“A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
George R.R. Martin Yeni Game of Thrones Dizisi The Hedge Knight’ı Övdü

George R.R. Martin, yeni Game of Thrones dizisi The Hedge Knight’ı izlediğini ve gördüğü kadarını çok sevdiğini söyledi.

George R.R. Martin, HBO imzalı ikinci Game of Thrones spin-off’u The Hedge Knight dizisi hakkında konuştu.

Amerikalı yazar yeni yapımın aslında sadık bir uyarlama olacağını belirtirken diziyi, “Bu bir karakter hikâyesi. Odak noktası ise görev bilinci, onur, şövalyelik ve tüm bunların anlamları üzerine,” sözleriyle tanımladı.

Bu yıl içerisinde izleyicilerle buluşması planlanan ve tam adı A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight olan dizi, George R.R. Martin’in üç novelladan oluşan Yedi Krallık Şövalyesi (A Knight of the Seven Kingdoms) kitabından uyarlanıyor. Çekimleri tamamlanan dizinin ilk sezonu, Gezici Şövalye (The Hedge Knight) adlı ilk cildi takip edecek.

Ser Duncan the Tall (Peter Claffey) ve onun zeki yaveri Egg’in (Dexter Sol Ansell) maceralarını takip eden hikâye, Game of Thrones’ta yaşananlardan yaklaşık 80 yıl önce, House of the Dragon’dan ise 120 yıl sonra geçiyor.

George R.R. Martin, The Hedge Knight Dizisi Hakkında Konuştu

George R.R. Martin, kişisel blog sitesi Not a Blog’da yeni dizi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Martin, şu ifadeleri kullandı:

“Şu ana kadar altı bölümü izledim (son iki bölüm kaba kurgudaydı) ve onları çok sevdim. Dunk ve Egg her zaman favorilerim oldu ve onları canlandıracak oyuncular inanılmaz. Diğer oyuncu kadrosundaki diğer isimler de harika. Laughing Storm ve Tanselle Too-Tall ile tanışana kadar bekleyin.”

Dizinin ilham aldığı ilk sezon hikâyesi The Hedge Knight, Reach bölgesindeki Ashford Çayırı’nda düzenlenen bir turnuvada geçiyor. Tanzyn Crawford, bu etkinlikte çalışan bir kuklacı olan Tanselle Too-Tall karakterini canlandırıyor. “Laughing Storm” olarak bilinen Lyonel Baratheon ise Daniel Ings tarafından canlandırılıyor.

Martin’den “Aslına Sadık Uyarlama” Sözü

Martin ayrıca dizinin uyarlama anlayışına dair şöyle konuştu:

“Bu, makul bir adamın umabileceği kadar sadık bir uyarlama (ve bu konuda ne kadar makul olduğumu hepiniz biliyorsunuz). Aksiyon ve daha fazla aksiyon isteyen izleyiciler… bu dizi sizi tatmin etmeyebilir. Burada büyük bir dövüş sahnesi var, oldukça heyecan verici. Ancak bu kez ejderhalar, büyük savaşlar, Ak Gezenler yok… Bu karakter odaklı bir hikâye ve merkezi görev bilinci, onur, şövalyelik ve tüm bunların ne anlama geldiğiyle ilgili.”

“Yazdığım En İyi Hikâyelerden Biri”

İlk sezonu toplam 6 bölümden oluşacak dizi için Martin sözlerine şöyle devam ediyor:

“Bu, yazdığım en iyi hikâyelerden biri. Yazarlar, yapımcılar ve yönetmenler Ira Parker, Ti Mikkel, Aziza Barnes, Owen Harris, harika oyuncu ve teknik ekibimiz onları hakkıyla ele aldı. Umarım sizler de bu diziyi benim kadar seversiniz.”

HBO, A Knight of the Seven Kingdoms için henüz resmi bir yayın tarihi açıklamadı, ancak dizinin bu yılın sonbahar aylarında çıkabileceği öne sürülüyor.

Martin, Daha Fazla Dunk ve Egg Kitabı Yazmak İstiyor

Öte yandan Martin, gelecekte daha fazla Dunk ve Egg novellası yazmayı planlıyor. Ancak okurlar 2011’den beri Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları’nı (The Winds of Winter) beklediği için Martin’in bu vaatlerine temkinli yaklaşıyor.

Martin gelecek planlarına dair şunları söylüyor:

“The Winds of Winter’ı bitirir bitirmez The Village Hero’yu ve diğer hikâyeleri yazmaya başlayacağım. Endişelenmeyin, hatırlatacağınızdan eminim.”

Martin, daha önce The She-Wolves of Winterfell isimli bir Dunk ve Egg novellası planladığını söylemişti. Ancak The Village Hero ile birlikte Martin’in de planları değişmiş görünüyor.

tam konuya girip, "ulan martin tukurdugumun adami" diyordum icimden, sasirtti yeni haber. ben bu adama o kadar zit olmusum ki, adamin adi, ne bileyim, genel olarak kotu kodlamisim onu icimde. nefret ediyorum galiba. @Divine Heart beni mentionladigin icin tesekkur ederim. ama ben galiba izlemeyecegim daha bu adamin icinde oldugu herhangi bir seyi :d tamamen sogmusum, ilgimi de cekmiyor daha :d

Elden ring harici hic bir hikayesini ve dizisini begenemedim bu herifin.
Akasya duragi izleyin daha iyi.

hod'a girememiştim, sıkıcı çok sahnesi vardı. umarım bu öyle olmaz.

dizi harika ilerliyor. 4. bölüm her yönüyle muhteşemdi.
aranızda gerçek şövalye yok mu?

dizinin şu ana dek her şeyi iyi de hbo için yapılan altyazı çevirmenliği kötü. ruhsuz ve motamot. diyaloglara anlam veya derinlik katmıyor, bazı sahnelerde söylenenleri dönüp dönüp bakarak çözdüm. bölüm sonlarında kızcağızın adı yazmasa kumru ai çevirisi sanacağım.

Kitabı okudum, eğlenceli 3 öyküden oluşuyor. Alışıldık Game of Thrones veya House of the Dragon entrikaları ve ciddiyetinde olmaz dizi. Çok daha eğlenceli bir seri olacak muhtemelen. Keyifli olacak gibi.
Evet ilk öyküyü Ashford Turnuvasını izledik. Tam da dediğim gibi çekmişler. Eğlenceli ama bilindik evren.

Diziye ilişkin yorumum ise ; MUAZZAMDI.

Neresini övsem bilemedim. Oyunculuklar harika, kostümler harika, dekor harika. Senaristler saçma sapan ekler yapmak yerine kitap ne ise onu çekmişler. Martinden iyi yazamayız bizi kabul ederek çektikleri için hikaye de akıyor.

Yönetmen de harika işler yapmış. Dunkın geçmişinde aşık olduğu kıvırcık çocuk, kuklacı kız arasındaki benzerlik. “Herkes canavar değildir başlangıçta Aerion eskiden balık tutan sakin bir çocuktu” repliğinden sonra kameranın değişip Egg in masasını çekmesi ve masada balık ve bıçak olması.

Bu ya işte bu özlediğimiz dizi.

mikemmeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, diğer çakma ejderyaları katlarlar..

"House of the Dragon" vasatlığından sonra çok iyi geldi.

house of the dragon' son sezonu gercekten vasatti. demek ki bu iyi, h? ok, son bir sans daha veriyorum bu hikaye evrenine:d

Geri