4 diploması var, işi yok! Diploması yok, 4 işi var!

Konu sahibi son olarak 1222 gün önce görüldü
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya, mahkeme kararına göre sahte lise diploması kullanmış.

Başdanışman ve Spor Bakanı Yardımcısı eyvallah da… Hâlâ anlam veremiyorum, Vakıfbank ne alaka? Vakıfbank'a Yönetim Kurulu Üyesi aranınca, “Hamza var; alttan girer üsten çıkar, güzel el ense çeker, onu yapalım” mı dediler?

★★★

Banka çalışanlarını olimpiyatlara mıhazırlayacak acaba? İşin acı tarafı, nasıl bir çöküş yaşıyorsa, AKP'ninelinde kala kala kamu bankasına yönetici olarak atanacak bir güreşçi kalmış olması…

Kiminin 4 diploması var, 1 işi yok… Kiminin 1 diploması yok, 4 işi var… Bir yanımız her duruma müsait… Ne kadar uyarsa o kadar sığar…

★★★

AKP milletvekili çıktı… “Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım” dedi… Çıkıp Hamza üzerinden benim vatan sevgimi ölçme cüretini gösterdi!

Hamza'dan neden rahatsız olalım? Ortaokul mezunu bir kişinin kamu bankasında yönetim kurulu başkan yardımcısı olması tırmalıyor kulakları… Vatan sevgisi değil liyakati, bankaya ne vereceğisorgulanıyor…

★★★

Ah be Hamza… Sende hata… Ülkede sahte diploma zaten gelenek haline geldi… Madem sahte diploma kullanacaksın, neden direkt üniversite diplomasıkullanmıyorsun? Yazardı orada iktisat fakültesi… Olurdun ekonominin değişmez neferi…

Zira sorun Hamza değil… Sıra ona gelene kadar kimler diploma diye sahtesini göstermedi? Hamza olmasa yerine Murtaza gelecekti. Ne fark edecekti? Mühim olan sadakati…

★★★

Akıl vermek gibi olmasın ama… Sahte diploma olur da sahte üniversite olamaz mı? Tabii o iş biraz da yurtdışı destekli… İşe de yarıyor hani… Parası karşılığında istediğiniz bölümün diplomasını yolluyorlar.

Gayet şık hazırlanmış diplomanızın yanına, tüm dersleri içeren bir de transkript ve tam üç adet referans mektubu da hediyesi…

Bitmedi! Olur da biri işe uyanıp arar sorar diye çoğu telefon ile teyithizmeti de veriyor. Yani işe başvurduğunuzda diplomanızdan şüphelenirse açacağı telefonun karşısına biri çıkıyor ve mezuniyetinizi teyit ediyor. Kısaca parayı hak ediyor.

★★★

Vakıfbank'ta hele pişsin biraz… Hisselere el koyunca İş Bankası'na genel müdür yapacağız. Neden olmasın? İnanmayan diğer kamu şirketlerine atanan müdürlerin geçmişlerine baksın.

Liyakat neydi? Liyakat çömlek kırması ile rakibini tuş etmekti. Başkanlık sisteminde çömlek kırıldı, ekonomi çoktan bitti. Bu atamalar tabuta çakılan son çivi…

Murat Muratoğlu/Sözcü

Ama. Kime ne anlatıyorsun. Buna bile haksızlık diyemeyen adamlar kendine Müslüman diyor. Cıvık amorf bişey bunlar.

Biz de başarı ödüllendirilir. Sizde partiden ihraç edilir.
Siz de 3 kez Dünya Şampion'u olmayı başarın, Asrın sporcusu seçilin, size de bir Prestij makamı verelim.

Kenan Sofuoğlu'na da dil uzatmıştınız.

Tanju Çolak'ın da Kariyerini bitirmiştiniz.

Utanmazlığın, hayasızlığın , pişkinliğin en önemliside kibrin vücut bulmuş hali.

@ismail89 dostum senin akli melekelerin yerindemi?

Bu ülkenin tanıtımına yaptığı spor ile destek olan bir adami ödüllendirmek için hiçbir bilgi birikimi olmadığı bir bankanın yönetim kurulunami atanmasi gerekiyor.

Gider Güreş Federasyonu Başkanı yaparsın büyük gelecek görüyorsan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı yaparsın yetmedimi Bakan yaparsın.

Babanızın parasınımı dağıtıyorsunuz? Hangi yetkinliği var adamın bu işi yapmasi için? 3 kuruş için bütün kariyerini lekelediğine değermiydi.

Utanmazlığın, hayasızlığın , pişkinliğin en önemliside kibrin vücut bulmuş hali.

@ismail89 dostum senin akli melekelerin yerindemi?

Bu ülkenin tanıtımına yaptığı spor ile destek olan bir adami ödüllendirmek için hiçbir bilgi birikimi olmadığı bir bankanın yönetim kurulunami atanmasi gerekiyor.

Gider Güreş Federasyonu Başkanı yaparsın büyük gelecek görüyorsan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı yaparsın yetmedimi Bakan yaparsın.

Babanızın parasınımı dağıtıyorsunuz? Hangi yetkinliği var adamın bu işi yapmasi için? 3 kuruş için bütün kariyerini lekelediğine değermiydi.
Yönetim kurulu Banka'yı yönetmez, Yönetimi denetler. Yönetim Banka'nın CEO'sunun kararında. Hamza Yerlikaya da Yönetim kurulu Başkan "yardımcısı".

Sibel Can'nın bir gün bizde Fahri yönetici olması ile bunu kıyaslayabiliriz.

(Yönetim kurulu hissedarları temsil eder.)

İsmail bey hiç sırası değil biliyorum fakat; siyah renkli motor alsak rengi çabuk solar mı?

Siyasal İslam tüm dengeleri bozar böyle. Onlarda su ters yöne doğru akar, işlerine nasıl geliyorsa öyle değerlendirirler,....
Bu güruh ile akıl ve mantık çerçevesinde asla bir araya gelemezsin. Bunlar için emellerine ulaşmanın tek yolu kertenkele gibi bir renkten diğerine geçmek.

İsmail bey hiç sırası değil biliyorum fakat; siyah renkli motor alsak rengi çabuk solar mı?
siyah güneş altında kaldığında çok ısınıyor. Elini değdirdiğinde bu farkı his edebilirsin. Ama parlak renkler daha çabuk soluyor. sebebi de parlaklığı sağlayan kmyasalların dayanıksız olması.

Meselâ Renault Clio'larda vardı bir ara "ateş kırmızısı", o tür belirgin parlaklıkta renkler daha çabuk solar. Siyah'ın Mavi'den daha çabuk solduğunu görmedim şimdiye kadar.

Geri