92. Oscar Ödülleri Adayları Açıklandı

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
92. Akademi Ödülleri Adayları Açıklandı

akademi-oscar-filmloverss.jpg

92. Akademi Ödülleri adayları açıklandı. Joker 11 adaylık alırken, onu 10’ar adaylıkla 1917, The Irishman ve Once Upon a Time… in Hollywood izledi.

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Akademi Ödülleri, ya da daha çok kullanılan adıyla Oscar Ödülleri, bu yıl 92. kez sahiplerini bulacak.

9 Şubat gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak 92. Akademi Ödülleri’nde Oscar için yarışacak filmler ve isimler, bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Joker 11 adaylık alırken, onu 10’ar adaylıkla 1917, The Irishman ve Once Upon a Time… in Hollywood izledi.

Greta Gerwig imzalı Little Women aldığı 6 adaylıkla ön plana çıkan yapımlardan biri olsa da Gerwig En İyi Yönetmen adayları arasında yer almadı. Böylece Altın Küre ve BAFTA’dan sonra Akademi Ödülleri’nde de En İyi Yönetmen kategorisindeki tüm adaylar erkek yönetmenlerden oluştu.

Bu yıl Oscar adaylıklarında en büyük sürprizlerden biri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde yaşandı. Hustlers filmindeki performansıyla Oscar adaylığı almasına kesin gözüyle bakılan, hatta bu kategoride Laura Dern’ün en büyük rakibi olduğu düşünülen Jennifer Lopez‘in adaylar arasında yer almaması şaşkınlık yarattı.

92. Akademi Ödülleri Adayları

En İyi Film

1917
Ford v Ferrari
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Little Women
Marriage Story
Once Upon a Time… in Hollywood
Parasite

En İyi Yönetmen

Bong Joon-ho – Parasite
Sam Mendes – 1917
Todd Phillips – Joker
Martin Scorsese – The Irishman
Quentin Tarantino – Once Upon a Time… in Hollywood

En İyi Erkek Oyuncu

Antonio Banderas – Pain and Glory
Leonardo DiCaprio – Once Upon a Time… in Hollywood
Adam Driver – Marriage Story
Joaquin Phoenix – Joker
Jonathan Pryce – The Two Popes

En İyi Kadın Oyuncu

Cynthia Erivo – Harriet
Scarlett Johansson – Marriage Story
Saoirse Ronan – Little Women
Charlize Theron – Bombshell
Renée Zellweger – Judy

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Laura Dern – Marriage Story
Scarlett Johansson – Jojo Rabbit
Florence Pugh – Little Women
Kathy Bates – Richard Jewell
Margot Robbie – Bombshell

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Tom Hanks – A Beautiful Day in the Neighborhood
Anthony Hopkins – The Two Popes
Al Pacino – The Irishman
Joe Pesci – The Irishman
Brad Pitt – Once Upon a Time… in Hollywood

En İyi Özgün Senaryo

Noah Baumbach – Marriage Story
Rian Johnson – Knives Out
Bong Joon Ho ve Han Jin Won – Parasite
Quentin Tarantino – Once Upon a Time… in Hollywood
Sam Mendes ve Krysty Wilson Cairns – 1917

En İyi Uyarlama Senaryo

Greta Gerwig – Little Women
Anthony McCarten – The Two Popes
Todd Phillips ve Scott Silver – Joker
Taika Waititi – Jojo Rabbit
Steven Zaillian – The Irishman

En İyi Belgesel

American Factory
The Cave
For Sama
Honeyland
The Edge of Democracy

En İyi Uluslararası Film

Les Misérables – Fransa
Pain and Glory – İspanya
Parasite – Güney Kore
Honeyland – Kuzey Makedonya
Corpus Christi – Polonya

En İyi Animasyon Film

How to Train Your Dragon: The Hidden World
I Lost My Body
Klaus
Missing Link
Toy Story 4

En İyi Görüntü Yönetimi

Jarin Blaschke – The Lighthouse
Roger Deakins – 1917
Rodrigo Prieto – The Irishman
Robert Richardson – Once Upon a Time… in Hollywood
Lawrence Sher – Joker

