7 aylık hasta bebeğini döven anne

Konu sahibi son olarak 1515 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
video. :(

-
diyabakır'da bağırsak enfeksiyonu olan 7 aylık bebek hastanede annesinin şiddetine maruz kaldı. olayın cep telefonu ile görüntülenmesinin ardından gözaltına alınan anne ardından savcılığa sevk edildi.
-

bugün araba kullanabilmek için ehliyet sahibi olmak gerekiyor. denize açılabilmek için gemi adamı cüzdanı olması gerekiyor. vs. peki çocukların hiç mi değeri yok? ebeveyn olabilmek için ağır sınırlamalar getirilmeli. bir nevi ebeveynlik ehliyeti. yeterliliği sağlayamayan da böylece çocuk sahibi olamaz.

Izleyemem ben o videoyu :(
Uff yavrum ya daha 7 aylik, kiyamam.
Dusuncesi bile urkutucu. Sozlerim bogazimda dugumlendi resmen :(

Çocuğun şapkası galiba nasıl tuttuda asıldı o canavar kadın. Allah senin belanıı.:/

Haysiyetsiz onursuz pislik.:mad:

(Özürdilerim dayanamadım)

Keske boyle siddet goren ve şiddet ortaminda buyuyen cocuklari alsam, evime götürsem
Onlari kendi ellerimle yıkasam.
Pijemalarini giydirsem ve sonra boyle patlayana kadar yemek yedirsem.
Yere buyuk bir yatak serip hep beraber orada uzanip cizgi film izlesem.

canilik oldugu konusunda elbetteki hemfikirim
ama kadinin psikolojik durumunu incelemek lazim
her sey gorundugu gibi olmayabilir, gorundugu kadar basit olmayabilir
cocuk yedi aylik dogum sonrasi travma yasamis atlatamamis olabilir
lohusa depresyonu olabilir ki o durumda anne kendi dahil cocugunu bile oldurebiliyor
agir bir rahatsizlik
o yuzden umuyorum ki sosyal hizmetler yardimci olur
dilerim cocuk ve anne icin en dogru ve saglikli cozume ulasilabilirler

Allah merhametli olmayı nasil etsin herkese.
Dün gittiğim kuzenimden kalkarken başka bi kuzenimin eşi geldi.
Onların bebekte 7 aylıkdı. Ya daha çok ufak bisey ya, opmeye bile kıyamıyorsun kokusunu içine çekmelere doyamıyorsun.

Ne kadar düz adamlar oldunuz lan siz. Şu videoda ne gördünüz? Çocuk döven anne. Ben ne gördüm? Yalnızlık çaresizlik sevgisizlik umutsuzluk. Bu kadın genç yaşta evlendirildi. Baba evinde zaten zindan hayatı yaşıyordu ama koca evi de pek farklı değildi. Çocukken sürekli annesi tarafından tartaklandigi için bunu zaten çoktan siradanlastirdi. Memleketinde hiç kimse beybi şavır bilmediği için o da çocuğunun ilk yürüyüşunu videoya çekmedi. Zaten ona kimse ne zaman kaç çocuk sahibi olmak istediğini sormadi. Bu çocuklardan belki evde beş tane daha var. Hepsi sümük yeme yarışında. Çocuk hasta. Hastaneye yatırmışlar ama refakatçi olarak kim bilir kaç gündür sandalye tepesinde o kadın. Biri de gelip "sen yoruldun git bir sıcak duş al dinlen, ben bakarım yavruya'' dedi mi? O kadın kaç defa üst değiştirdi o gün. Kaç defa kusmuk temizledi. Getirdiği üç çift kıyafet çoktan bitti. Artık tuvalette yıkayıp hastane radyatöründe kurutuyor kurutabilirse. Olm o kadın yardım istiyor. O kadın bitik. O kadın kimsesiz ve çaresiz. Seçemedigi bir hayatın ortasında tercih şansı olmadan spontan nefes alıp veriyor sadece.

"Dikta altında 2023 fersah" diye kitap yazıyorum. Orada da benzer bir olay var. "büyük usta ile büyük buhran" kitabım ise bir haftaya kadar tüm d&r mağazalarında. Hahaha, yok lan ne kitabı. Ne anlarım ben edebiyattan.

durum her ne olursa olsun bu onu haklı yapmaz
zaten anne olsa böyle bir şey yapmaz

Değerlendirme yapılırken salt "haklı haksız" tabanlı sınıflandırma yeterli olmuyor. Sorunlara çözüm de bulamiyorsunuz. Mesela neden muhafazakarlar tecavüzcü? Hemen diyorlar ki müslümanlar sapik. Bunu böyle kabul etmemek lazım. Çünkü hep cinsellik bastiriliyor ve günah olarak anlatılıyor. Mastürbasyon bile günah düşünsene. Sonra bu insanlar cansız mankene kerkinince adamlara sapik diyoruz. Onu oğlanciliga iten sebepleri irdelemeden vahabileri tımar edemeyiz.

