@Independent bilerek yazmadım.
Çünkü inanmıyorum bu kuşak meselesine.
Ne bu yeni kasa c segment sedan der gibi..
Kuşak farklılıkları yeni değil ki. Hep oldu. Yeni kuşaklar bir öncekinden öğrendiklerini değişen dünya şartlarına göre modifiye ederek devam ediyor. Yaşam şekli, alışkanlıklar, beklentiler, amaçlar hedefler, sorun çözme algoritmaları ve öncelikler değişiyor.
Atm cihazina kart sokmaya alisamadigi için hesap cüzdanı ile şubeden işlem yapanla internet bankacılığı kullananan adam nasıl aynı olsun? Sen oğlunu tornacı olarak yetiştirene kadar cnc bile demode olmuş 3D yazıcı icat edilmiş oluyor.
Sosyal ilişkiler değişiyor. Mahallede top oynanmıyor. Hayır mIRC da yok artık.
Batak oynayan tayfanin çocukları pubg'de.
Oku meslek sahibi ol para kazan ev kur çocuk yap şablonu dağıldı.
Meslek önemli değil. İş var. Bim'den aldığı gazsız içeceği erkek arkadaşı ile parkta icerken video çeken ergen kız mühendisten çok kazanıyor. Ne gerek var integrale limite..
Hız önemli. Telefon 8 GB ram. 5G hücresel... Gigabayt basit dosya boyutu artık neredeyse.. terrabayt var.
Cinsiyetsiz tuvalet kullanan, derdini tweet atarak duyuran, Instagram like lari ile beğenilme ihtiyacını gideren adamlar tabi benden farklı olacak.
Bu olanlar gelişim falan değil. Bu evrim. Evolusyon. Mutasyon. Her ne boksa.
Şimdi siz kalkmış, kendinizin beceremedigi siyasal değişimi bu adamlardan bekliyorsunuz. Lan bu adamlar ancak kendi jenerasyonunun siyasisi olsa başa çıkabilir. Ki bu jenerasyonun siyasisi nasıl olur mu onu da bilmiyorum.
Silaha karşı gitar çalan adamın dünyayı degistirebilecegine inanmak romantizm olur.
Ekmek almaya gitmez la bu adamlar. Yemek sepetinden sipariş verir al desen.
Ha, "bunlardan bi bok olmaz" falan da demiyorum. Bu bir sonuç. Kimsenin suçu değil. Sandığınız kadar apolitik olmayabilirler ama bizim anladığımız manada politik falan da değiller.
Ama eğer duvara çivi çakmak istiyorsanız ihtiyacınız olan çekiçtir, Jbl kulaklık değil.
Hayırlı Perşembeler..