9292

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Hollanda'da toplu tasima (tren, tram, otobus etc.) bilgi, planlayicisi, gecikmeler ve kesintilerle ilgili bilgi sunan bir app veya site (9292.nl). Utrecht'den Amsterdam'a mi gideceksiniz? En yakin zamanda hangi tren gidiyor, nerden kalkiyor gibi bilgiler icin bu app veya siteden bakabilirsiniz. Hepimizin isine yarayan ve herkes tarafindan bilinen bir uygulama. 17 mayis 2000 tarihinden beri bizlerle. Evet, en cok kullandigim app'ler arasina giriyor.

1659357227381.png,

SEVGILERINI SUNAR VE RAHAT BIR YOLCULUK DILER

allahın bu durumdan razı olması için benim utrecht’e gidip, tren derdine düşünce forumda thalassa anlatmıştı neydi o ya demem lazım… böyle hevesim kırılıyor. kim bilir hak etmeyen kaç insan o trenlere biniyor şu an…

bir gun buralara geleceksiniz ve beni anacaksiniz. bir gun THALASSA BAHSETMISTI diyeceksiniz. iste o gun sag kulagim cinlayacak.

uni yillarimdan beri omrum tren, tram ve otobus yolcugu yapmakla gecti, geciyor. her sey ezberimde. bakin, gercekten manyak olaylar yasanabiliyor. her sabah ayni ekiple, ayni otobusle ise giderim mesela. bu ekip sessiz sakin ve kendi halindedir. eve geri dondugumde tren olsun, otobus olsun, surekli farkli saatte de ciktigim icin, degisik degisik insanlarla karsilasiyorsun. ya gecen bir cocuk karsima gecip oturmustu. muzik dinliyordu. ben camdan bakiyordum. yan gozumle goruyorum onu. epileptik kriz mi geciriyordu, cin mi vardi icinde, bilmiyorum ama korkunctu. kasildi ve cenesi kaydi, kollari ve bacaklari garip pozisyondaydi. cocuk utanmasin diye bakmadim. kendi kendine duzelir diye dusundum. daha fazla gerilsin istemedim. utanmistir da. sonra tekrar duz ve dik oturmaya basladi. biraz oyle durdu, tekrar cenesi kaydi ve parmaklari kollari ayni pozisyona gecti. o esnada ben terleye terleye camdan bakmaya devam ettim. yardim edilecek durumda degildi. bunu goren bazi yolcular da yerinden kalkip baska vagona gectiler. inecegi duraga gelince kalkip gitti efendi gibi. ben hala bunun ne oldugunu anlayamadim. cin mi, baska turlu bir kriz mi, her ikisi mi. tovbe est. nerden aklima geldiyse yazasim geldi.

sizler de toplu tasima MACERAlarinizi paylasabilirsiniz :d

Işte hizmet aşki.

uni yillarimdan beri omrum tren, tram ve otobus yolcugu yapmakla gecti, geciyor. her sey ezberimde. bakin, gercekten manyak olaylar yasanabiliyor. her sabah ayni ekiple, ayni otobusle ise giderim mesela. bu ekip sessiz sakin ve kendi halindedir. eve geri dondugumde tren olsun, otobus olsun, surekli farkli saatte de ciktigim icin, degisik degisik insanlarla karsilasiyorsun. ya gecen bir cocuk karsima gecip oturmustu. muzik dinliyordu. ben camdan bakiyordum. yan gozumle goruyorum onu. epileptik kriz mi geciriyordu, cin mi vardi icinde, bilmiyorum ama korkunctu. kasildi ve cenesi kaydi, kollari ve bacaklari garip pozisyondaydi. cocuk utanmasin diye bakmadim. kendi kendine duzelir diye dusundum. daha fazla gerilsin istemedim. utanmistir da. sonra tekrar duz ve dik oturmaya basladi. biraz oyle durdu, tekrar cenesi kaydi ve parmaklari kollari ayni pozisyona gecti. o esnada ben terleye terleye camdan bakmaya devam ettim. yardim edilecek durumda degildi. bunu goren bazi yolcular da yerinden kalkip baska vagona gectiler. inecegi duraga gelince kalkip gitti efendi gibi. ben hala bunun ne oldugunu anlayamadim. cin mi, baska turlu bir kriz mi, her ikisi mi. tovbe est. nerden aklima geldiyse yazasim geldi.

sizler de toplu tasima MACERAlarinizi paylasabilirsiniz :d
toplu taşıma maceraları bence harcanıyor. kesinlikle değerlendirilmeli sjsjk. herkes anlatsın.

benim yaşadığım en mide bulandırıcı olay sanırım üniversite zamanıydı ya da kurs zamanı mıydı öyle bi şey. sabah tıklım tıklım olan metroda gidiyordum. ayaktayız, herkes çok dip dibe, karşımda da bi çocuk var yüzü bana dönük. birbirimize bakmamak için sağa sola aşağı yukarı her yere bakıyoruz. bi de çocuk aksırıp tıksırıyor, belli ki hasta ama peçetesi yok diye de sürekli burun çekiyor. o sese gerilmişim. böyle bi süre ilerlerken çocuk bi anda hapşırdı ve burnunda ne varsa lapsss diye aktı aşağı doğru. görmemem imkansızdı. hemen elini götürdü ve peçetesi olmadığı için akanları toparlayıp elini cebine soktu djdjdksm. ben bunu bi süre atlatamadım, peçetede veremedim o an çok seri şekilde eliyle toparlayıp götürünce peçete uzatırsam utanır falan diye düşündüm :/ sonradan buna çok güldüm ama inene kadar kusmamak için zor tuttum kendimi çünkü kussam cebime sığmayabilirdi sjsjskk.

Geri