Diyanet’in dev bütçesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti

B6E14D33-CCF0-4889-9FC9-CABC12D89B48.jpeg

2022 yılına ilişkin merkezi yönetim bütçe yasa teklifinin ayrıntıları belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2022 yılında 16 milyar 98 milyon 580 bin TL bütçe ayrıldı. 2021 yılında 12 milyar 977 milyon 926 bin TL başlangıç ödeneği verilen Diyanet’in bütçesinde, 2022 yılı için yüzde 24,02 oranında bir artış öngörüldü.

Açlık, yoksulluk, işsizlik, geleceksizlik her geçen gün toplumun emekçi kesimini sarmalarken hala ne iş yaptığı, ne işe yaradığı tartışılan, akıl almaz fetvaları ile gündemde yer alan, 17 bakanlığın 7’sini bütçe olarak geride bırakan diyanete devasa bir bütçe ayrılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Diyanet, orta çağda krallarla birlikte otorite olan papalık kurumu gibi bir işleve büründü. Karşılıklı ilişkileri/çıkarları var bu durumdan.

Günümüzde Diyanet'in ağırlığının gitgide azalması gerekirken ekonomide tam tersi bir orantı çiziyor.

Kurum, kuruluş amacından saparak maddi ve manevi olarak yıpratılıyor.

Diğer bakanlıklara ayrılan bütçeyi bilmiyorum. Mesela Teknoloji ve Sanayi Bakanlığına ne kadar ayrıldı, kıyaslama yapmak için önemli bakanlık.

Diyanet'e ait camilerin özelleştirilmesi veya camilerin yerel sakinlerine maddi-manevi sorumluluklarının bırakılması gerektiğini düşünüyorum.

Bugün ki bir konuşma üzerinden gitmek istiyorum.

Bakara Suresi 155’inci ayetini okuyan Erdoğan, “Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de “Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele” bu şekilde buyurmaktadır” dedi.

Korku, açlık,mal,can ve ürünlerin eksikliği konusunda sınanan biz kullarız da bu adamlar ne ? Halkına bunları reva görüp, diyanet dediğimiz kuruma 16 milyar 98 milyon 580 bin TL ödenek çıkartılması ne demek? Diyanetin amacı nedir, şu zaman dilimine kadar hiç bir kuruma ödenmeyen bütçe neden son zamanlarda hemde ülke ekonomisi dar boğazdayken böyle rakamlar konuşuluyor. Bu adam 1 milyon dolarlık arabaya biniyor dinimizde emredilen neydi ?

"Kim işlediği hayrı şöhret kazanmak için halka duyurursa, Allah onun gizli işlerini duyurur. Kim de işlediği hayrı halkın takdirini kazanmak için başkalarına gösterirse, Allah da onun riyakârlığını açığa vurur." (Buhârî, Rikak 36, Ahkâm 9; Müslim, Zühd 47-48. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 48; İbni Mâce, Zühd 21)​

Ülkenin boş tarlalarında bile cami inşaatları var ihtiyaç dahilinde tabi ki camii olmalı ama boş arazi etrafında yerleşke olmayan alanlara da camii yapılmaz kardeşim amaç ne o zaman diye sorarlar adama ?
Seçilen diyanet başkanının o iğrenç zihniyetine değinmek bile istemiyorum zaten hertürlü çirkin yaftayı meşru gösteren kirli bir zihniyeti var kendisinin Diyanet başkanlığıysan gösterişten uzak dur milyon dolarlık araçlara binme, altın varaklı odalardan uzak dur dininin gerektirdiği gibi sade bir yaşam sür.

Bunların din adamı anlayışı bu gibiler işte yazıklar olsun.. insanları dinden imandan soğuttunuz.
Çocuğun rızası olmaz
Çocuk korunur
Çocuk taciz edilmez
Çocuk istismar edilmez
Hukuk budur.

DCB22111-E01F-409E-AF9C-8E9975E9E10F.jpeg

Bir gün diyorlar kasayı boşalttılar, bir gün gelip bütçe fazla diyorlar girdikleri kabın şeklini alıyorlar

Ben az buluyorum, fakirden daha çok alıp diyanete daha fazla aktarsınlar, malum vahiy falan gelmiyor artık, diyanete dayamak lazım sırtımızı.

• Beğen
Tepkiler: glu
Şu tarikatlara da bütçe ayrılsın ayrıca, ithal oğlanlar getirsinler kendilerine

Var ki ayırıyorlar
Mantıklı

images

diyanet'in bütçesi bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığı'ndan tam 4 kat, tübitak'tan 2 kat fazla. bünyesindeki imam hatiplerin bağlı olduğu ve bütçesi neredeyse tüm kamu organlarından fazla olan din öğretimi gn. mdrlğü'nü hariç tutsak milli eğitim'den de epey fazla. bunun bir nedeni de, diyanet'in "dini bilgilendirme platformu" diye koca bi dairesinin olması bence...

çünkü bu dairede engin bilgili ve elbette mübarek adamlar, müminlerimizi cehaletten sıyırıp cehennemlik olmaktan kurtarmak gibi gayet ulvi amaçlarla ter döküyorlar. mesela cünüp olup da, âdet görmeye başlayan kadının hemen gusletmesinin şart olup olmadığı, göz damlasının orucu bozup, bozmayacağı, bilmem kaçıncı enlemin ötesinde yatsı saatinin nasıl hesaplanacağı, bir hasta-bakıcının bakıma muhtaç durumdaki hastasının temizliğini yaparken onun "avret yerine" bakmasında sakınca olup olmadığı, popolarımızı tuvalet kağıdıyla silmemizin caiz olup olmadığı gibisinden soru(n)ları ölçüyor, biçiyor, tartıyor, tartışıyorlar. böyle olunca da harcadıkları emek ve hakedişleri fazla oluyor yani. hülasa diyanetin bütçesi olması gerektiği gibidir!

zaten gelişmiş ülke olmak öyle kolay iş değildir. böyle böyle dünya lideri olacağızdır, hatta olmuşuzdur...

Ben az buluyorum, fakirden daha çok alıp diyanete daha fazla aktarsınlar, malum vahiy falan gelmiyor artık, diyanete dayamak lazım sırtımızı.
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bütçe olabildiğince arttırılmalı. Bu şartlar altında Diyanet gerçek islam'ı keşfederse hepimize cennet kapısı açılır. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez fıkara kardeşim. Biraz daha dişini sık, azıcık daha soğan ye karşılığında ödül büyük. Hem bütün bunlar sınav zaten. Birazcık da zorlanmak lazım canım. Diyanet cevapları buldu mu hepimiz yaşadık yaşadık.

Geri