4 katlı bir apartman düşünün.

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Ve binanın asansörü yok Eski bir bina. Yaşadığım daire 4. kat. Binanın yoldan görünmeyen bir kısmından Tabandan yukarıya kadar basit bir düzenek sistemi kurup asansör Yapma şansım olabilir mi?

Basit dediğim biraz maliyetli görünebilir ama yaşlı insanların Mesela ben yaşlandığımda çıkmam için çok işime yarayabilir. Yangın merdivenleri gibi ama içinde vinç motoru tarzında ufak bir motor vasıtasıyla yukarıya inip çıkmama yarayacak bir şey yapabilir miyim mesela, izin verirler mi?

Bana göre Bence önce bina statik raporu istenir belediyeden ve Mühendisler odasından izin ve onay isterler değil mi?

Senin gibi yasaları tanıyan, devletine bağlı, milletini kucaklayan birinin kaçak bir şey yapması çok doğru değil demek isterdim ama yapabilirsin Kamil abi.
Ofsayt yok, oyna devam.

Senin gibi yasaları tanıyan, devletine bağlı, milletini kucaklayan birinin kaçak bir şey yapması çok doğru değil demek isterdim ama yapabilirsin Kamil abi.
Ofsayt yok, oyna devam.
Kaçak değil yahu sadece örneği var mı diye merak ettim yoksa yapılacak resmi başvuru kısmına en ufak İtirazım yok.

Kaçak değil yahu sadece örneği var mı diye merak ettim yoksa yapılacak resmi başvuru kısmına en ufak İtirazım yok.
Var abii örneği, arkadaşım yaptı. İstersen sana fotoğraf alayım, gör sen. Belki benzer bir şey yaparsın.

O dediğini yük taşımak için biz yaptık yıllar önce belediyeden bir ruhsat aldık bunun için ve apartmandan imza topladık. Yalnız insan taşınsın diye söylüyorsan ona izin vereceklerini zannetmiyorum.
Şu anki kanunlarla binanın dış görüntüsünü bozma olayı bile gündemde

Var abii örneği, arkadaşım yaptı. İstersen sana fotoğraf alayım, gör sen. Belki benzer bir şey yaparsın.
Yok be dostum daha niyet ettik. Internetten Birkaç tane daire araştırdım da böyle bir sorun var. Benimkisi biraz fazla detaycılığın sıkıntısı diyelim.

O dediğini yük taşımak için biz yaptık yıllar önce belediyeden bir ruhsat aldık bunun için ve apartmandan imza topladık. Yalnız insan taşınsın diye söylüyorsan ona izin vereceklerini zannetmiyorum.
Şu anki kanunlarla binanın dış görüntüsünü bozma olayı bile gündemde
Bak bu dediğin mantıklı geldi bana ancak apartman çoğunluğunun karar alarak uygun bir taşıma sisteminin yapılmasını sağlanabilir bina dışlarından bana göre.

Yok be dostum daha niyet ettik. Internetten Birkaç tane daire araştırdım da böyle bir sorun var. Benimkisi biraz fazla detaycılığın sıkıntısı diyelim.

Bak bu dediğin mantıklı geldi bana ancak apartman çoğunluğunun karar alarak uygun bir taşıma sisteminin yapılmasını sağlanabilir bina dışlarından bana göre.
Asansörlü olmayan binalar için gitsin Gitsin bir daire parası gitsin bence itiraz eden olmaz

Hayır zaten bahsettiğin sistemde mühendislik hesaplamaları ile yükü apartmana bindirmeden yapılıyor, O yüzden o husus çok önemli değil. Fakat kolay da bir iş değil yani
kolaylıklar dilerim.

@kamil0920 ağam dıșarıdan sonradan yapılan çok sayıda asansörlü binalar var, bu o kadar zor bir iş değil.
Sorununa çare bulacak bir mühendis bulamazsan vah halimize demeye bașla derim.

Vallahi yalan yok Ben Denizli'de geziyorum şehir içinde pek öyle sonradan ilave edilmiş asansör görmedim Onun için şaşırdım. Yaşadığın yerlerde varsa onu bilemem.

Ah ağam ah biraz gözünü aç.

Al sana tonlarca örneği elin gavurundan.
Daha bakmadım ama Elin gavuru gelip bizim ülkede mi bakmış bu resimlerini çekmiş bir de🤣🤣🤣

Kime göre dediğim hangi ülkenin vatandaşına göre, nereye dediğim ise hangi ülkeye göreydi.

Ilk baştaki soruna cevabım geç oldu ama sonunda oldu.

Daha bakmadım ama Elin gavuru gelip bizim ülkede mi bakmış bu resimlerini çekmiş bir de🤣🤣🤣

Kime göre dediğim hangi ülkenin vatandaşına göre, nereye dediğim ise hangi ülkeye göreydi.

Ilk baştaki soruna cevabım geç oldu ama sonunda oldu.
Neyse sorunun böylelikle çözüldü galiba. Mühendis bulamazsan söyle yardımcı oluruz, ezbere bitirmeyenlerden var bir kaç tanıdık.

Kafadan olur olmaz demek cahillik işi olur
Plan göstermen lazım katlar için sirkülasyon açısından
ekstra hem maliyetli
Hem süreç çok uzun olur
Binanın yaşı da önemli olduğunu düşünüyorum
@Ophelia şefim daha iyi bilir..

Geri