En İyi Kurgu

Ford v Ferrari
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Parasite

En İyi Yapım Tasarımı

1917
The Irishman
Jojo Rabbit
Parasite

En İyi Kostüm Tasarımı

The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Little Women

En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı

Bombshell
Joker
Judy
Maleficent: Mistress of Evil
1917

En İyi Görsel Efekt

1917
Avengers: Endgame
The Irishman
The Lion King
Star Wars: The Rise of Skywalker

En İyi Ses Miksajı

1917
Ad Astra
Ford v Ferrari
Joker

En İyi Ses Kurgusu

1917
Ford v Ferrari
Joker
Star Wars: Rise of Skywalker

En İyi Müzik

Joker
Little Women
Marriage Story
1917
Star Wars: The Rise of Skywalker

En İyi Şarkı

I Can’t Let You Throw Yourself Away – Toy Story 4
(I’m Gonna) Love Me Again – Rocketman
I’m Standing With You – Breakthrough
Into the Unknown – Frozen II
Stand Up – Harriet

En İyi Kısa Film

Brotherhood
Nefta Football Club
The Neighbors’ Window
Saria
A Sister

En İyi Kısa Animasyon

Dcera (Daughter)
Hair Love
Kitbull
Memorable
Sister

En İyi Kısa Belgesel

In the Absence
Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)
Life Overtakes Me
St. Louis Superman
Walk Run Cha-Cha

https://www.filmloverss.com/92-akademi-odulleri-adaylari/

Netflix'e karşı oldukları için The Irıshman 'i seçmezler ama birkaç ödül alabilir film.bazı kategorilerde ki düşüncelerim.

En iyi film : Once Upon a Time… in Hollywood seçerler.Benim fikrim 1917 olabilir.

En iyi yönetmen : Sam Mendes – 1917 fikrim. yine netflix filmini seçmeyeceklerini düşündüğüm için.

En iyi erkek oyuncu : Joaquin Phoenix – Joker kesinlikle

En iyi kadın oyuncu : Saoirse Ronan – Little Women

En iyi özgün senaryo : Bong Joon Ho ve Han Jin Won – Parasite

En İyi Kurgu : Joker

En İyi Yapım Tasarımı : 1917

En İyi Kostüm Tasarımı : Joker

En İyi Görsel Efekt : Avengers: Endgame​

Akademi, Oscar Tahmin Listesi Örneğini Paylaşınca Sosyal Medya Karıştı

Resmi Twitter hesabından, takipçilerine Oscar tahminlerini yazmaları için yaptıkları geliştirmeyi tanıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bir de tahmin listesi yayınladı. Kazanan isimler olarak algılanan paylaşım, Akademi tarafından silinerek, özür mesajı yayınlandı.

oscar-sonuc-3.jpg

NTV‘de yer alan habere göre; Oscar Ödülleri‘ni belirleyen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Türkiye saatiyle 9 Şubat’ı 10 Şubat’a bağlayan gece yapılacak olan 92. Oscar Ödülleri öncesinde, sinemaseverlerin tahminlerini yazmaları için yaptıkları geliştirmeyi göstermek isterken kendi tahminlerini Twitter‘da paylaştı. Akademi’nin resmi hesabındaki 3,4 milyon takipçisine gönderdiği liste hata fark edilip tweet silinmeden önce pek çok kişi tarafından paylaşıldı.

oscar-sonuc-2-902x1024.jpg

Oscar Tahmini Deneyimi adlı uygulamayı göstermek için Akademi’nin attığı “Oscar tahminlerim” fotoğrafı, ödüller için ana kategorilerde yapılan tercihleri içeriyor. Buna göre en iyi film Parasite, en iyi yönetmen 1917 ile Sam Mendes, en iyi orijinal senaryo Parasite, en iyi uyarlama senaryo ise Jojo Rabbit seçilmiş görünüyor. Oyunculuk kategorilerinde Joker’in yıldızı Joaquin Phoenix en iyi erkek oyuncu, Judy’nin yıldızı Renée Zellweger en iyi kadın oyuncu, Once Upon a Time in Hollywood yıldızı Brad Pitt ve Marriage Story oyuncusu Laura Dern en iyi yardımcı oyuncu ödülleri için tercih edilmiş isimler.

