Kapitalizmdir bu efendim. İçerken de boşaltırken de para alır.
Kibar Feyzo ' ya kolonya şişesi uzatıldığında saf bir şekilde "zahmet oliyy canım" derdi. Oysa en insani ihtiyacın bile parayla olduğunu öğrendiğinde şaşırmıştı. Zaman değişti ve artık herşey parayla.
Öte yandan kapitalizm her ne kadar özünde sınıf faklılığı barındırsa da tuvalet konusunda hiç de öyle değildir. Çünkü tuvaletler herkesin eşit olduğu, aynı özgürlüğü yaşadığı, işçisi, köylüsü, emeklisi, aydını, müdürü, patronu, bankeri vs hepsinin eşit olduğu ve istediği gibi s.çtığı bir mekandır. Bu özgürlüğü yaşamanın yanında, girişte sizi karşılayan bir insanın olduğunu düşününce(pek de güler yüzlü de olmuyorlar ama olsun) ve tuvalet kapısının arkasında alacağınız edebiyat dersini de düşününce 1 TL de olağan gibi görünüyor. Bunların yanı sıra, günümüzde insanların çoğu yalnız kalacak ve kendini toplumdan soyutlayacak yer arar. İşte tuvalet dediğimiz mekan kişinin kendisiyle başbaşa kaldığı, bazen de hayatında en önemli kararları aldığı bir yer olduğunu hesaba katarsak aldığı paranın karşılığını fazlasıyla hakediyor. Düşünsenize, 1 TL'ye hayatınız değişiyor!
Tuvaletlerin her birinde bir priz ve wireless hizmeti verilirse, bu mekanların daha iyi gelir elde edeceğini de düşünmekteyim. Alın size bir girişimcilik tüyosu :T:
Belki bilmeyenler vardır ama umumi tuvaletler bir dönemin medeniyet simgesidir. Antik Yunan'da ...
Neyse efendim, biliyorum konuya resmen s'çtım ama buraya bedava. Bırakın tadını çıkarayım :T: