8 yıl önce makatında 144 bin euro ile Türkiye'ye giren Cezayirli kişinin dosyası…

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
8 yıl önce makatında 144 bin euro ile Türkiye'ye giren Cezayirli kişinin dosyasına takipsizlik kararı verildi, para iade edildi.

• Paraların çıkarılması sırasında zarar gördüğü iddiasıyla dava açıldı.
• Yargıtay, devletin 600 bin TL tazminat ve yasal faizi ödemesine hükmetti.

devlete bak
ortada hiçbir şey yokken benim paramı alıp yabancıya veriyo

Al işte. Hukuk hukuk dediğiniz bu. Şunun akılla izahı var mı?

Al işte. Hukuk hukuk dediğiniz bu. Şunun akılla izahı var mı?

Haberi detaylı okuduğumda, kendi ülkesinden bildirim yapmadan para çıkartma sınırı olduğu için aklınca bu yöntemi kullanmaya çalışmış ancak sonrasında sorun yaşayınca İstanbul'da bir hastaneye başvurup ameliyat olmak istemiş, doktorlar da polise bilgi verince şüpheli bulunup paralara el konulmuş. Sonraki süreçte de paranın kendisine ait olduğu ortaya çıkınca parayı iade etmeleri gerekmiş çünkü yasalarda bu şekilde para taşımaya ceza yokmuş. Kendisi de para geç iade edildi diye tazminat davası açmış ve kazanmış.

Yaşananlara bakınca hukuk sisteminde ne sorun var ki sence? Sonuçta doktorlar da polisler de hukukçular da üzerine düşeni yapmış ancak paranın kaynağında herhangi bir yasa dışı sorun olmayınca da iade etmişler.

Türkiye’de yargı tarihine geçecek nitelikte bir dava 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından sonuçlandı.

Sık sık Türkiye'ye gelerek altın ve tekstil ürünleri satın alan Cezayirli kuyumcu Salah Mennaoui, ülkesinde, "7 bin 500 Euro’dan fazla para için bildirim yapma zorunluluğu" bulunduğu için 2017 yılında jelatinlere sardığı 144 bin euro nakit parayı doktor yardımıyla özel bölgesine yerleştirerek yurda getirdi. Ancak otelde paraları çıkaramayınca Bakırköy'deki özel bir hastaneye gitti ve paralar ameliyatla çıkarıldı. Hakkında soruşturma başlatılan Mennaoui için takipsizlik kararı verildi, paralar iade edildi. Ayrıca tazminat ve faiz alması gerektiği belirtildi.

Kaynak

144 bin euro 2 buyuk canta para demek imkansiz boyle birsey

@Lefty sen hususu sinir etmek için mi yapiyorsun bunu?
Adamın götünden çıkan parayı geri verdiler diye laf etmiyorum.
Götündeki parayı cikartirlarken yırtıldı, bunu tazmin etmen lazım demesine ve bunda haklı bulunmasına laf ediyorum.

@Lefty sen hususu sinir etmek için mi yapiyorsun bunu?
Adamın götünden çıkan parayı geri verdiler diye laf etmiyorum.
Götündeki parayı cikartirlarken yırtıldı, bunu tazmin etmen lazım demesine ve bunda haklı bulunmasına laf ediyorum.
İyi de hukuki açıdan güvenlik amaçlı tedbirlerde şayet ortada suç yoksa zarar devlet tarafından karşılanırmış. Sen olaya tek bir örnek üzerinden bakıyorsun oysaki kanunlar herkes için eşit işliyor. Senin parana da güvenlik gerekçesi ile el koyup bir süre sonra iade etselerdi, sen de tazminat isteyecektin. Paranın taşınma şekli sorun olsa da kanuni açıdan suç teşkil etmiyormuş.

Sen sinir olmak için yer arıyorsun bence.:)

Tazminata hak kazanma sebebi, paranın iade edilmesi için geçen süredeki kayıp.

FAİZİNİ DE ALACAK TAZMİNATI DA
Dava dosyası Yargıtay 12. Ceza Dairesi'ne taşındı. Yargıtay, alt mahkemelerin kararlarını düzelterek bozdu ve davacının uğradığı zararın tazmin edilmesine hükmetti. Kararda, güvenlik gerekçesiyle yapılan müdahalelerden doğan zararın devlet tarafından karşılanması gerektiği belirtildi.
-Alıntı-

Ohh adam b.klu paralar yerine temiz paraları almış.: )))

buna devletin en pahalı proktoloji hizmeti olabilir diyebilir miyiz hocam?
Bak makatimda değil cüzdanımda 10.000 dolarla gecemem pasaport kontrolünden. Amerikada bakkala 100 dolar nakit ver anında polis geliyo nooluyo la burda diye.

Götte para taşımak hayatın doğal akışına uygun mu? Bu ne arkadaş diye sorustururken zaman geçti faizim nerde denir mi? Denirse de bu kabul görür mü, Allah rızası için normal mi bu olanlar

Geri