oscar-sonuc-1.jpg

Takipçiler, bu listenin bir tahmin listesi olmasından ziyade, Akademi’nin kazananları yanlışlıkla erken açıklaması olarak yorumladı. Zira listede yer alanlar, daha önce Altın Küre, SAG gibi ödül törenlerinde onurlandırılan isimlerdi. Akademi, Twitter sayfasından atılan bu tahmin mesajını sildikten sonra bir özür mesajı yazarak, takipçilerin yaşayabileceği interaktif deneyimi göstermek üzere sadece bir örnek sergilediklerini belirtti. Akademi, “Oscar hayranlarını tahminlerini paylaşmaya davet ediyoruz. Birçoğunuz bunu zaten yaptı. Bizim hesabımızdan bir bilgilendirme atıldı diye düşündünüz. Bu hata düzeltildi. Seçimlerimizi pazar günü açıklayacağız” şeklinde mesaj paylaştı.

https://frpnet.net/kultur-sanat/sin...tesi-ornegini-paylasinca-sosyal-medya-karisti

Üç Akademi Üyesi, Oscar Ödülleri’nde Hangi Filmlere ve İsimlere Oy Verdiklerini Nedenleriyle Birlikte Açıkladı

Farklı branşlardan üç Akademi üyesi, bu yıl Oscar Ödülleri’nde hangi filmlere ve isimlere oy verdiklerini nedenleriyle birlikte açıkladı.

9 Şubat gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan 92. Akademi Ödülleri‘nde kazananların belirlendiği oylama, 4 Şubat’ta sona erdi. Akademi’nin 8469 üyesi, bu yıl Oscarlar‘ın kimlere gideceğini belirlemek için oylarını kullandı. Bu yıl ödüllerin kimlere gideceğini görmek için meraklı bekleyişimiz sürerken, Akademi üyeleri tarafından paylaşılan bilgiler, kazananları belirleyen bu isimlerin hangi kriterleri göz önüne aldığı konusunda önemli detayları ortaya çıkardı. The Hollywood Reporter, Akademi üyesi bir kadın oyuncuyla oy kullanma süreci hakkında konuşurken, Los Angeles Times da Akademi’nin farklı branşlarından üç isme bu yıl hangi filmlere ve isimlere oy verdiklerini sordu.

Senarist, 40’lı Yaşlarda, Kadın

parasite-filmloverss.jpg

En İyi Film

Bu kategoride harika filmler var, adaylık alamayan bir sürü harika film de var. Bu filmlerin hepsini sevdim ki bu benim için alışılmadık bir durum. Bir şeyi “en iyi film” yapanın ne olduğu üzerine düşünmeye çalışıyorum, tarihsel olarak nelerin “en iyi film olarak” değerlendirildiği ve benim “en iyi film” hakkında ne düşündüğüm üzerine.

Benim için bu hem işçilik açısından harika olan, hem de büyük ölçekli bir anlatıya, dünyaya veya duyguya sahip olan bir film. Bence duygu kısmı genelde en iyi film adaylıklarının dışında tutuldu ve bu yılki filmlerin pek çoğunda bunun olduğunu görmek beni mutlu ediyor.

Benim için bu kriterlere uyan filmin Parasite olduğunu düşünüyorum. Yıllarca üzerine konuşacağımız film Parasite ve etrafındaki politik unsurları değil ne kadar doyurucu bir film olduğunu konuşuyor olacağız.

En İyi Yönetmen

1917 ile Sam Mendes. Muhteşem çekilmiş bir film olduğunu düşündüm ve diğer savaş filmlerinde görmediğim bir zarafeti ve derinliği vardı. The Irishman’i seçebileceğimi düşünmüştüm ama her ne kadar filmin çekilmesi için elzem olduğunu anlasam da CGI bazı yerlerde hikâye anlatımını kısıtlamış gibiydi.

En İyi Erkek Oyuncu

Joaquin Phoenix’in Joker’daki performansının fantastik olduğunu düşündüm. Karmaşık. Üzücü. Etkileyici. Ama şöyle tuhaf bir hesaplama yapıyorum. Bence Adam Driver Joker’ı Joaquin Phoenix kadar iyi oynayabilirdi ama Phoenix’in Adam Driver’ın Marriage Story’deki karakterini onun kadar iyi oynayabileceğini düşünmüyorum. Driver’ın daha gösterişsiz, daha içsel bir rolde harika bir iş çıkardığını düşündüm. Ama Phoenix kazanırsa da üzülmem.

