cillian ve ben geçen gece John’la bu konu hakkında konuştuk. Terasta oturmuş şaraplarımızı yudumluyorduk ve… ‘Biliyor musun ne harika olurdu? Bu işi yapmayı sürdürsek…’ dedim. Bence böyle… Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. Tekrar yaparsak farklı bir yönetmenin yapmasını istemiyorum.”

Emily Blunt ve John Krasinski Çifti “A Quiet Place 3” Filmini Yapmakta İstekli

Geçen yıllarda ünlü çift verdikleri röportajlarda defalarca bu hikâyeyi devam ettirmek istediklerini dile getirdiler. Krasinski 2020 yılında, henüz daha pandemi başlamamışken, üçüncü film hakkında fikirleri olduğunu ve film hakkında kafasında kabaca bir yol çizdiğini söylemişti.

“Filmi çekerken aklıma bazen, ‘Bu detay ileride ne ifade edebilir?’ gibi sorular geliyordu. Olur da üçüncüyü çekersek diye aklıma gelenlerin hepsini not ettim.”

2021 yılındaki bir röportajda ise Blunt başka ipuçları vermeye devam etti. Krasinski’nin üçüncü film için bir sürü fikri olduğunu ve kendisinin bunlara bayıldığını dile getirdi.

“İşe yarar pek çok fikri var. Sanırım üçüncü için hemen işe koyulmadan önce insanların buna tepkisini görmek istedi. Ama elinde özellikle birkaç tane harika fikir var.”

Ayrıca A Quiet Place 2’yu devam filmi olarak değil de hikayenin ikinci bölümü gibi düşündüklerini dile getirdi. Böylece hikâyeyi devam ettirebilmek için daima bir açık kapı olacak ve seri net bir şekilde bitmeyecek.

“Her zaman dedim ki, ‘Bunu ilk filmin sonrasını anlatan bir film olarak görme, hikâyenin ikinci bölümü olarak gör. Bu ailenin bize verebileceği daha çok şey var. Hikâyeleri genişlemeye oldukça müsait ve üçüncü bir film için bile yer var.”

Öte yandan uzaylı istilasının ilk gününü konu alan A Quiet Place spin-off’u Day One’da çekim aşamasına geçilmişti. Fakat Hollywood eylemlerinden ötürü bu filmin de prodüksiyonuna ara verildi. Başrollerini Lupita Nyong’o, Joseph Quinn ve Alex Wolff’un paylaştığı filmin vizyon tarihi şimdilik 8 Mart 2024 olarak duyurulmuş durumda.

A Quiet Place Part 3 bekleyişi devam ediyor. John Krasinski’nin popüler kıyamet sonrası korku serisi, beyaz perde planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Paramount Pictures, A Quiet Place Part 3 filminin vizyon tarihini ertelediğini duyurdu. Yapım, başlangıçta planlanan 9 Temmuz 2027 yerine 30 Temmuz 2027’de sinemalarda gösterime girecek.

Geri