40 saniye geç kaldı, YKS’ye giremedi

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1197 gün önce görüldü
hahahahha her sene hiç şaşmıyor ya illa düşüyor bir iki tane. sınav saatini kaçırıp kapıda kalan adam sorumsuzdur ve o sınavı kazanamaz zaten. o gün tüm imkanları zorlayıp erkenden gideceksin okula. sınav günü kapıda kalanlar adına seviniyorum, bu onlara bi ders olur bi daha yapmazlar işte.

sınav saati 10:15. erken bir saat değil. bulunduğun yere göre trafik durumunu, başına gelebilecek olayları da hesaba katarak kalk erken bir saatte, hazırlan, çık yola. üzücü bir olay ama yapacak bir şey yok. her sene aynı muhabbet.

Sınava gireceğimiz hafta beslenme düzenimizi bile değiştirmezdik belki hasta oluruz giremeyiz diye adam kimliğini unutmuş şaka gibi ya zaten bu sorumluluğu alamayanların kapıda elenmesi daha adaletli olmuş hiç üzülemiyorum vala duygusallığa yer yok yetişen kapar sırayı.. .p

Deneme sınavı değil ki bu. İçeridekilerin de dikkati bozuluyor. O çocuklara yazık değil mi? Burada da 5-10 dk olmuştu galiba. Ben alınmaz demiştim ama aldılar.

Ya birileri girip çıkarken dikkati dağılandan da hiçbir şey olmaz be

iki oturumlu sınavlarda, öğleden sonra da sabah girdiği okulda gireceği halde kapı önünde laklak yaparak son giriş saatini kaçıran insanlar gördü bu gözler. ösym’nin mantıksız çok işi var ama sınav saatlerine böyle bir kural getirmesi yaptıkları en mantıklı iş. sınavın ortasında pat küt sınıfa dalıp da yer arama telaşı, kağıt kontrol telaşı derken kimsenin konsanstrasyonunu bozamazsınız siz. talihsizlik olarak göremiyorum ben bu durumu, daha çok sorumsuzluk gibi. hayatını bağladığın bir sınava geç kalma lüksün yok senin. trafiği de her türlü aksiliği de hesaba katacaksın. görevlilerin bu konuda inisiyatif kullanmamaları gerekir çünkü aynı olay yan okulda olduğunda alınmayan çocuk neden burada alınsın. gidin geceden yatın kapısında o zaman, sonra ağlayıp emeklerim gitti diye sızlanmanın bir mantığı yok maalesef minik fareler.

Eğer bir kural konulduysa bu sistemde uyulması gerekiyor onca hazırlık sonucu böyle olması üzücü ama bizim milletimiz kendi hatalarını sanki devlet hatasıymış gibi yansıtması çok sinir bozucu

ben de böyle düşünüyorum. 40 saniye tabi ki 1 dakika bile değil yine de her ihtimali hesaplayarak erkenden çıkılmalı yola. hiçbir akademik, gelecek ve ekonomik kaygım olmadan keyif için açıköğretim okuyorum, onda dahi tedbirimi alıyorum. tabi ki çok üzücü görüntüler ama geç gidip de sızlanmanın bir anlamı yok. belki bu sözler biraz zalimce ama bu işin kuralı bu.

edit kimliksizler konusuna girmiyorum bile dksj

yeni konan bir kural olmaması sebebiyle her sene bunun için sızlanmanın da bi manası yok ya. evet üzücü ama bi yerde de sorumsuzluğunun bedeli. önemli bir sebepten geç kalınmadığı sürece ağlayıp üzülmenin de gereği yok diye düşünüyorum. sınavın saati belli, yeri belli. ben riske atmayıp erkenden giderdim hep, beklemek diye bi seçenek de var sonuçta. ben yine ahlanır vahlanırım bu bebelere de bi de işin olması gereken tarafı var, napalım...

Ben bi kere hazırlıksız kpss ye gitmiştim. Hazırlanmamıştım zaten öyle ki arkada sınav kurallarını bile okumadan gittim.
Yanımda bi de kalem silgi götürmüştüm sokmadılar. Bozuk parama kadar aldılar.
En son kemerimide aldılar. Pantolonum düşüyodu.
Altına etmek üzere olan ve tuvalete koşuşturan küçük çocuklar gibi pantolonumu tuta tuta sınava girdim.

Çıktığımda kemerim kalem silgim bozuk param yoktu almışlardı. Aklıma gelmişken burdan bi kez daha söveyim. Onu alıp gidenin ….!

dikkat edin çooocuummm

benim oğluş da seneye girecek, başladılar hazırlanmaya o heyecanı bizde yaşayacağız bakalım

o değil de şunlara çok güldüm kdjd

sokaktaki vatandaşın ekranlardaki şovmenlerden daha komik olması kalp ben.

ben ehliyet sınavına bile 1 saat önceden gitmiştim ne olur ne olmaz diye hatta uyumadım bile o gece
üzüldüm gerçekten :(

bir saat erken gelen de sınavı kaçırmış.

Geri