En İyi Kadın Oyuncu

Üç kadının gerçek kişileri canlandırdığı bir kategori. Sıfırdan yaratılan bir karakteri canlandırırken sergilenen performansla gerçek bir kişiden baz alınan bir performansı karşılaştırmak haksızlık gibi görünüyor. Yine de birinin Judy Garland’ın gücünü ve kalp kırıklıklarını tam anlamıyla yansıttığını izlemek bunu aşmamı sağladı, bu yüzden sonuna kadar Renée Zellweger.

Joe Pesci! Bence burada oylar bölüşülecek ve muhtemelen Brad Pitt kazanacak, ama bence bu biraz performansından biraz da Brad Pitt’e istediği şeyi vermeyi sevdiğimiz için. Ne var ki film boyunca Joe Pesci’nin performansındaki nüansların beni şaşırttığını gördüm, CGI ile oynamayı aşarak karakterine muazzam katmanlar katıyor.

Florence Pugh demek istiyorum. Ama dürüst olmak gerekirse sadece bu rolü için değil, Midsommar’daki rolünü de göz önüne alarak ona oy veriyor olurdum. Amy March karakterini daha önce hiç olmadığı kadar sevmemi ve takdir etmemi sağladı, yine de Midsommar’daki performansının daha güçlü ve cesur olduğunu düşünüyorum.

Bu yüzden bu kategoride Laura Dern‘ü seçeceğim. Marrige Story’deki performansını bu kadar harika yapanın ne olduğunu bilmiyorum. Filmi izleyen bir arkadaşıma açıklamaya çalıştım ve aklıma gelen tek şey buydu: “Sıcak ve teselli edici ve korkutucu ve açıkça acı içinde.” Laura Dern muhteşem.

En İyi Uyarlama Senaryo

Jojo Rabbit! Bu geçen yıl izlediğim en orijinal filmlerden biriydi ve kesinlikle bu kategorideki en orijinal fikir. Aday olan müthiş senaryolar var. Ama bence Joker’ın büyüsü senaryosundan değil Joaquin Phoenix’in performansından geliyor. Greta’nın muhteşem Little Women yorumunun zaman zaman kaynak materyale fazla bağlı kaldığını düşündüm, muhtemelen böyle olması gerekiyordur. Jojo Rabbit’teki işi daha çok takdir ettim.

En İyi Özgün Senaryo

Benim için Parasite ile Knives Out arasındaydı, ama Rian Johnson şahane bir senaryo yazmıştı. Bir tek söz bile boşa harcanmıyor, derinlikli karakterler, bolca sürpriz ve fazlasıyla orijinal bir fikir. Rian’ın filmlerini, ister büyük ister küçük olsun izleyiciyi içine çeken dünyaları ve her filmde yaratmayı başardığı yarattığı yeni dil için izliyorum. Bu her zaman senaryoyla başlar.

Yönetmen, 50’li Yaşlarında, Kadın

parasite-filmloverss-1.jpg

En İyi Film

Benim oyum Parasite‘a. Hayat dolu, tuhaf ve sinematik olarak heyecan vericiydi ve son dönemde popüler eğlence sektöründe görmeye aç olduğum politik ve kreatif aciliyet hissiyle doluydu. Benim açımdan bu yıl hiçbir film onun özgünlüğüne ve tuhaflığına yaklaşamadı bile.

En İyi Yönetmen

Bong Joon-ho benzeri görülmemiş ve oldukça kişisel bir ustalık ortaya koyuyor. Her ne kadar keşke bu kategoride kadın adaylar da olsaydı desem de (neredeyse her yıl olduğu gibi), Bong’un erkek karakterlerine gösterdiği kadar kadın karakterlerine de ilgi göstermiş olması beni yüreklendiriyor. Tüm insanlara karşı merakla dolu, eksiksiz bir vizyonu varmış gibi hissettiriyor.

En İyi Erkek Oyuncu

Bunda kimi seçeceğimi bilemedim. Marriage Story’deki Adam Driver’ı o kadar çok sevdim ki, hatta bu kategorideki tüm performansları beğendim. Ama oy kullanma zamanı geldiğinde, sanırım oyum Joaquin Phoenix‘e gidecek. O filme damga vurdu ve korkmak, dalga geçmek, gözden çıkarmak çok kolay olan o karaktere insanlık kattı.