Kim kendi nasıl yaşadıysa, düşünmeden öyle yaşamaya devam eder. Dayak kültürü.

Ne kadar düz adamlar oldunuz lan siz. Şu videoda ne gördünüz? Çocuk döven anne. Ben ne gördüm? Yalnızlık çaresizlik sevgisizlik umutsuzluk. Bu kadın genç yaşta evlendirildi. Baba evinde zaten zindan hayatı yaşıyordu ama koca evi de pek farklı değildi. Çocukken sürekli annesi tarafından tartaklandigi için bunu zaten çoktan siradanlastirdi. Memleketinde hiç kimse beybi şavır bilmediği için o da çocuğunun ilk yürüyüşunu videoya çekmedi. Zaten ona kimse ne zaman kaç çocuk sahibi olmak istediğini sormadi. Bu çocuklardan belki evde beş tane daha var. Hepsi sümük yeme yarışında. Çocuk hasta. Hastaneye yatırmışlar ama refakatçi olarak kim bilir kaç gündür sandalye tepesinde o kadın. Biri de gelip "sen yoruldun git bir sıcak duş al dinlen, ben bakarım yavruya'' dedi mi? O kadın kaç defa üst değiştirdi o gün. Kaç defa kusmuk temizledi. Getirdiği üç çift kıyafet çoktan bitti. Artık tuvalette yıkayıp hastane radyatöründe kurutuyor kurutabilirse. Olm o kadın yardım istiyor. O kadın bitik. O kadın kimsesiz ve çaresiz. Seçemedigi bir hayatın ortasında tercih şansı olmadan spontan nefes alıp veriyor sadece.

"Dikta altında 2023 fersah" diye kitap yazıyorum. Orada da benzer bir olay var. "büyük usta ile büyük buhran" kitabım ise bir haftaya kadar tüm d&r mağazalarında. Hahaha, yok lan ne kitabı. Ne anlarım ben edebiyattan.

objektif bakma sanatı. gerçekten çok beğendim.

bir eğlence mekanına çocuklarını arabada bırakıp giden mahluklar da var onlar da siveregin bir köyünde yaşamıyor mesela ama bunu yapıyor
doğuda 22 yıl görev yaptım neyin nasıl olduğunu yürüdüğünü bilirim ensest ilişkileri çocuk istismarcilarini dindar görünen hacı dedenin torununa tecavuzunude hatta babasından hamile kalan psikiyatri kliniğinde yatan kızı da
her şeyi eğer bir şeylere bağlamaya kalkarsak din gibi yada doğu batı kulturu gibi işi kolaylastiririz

climax haklı olabilir lakin bu o şahsın bebeğini dövmesini göz ardıda etmiyor, kaç aylık olduğu kaç yaşında olduğu farketmez bunu yapan kesinlikle şizofrendir her ne yaşamışsa yaşamış olsun.
konuyu açan arkadas gene insaflı davranıp anne yazmış,anne denmez böylelerine.

Belli ki kadının da ruhu hasta. Bunda yaşadıklarının direk payı var demek de doğru değil. Climax’ın Neler yaşadığıyla ilgili söyledikleri sadece tümevarımdan ibaret. Daha önce anne olmadım biyolojik açıdan da bu mümkün değil ama şunu biliyorum ki sağlıklı bir kadın o çocuk rahime düşer düşmez koruma içgüdüsü edinir. Ne olursa olsun, ne yaşarsa yaşasın.
Bir anlık cinnet de diyemem buna. Onun da altında ruh bozukluğu yatıyor.
Nasıl ki çocuk doğduktan sonra devlet çocuğun sağlığıyla ilgileniyor, aşısını takip ediyor. Anneler için de hastanelerde psikolojik danışma birimi oluşturulmalı, ilk 1 sene kontrol edilmeli. Devlete külfet olacağını düşünmüyorum bunun.

Bilimsel bazda ele alındığında Lilith hanım ve korkarım climax bey güzel yorumlamış.
Duygusal anlamda herkesin kendine göre haklı olduğu sahalar var tabi.
Toplum olarak çoğu zaman dürtüsel ve görünen kısmıyla yaklaşmaktan kaybediyoruz.
Bebeğin şiddet görmesi çok kötü bir şey peki anneyi infaz etmek var olan ve potansiyel diğer ruh hastası annelerin problemini çözüp onları sağaltacak mı? Hayır.
Ehliyet almakla falan mukayese etmiş konuyu açan arkadaş.
Hangi gezegende acaba? Göç etmek isterim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri