%40 alan isim cumhurbaşkanı seçilsin

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 188 gün önce görüldü
Oylarim dusuyor heran hersey olabilir anliyorum. Bu gelen sistemin en cok iktidar partisine zarar verecegi akli basinda satilik olmayan butu yazarlar tarafindan defalarca yazildi?

Her firsatta milletten kacmayin, millete sormaktan cekinmeyin, millete gitmekten imtina etmeyin denmiyormu senelerdir? Milleti istedigimiz sonuc cikana kadar dinliyoruz sanirim.

Bu konunun gundeme gelmesi yeni kuralacak siyasi partilerden bagimsizmi? Goremiyormu insanlar bunu abi. Senin daha 3 senen var nedir bu telase?

Butun ulkenin sorunlari bitti bumu kaldi yani Allah askina?

Eski sistem kalsaydı ömür boyu o koltuktan indiremezlerdi. Bu sistemde muhalefete bir şans doğdu. İkide bir bık bık biz eski parlementer sisteme geçmek istiyoruz vs diyorlar. Bunu cumhurbaşkanına soruyorlar. O da diyor ki “ bir sene önce olan düzenleme tekrar gündeme gelmesin milleti yorar” tekrar tekrar yazıyorum. Meclis’te çoğunluk olursunuz değiştirirsiniz diyor me desin adam olm ya. Bunda anlaşılmayacak Ne var ? Bana kalsa seçim bile olmasın ömür boyu başkanlık yapsın o başka şey

Bana kalsa seçim bile olmasın ömür boyu başkanlık yapsın o başka şey

Hah. Bak ne güzel dedin. Bu sadece senin değil iktidarın da ana düşüncesi. Bu kafa yapısındaki insanlar tarafından yönetilmek asıl olan sıkıntı zaten. Yüzbinlerce kan ile kazanılmış cumhuriyet sistemine bir başkaldırı. Bu ülkede milli irade diye meydanlarda bas bas bağıranların asıl iç sesi bu.

Siyasetten az buçuk anlarım. Verilen demeçler de laf olsun torba dolsun demeçleri değil. Ismarlama, kamunun nabzını ölçme demeçleri. Literatürde bunlara oltalama deriz biz. Birisi çıkar birilerinin emrine ithafen ortaya bir laf atar. Halkın nabzı ölçülür. Eski bakan bilmiyor mu bu isteğin meclisten onaylanacağını da sayın cb’nin yol gösteresi tutuyor acaba ? Burada son seçim ve özellikle yinelenen istanbul seçimi sonuçları ertesinde azalmaya yüz tutmuş oylarla nasıl daha kolay sonuç alınır endişesinden başka bir şey göremiyorum. Zaten bu tarz uygulamalara mecbur kalmak sonucunda bu azalma oluyor. İktidar sevdasından dolayı bu oylar azalıyor. %40 seçilsin %60 çamura batsın ne talihsiz bir söylemdir.

Cumhurbaşkanı’nın “Asıl daha bir sene önce yapılmış bir düzenlemeyi değiştirmeye kalkmak milleti yorar” dediğini %51 değişiyor diye nasıl yorumlarsınız? Eski sistemde ömür boyu Başbakan olacak biri bu cumhurbaşkanlığı sistemine neden geçmiş olabilir?

Kahve ağzıyla anlatayım “ bu sistemi değiştirmek isteyen Meclis’e getirir ve Meclis karar verir” bitti gitti.

Şurada arkadaşımla iki geyik yapıyorum, sizi dürten bir şey mi var Sayın eşekherif? Bana ilişmeden söyleyin söyleyeceğinizi.

Yani bütün yorumları okuyup gülüyorum AKP forum imamı esekherif yine ortalığı batırdı! Hemen bir savunmaya geçiyor. Yeni bıyık modelin hakkında bir şeyler duydum eşek abiciğim, seni bulacağız bilgin olsun! Dünkü Hüseyin hâlâ peşimde, ben artık namusumla chat yapıyorum. Adam beni bıldırcın sandı, erkek olduğuma inandırmak için kamera açtım!

Hah. Bak ne güzel dedin. Bu sadece senin değil iktidarın da ana düşüncesi. Bu kafa yapısındaki insanlar tarafından yönetilmek asıl olan sıkıntı zaten. Yüzbinlerce kan ile kazanılmış cumhuriyet sistemine bir başkaldırı. Bu ülkede milli irade diye meydanlarda bas bas bağıranların asıl iç sesi bu.

Siyasetten az buçuk anlarım. Verilen demeçler de laf olsun torba dolsun demeçleri değil. Ismarlama, kamunun nabzını ölçme demeçleri. Literatürde bunlara oltalama deriz biz. Birisi çıkar birilerinin emrine ithafen ortaya bir laf atar. Halkın nabzı ölçülür. Eski bakan bilmiyor mu bu isteğin meclisten onaylanacağını da sayın cb’nin yol gösteresi tutuyor acaba ? Burada son seçim ve özellikle yinelenen istanbul seçimi sonuçları ertesinde azalmaya yüz tutmuş oylarla nasıl daha kolay sonuç alınır endişesinden başka bir şey göremiyorum. Zaten bu tarz uygulamalara mecbur kalmak sonucunda bu azalma oluyor. İktidar sevdasından dolayı bu olay azalıyor. %40 seçilsin %60 çamura batsın ne talihsiz bir söylemdir.

Sevgili dostum ben demokrat falan değilim. Bildiğin düpedüz faşistim. 789 da Fransız ihtilali olurken, kralcı yanlılarını çağırıp siz ne düşünüyorsunuz bakalım denmedi-denmez! Güç kimdeyse onun dediği olur. Demokrasi dedikleri şey sizin kendi kendinize gelin güvey olmanızdan başka bir şey değildir. İngiltere kraliçeye bir laf söyle bakalım. O dilini alıp bağırsaklarına sokarlar. Yönetim adil mi değil mi ben ona bakarım. Senin seçtim dediğin insanlar birileri tarafından önceden seçilmiştir. Mısır’da yüzde kaç ile iktidar olunamıyor? Suriye’de % 7-8 Nusayrilerin dediği olur. Ortadoğu’da böyle Batı’da farklı mı sanıyorsun? Onlar daha beter. Yüzdelik dilimler sadece pasta içindir. Ya pasta sevmem al hepsi sizin olsun diyeceksin yada birilerinin önünüze koyduğu al senin pastan bu kadar denilene razı olacaksın.

Birilerine merdiven olmayın. Kurt kuzuyu yemeye devam ediyor. Havayı puslaştırmaktan öte muhalif söylemler geliştirin ki, bizlerde sizlerin yanında olalım.

malum kişiyi kendinden başka kimse indiremez o koltuktan kanımca, oda çok güzel hazırlıyor sonunu, bir laf vardır herkes ettiğini çekmeden gitmez bu dünyadan diye, umarım gerçekleşir bu vatandaş için.

A dostlar!Siz ne derseniz deyin,RTE'nin dediği olur.
Boşa parmaklarınızı yormayın,kendinizi sıkmayın.
Uzun Adam vesselam,halleder.
-bknz; istanbul seçimini yeniden yaptığı örnekleri.

Bu açıklamayı muhalefet partilerinden biri(1i)'nden beklerdim, malum bir müddettir iktidar partisinin arzuları(bkz: Erken seçim vs) muhalefet partileri aracılığıyla önce dillendiriliyor, ardından da iktidar e bakın bunu sadece biz istemiyoruz muhalefet de istiyor diyip, harekete geçiyor. Bizzat parti içinden böylesi bir söylemin dillendirilmesi şaşırttı, ama kamuoyunda bunun tartışması açıldı ve tartışa tartışa normalleştirililecek.