En İyi Kadın Oyuncu

Marriage Story’deki Scarlett Johansson‘a bayıldım. Bu kadının gözümün önünde düşünmesini, hazmetmesini ve uyum sağlamasını izlemeye bayıldım. Çok güzel bir performans.

Beyazperdenin devlerinin olduğu bu kategoride oyumu Tom Hanks‘e ve Fred Rogers rolündeki kasıtlı olarak suskun performansına veriyorum. Fred’e ruhani bir ağırlık vermesini ve çatışan duygular içinde olduğunu yansıtmasını çok sevdim. Performansı bana gerçekçi ve akılda kalıcı geldi.

Bu kategorideki tüm oyuncular rolleriyle hayat dolu ve taze bir şeyler yapıyor ama benim oyum Florence Pugh‘a. Little Women’da yıllardır göz ardı edilen Amy karakterini aldı ve ona övgüye değer bir karmaşıklık, ateş ve zekâ kattı. Amy’nin yolculuğunun Jo’nunki kadar ilgi çekici plması Greta (Gerwig)’nın senaryosuna da başarısı.

En İyi Uyarlama Senaryo

Greta Gerwig – Little Women

En İyi Özgün Senaryo

Rian Johnson – Knives Out

Yapımcı, 30’lu Yaşlarında, Erkek

once-upon-a-time-in-hollywood-filmloverss.jpg

En İyi Film

Once Upon a Time… in Hollywood beni yerle bir etti ve bir sinemasever olarak ona oy vermemem çok zor. İlk izlediğimde aklımı başımdan aldı ve tekrar izlediğimde beni daha da çok etkiledi. Bir filmden istediğim her şey. Film yıldızları. Eğlence. En saf hâliyle sinematik hikâye anlatımı. Film sevenler için film gibi film.

En İyi Yönetmen

Bunda da Once Upon a Time… in Hollywood ve Quentin Tarantino. The Irishman’i sevdim. Scorsese; kendisine, işlerine ve yaşlılığa dönüp bakarak olağanüstü bir şey yapıyor. Birçok açıdan Tarantino da aynı şeyi yapıyor. Ve Tarantino şu ana kadar kazanamadı, bu yüzden oyum Tarantino’ya gidiyor.

En İyi Erkek Oyuncu

Adam Sandler’a oy veremeyeceğim için çok üzgünüm. Bana göre Uncut Gems’teki performansı yılın en iyi performansı. Leonardo DiCaprio ile Jonathan Pryce arasında seçim yapıyorum ve Pryce ağır basıyor. The Two Popes’u sevdim ki bu beni şaşırttı. O kadar insani bir film ki.

En İyi Kadın Oyuncu

Sanırım Scarlett Johansson‘a oy vereceğim. Hemen göze çarpmayan, çok güzel bir sürü şey var. Bir ebeveyn olarak -onun da ebeveyn olduğunu biliyorum- muazzam noktalara dokunuyordu ki daha önce böyle bir şey yaptığını görmemiştim.

Benim için tartışmasız Brad Pitt. Tam bir film yıldızı performansı.

Laura Dern‘ü seçmemek mümkün mü? O kadar iyi ki.

En İyi Uyarlama Senaryo

The Two Popes, The Irishman ve Jojo Rabbit ön plana çıkan filmler. Jojo Rabbit’in anlatımında özel bir şeyler var ve iyilik hakkında olmasını seviyorum. Ama şu anda The Irishman derim. Kocaman ve o kadar çok şey oluyor ki ve tamamı çok iyi yapılmış.

En İyi Özgün Senaryo

Once Upon a Time… in Hollywood veya Knives Out. Hâlâ karar vermeye çalışıyorum. Knives Out çok sıkı, akıllı ve zekiceydi. Ve başka yerlerde pek bir şey kazanamadı. O da film gibi film ve bir hayli eğlenceli. İyiliğin kazandığı bir izlemek keyifliydi ve bunu takdir ediyorum.

https://www.filmloverss.com/uc-akad...-verdiklerini-nedenleriyle-birlikte-acikladi/

Geri