50 yaşında hiç evlenmemiş kadın ve erkek

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsan doğasında evlenmek diye bir kavram olmadığı için yaştan bağımsız olarak, bu durumu tercih kabul etmek gerekiyor.

Son düzenleme:
boşuna demiyorum
işiniz gücünüz fitne fesatlık diye

• Ağlama
Tepkiler: ne
Jelatini açılmış sonra streçlenip... neyse.. O bu konu değildi galiba.^10

Belli bir yaşa kadar evlenmeyince insanın içi almıyor bence

Muhtemelen bu benimdir. Evlensem bile bu aşk evliliği olmaz tek amaç yalnız ölmemek. Başka bir şey değil. Sevmediğim, hiçbir zaman sevmeyeceğim biriyle evlenip yaşayabilirim.

Herkes evlenmek zorunda değil. Benim rahmetli teyzem mesela böyle bir kadındı. Farklı bir hayat çizgisiyle yaşamında devam etti, bir üst nesilden de var ailemizin hiç evlenmemiş kadınları. Hepsi de güzeller, maddi seviyesi yüksek kadınlardı. Güzelliğe de bakmıyor ama beğenenleri ve talipleri (:d) vardı; bunu demek istiyorum aslında. Tercih, doğru kişi, doğru zaman hepsi etken. Ayrıca bir evliliğin sorumluluklarını taşıyamayacaklar da bu işlere girmesinler zaten. Bak evlenirsin, işler yolunda gitmez ve sürmez; sevgi de biter bu ayrı ama gerekliliklerden kaçacak olan evlenmesin; hakka da girmesin kendine de hayatı zehir etmesin. Evlilik şart değil. Bir başarı da değil. İyi bir evlilik dünyada cennet ama mutsuz bir evlilik; insanın ışığını söndürüyor. Bunu bilir; bunu söylerim.

Geri