Bizim toplumumuzun büyük bir vebası bu "normalleşme", yıllardır yürütülen bir politika bu. İnsanların tepkileri ellerinden alınıyor, günlerce, aylarca bir tartışma yürütülüyor ve ardından muktedir olanın istediği gerçekleşiyor. Tepkimiz ne oluyor? "E zaten belliydi böyle olacağı yiaaa" tarzında lümpen bir söylem sadece.

Konuya gelecek olursak ; Mevcut siyasal iktidar bugüne değin yakın eksendeki tüm siyasal parti, fraksiyon ve jenerasyonları kendi içerisinde eritmeyi - entegre etmeyi başardı. (bkz : Numan Kurtulmuş - Has Parti - Süleyman Soylu vs) kendisine küskün olan ve oy vermek istemeyen daha önceki kendi seçmenlerini ise "ittifak" adı altında yine kendi istediği bir partiyi işaret ederek ona "mecburi" bir şekilde itti.

Yani iktidar ile benzer politik çizgiye ait parti kalmamıştı, benzer politik düşüncedeki insanlar ya iktidar partisine yahut "ittifak" içerisindeki diğer kontrollü muhalefet parti(ler)ine oy vermek zorunda kaldılar ama belki de ilk defa(Şener sayılmaz) güçlü, benzer fraksiyona ait bir muhalif dipdalga var. Bu dipdalga da oyları doğal olarak mevcut iktidardan devşirebilecek bir güç.

Böylelikle olası %10 luk kayma yaşanması durumunda bunun iktidar gücüne darbe vurulmasının önüne geçilmiş olacak diye düşünüyorum.

Ama malesef hukuk böyle bir şey değil, hukuk ancak ve ancak özgürlükleri genişletebilecek şekilde esnetilebilir, kısıtlayıcı yorum ise adalet duygusunu yaralayıp, toplumun yargıya olan güvenini sarsar. Demokratik toplumlarda ise en istenilmeyen şey "güvensiz bir yargı" yahut "güvensiz kanunkoyucular"dır.

Sevgili dostum ben demokrat falan değilim. Bildiğin düpedüz faşistim. 789 da Fransız ihtilali olurken, kralcı yanlılarını çağırıp siz ne düşünüyorsunuz bakalım denmedi-denmez! Güç kimdeyse onun dediği olur. Demokrasi dedikleri şey sizin kendi kendinize gelin güvey olmanızdan başka bir şey değildir. İngiltere kraliçeye bir laf söyle bakalım. O dilini alıp bağırsaklarına sokarlar. Yönetim adil mi değil mi ben ona bakarım. Senin seçtim dediğin insanlar birileri tarafından önceden seçilmiştir. Mısır’da yüzde kaç ile iktidar olunamıyor? Suriye’de % 7-8 Nusayrilerin dediği olur. Ortadoğu’da böyle Batı’da farklı mı sanıyorsun? Onlar daha beter. Yüzdelik dilimler sadece pasta içindir. Ya pasta sevmem al hepsi sizin olsun diyeceksin yada birilerinin önünüze koyduğu al senin pastan bu kadar denilene razı olacaksın.

Birilerine merdiven olmayın. Kurt kuzuyu yemeye devam ediyor. Havayı puslaştırmaktan öte muhalif söylemler geliştirin ki, bizlerde sizlerin yanında olalım.

Lütfen bizim yanımızda durmayın. Faşist olduğunu gururla söyleyenler allah’a yakın bana uzak olsun.

Lütfen bizim yanımızda durmayın. Faşist olduğunu gururla söyleyenler allah’a yakın bana uzak olsun.

Yukarıda bahsettiklerimi Celal Şengör söylese yere göğe sığdıramazdın. Ki, birkaç konuda benzer düşünüyorum kendiyle ( monarşi konusunda)

Uzak nedir? Kendinin bile ücrasında yaşayan eşek için. Keşke Allah’a yakın olabilsek. Neyse kal sağlıcakla Azizim.

gündemi değiştirmek için yaptılar
değiştirdiler
düşünceme gelirsek
bir düşüncem yok

Geri