4.5 g faydaları ve zararları

Konu sahibi son olarak 1594 gün önce görüldü
Şimdi 3 g yi biliyoruz. gar gış Gıyamet. 4.5 ise ondan daha hızlı bir mobil telekomünikasyon sistemi. uzaydaki uydu hazır. 1 nisandan itibaren de hizmet verecek şekilde operatörler hazırlıklara başladılar.
Ancak:daha hızlı internet, daha hızlı kota tüketimine neden olacak. Örneğin 2GB internet paketini 20günde mi bitiyorsun, bir bakmışsın 1 hafta 10 günde bitecek. Yani kullanıcıdan çok operatörün işine gelecek olan bir durum bu. Cebimizdeki parada gözü olanların gözü çıksın. tabi yaa biz de ağacın dalından topluyoruz paraları.
Bkz: yeniliklere kapalı fakir jeep, gerici. :cat:

Desteklemeyen markalar

Apple: iPhone 4, iPhone 4S
Asus: Zenfone 5, Zenfone 6
Avea: InTouch 3,
BlackBerry: Curve 9320
Casper: Via V4, Via A3316 , Via V3-B, Via V5, Via V8c
Fly: IQ4513 Quantum, IQ4404 Spark, Intruder IQ459
General Mobile: Discovery, Discovery Air, Discovery 2, Discovery 2 Mini, Discovery Quadro
HTC: Desire X, Desire 500, Desire 320, Desire 516, Desire 526g, Desire 616, Desire 620g, Sensation XE
Huawei: Ascend G739, Ascend G610, Ascend G610
Lenovo: S850, S580, A369i, A328
LG: G Pro Lite, G3 Stylus, G3 Beat, Optimus L70, L90,G2 Mini, L Bello, Optimus L7 II P710, Optimus 4X HD
Nokia: Lumia 630, Lumia 535
Piranha: Zen, IQ
Samsung: Galaxy S3, Galaxy S3 Neo, Galaxy S3 Neo Plus, Galaxy S3 Mini, Galaxy Grand Neo, Galaxy Grand Neo Plus (GT-I9060I), Ace 2, Galaxy S4 Mini,Galaxy Core 2, Galaxy Core Prime, S3 Mini Value Edition, Galaxy Win, Galaxy E5, Galaxy J1 (SM-J100H), Galaxy S Advance, Galaxy Wonder
Sony: Xperia ion, Xperia E4, Xperia M2 Dual
Vestel: Venüs 5.0, Venüs 5.0X, Venüs 4.5

DESTEKLEYEN MARKALAR

Nokia Lumia 735
Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 1320
Meizu M2
Meizu M2 Note
Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy Grand 2 LTE (SM-G67105)
Samsung Galaxy Grand Prime (SM-G530FQ)
Samsung Galaxy J1 4G
Samsung Galaxy J5 (SM-J500F)
Sony Xperia E3
Sony Xperia E4g
Sony Xperia M2
Sony Xperia M2 Aqua
Sony Xperia SP
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1 Compact
Teknosa Preo P1
Turkcell T50
Turkcell T60
Vestel Venüs 5.5V
Vestel Venüs 5.5X
Vodafone Smart 4 Power
Vodafone Smart 6

Casper Via V6X
Huawei Ascend G7
General Mobile 4G
LG G4c
Lenovo P70
Lenovo S60
Lenovo S90
Lenovo Vibe X2
Meizu M1 Note
Microsoft Lumia 640
Microsoft Lumia 640 XL
Nokia Lumia 625

TURKCELL VE AVEA SİM YENİLEME DURUMUNDA.
Vodafone kullanıcıları ise en şanslı kullanıcılar. Çünkü hali hazırda kullanmış oldukları 3G destekli sim kartları aynı zamanda 4.5G'yi de destekliyor olacak. Yani herhangi bir sim kart değişikliğine gerek kalmadan cihazlarının da desteklemesi halinde 1 Nisan 2016'da 4.5G'ye geçiş yapacaklar.

destekleyen ve desteklemeyen demek istedin sanırım dostum.
4,5G hızlı interneti tüketekecek aynen ama isteyen telefon ayarlarından 3G yi aktifleştirebilir tekrar.

Fakirlerin hayıflanıp kara kara düşündüğü durum. Allahtan telefonum 6s plus net paketim sınırsız.

benim iphone desteklemiyor demeyin ahahaha bu konuyu nerden aldın hacı ?

ne demek Lg G3 desteklemiyo?
en mükemmel kendi telefonum sanıyodum ben :/

P70 destekliyor iyi iyiiiii

bütün telefonlara destekliyor mesajı geliyor halbuki :d
aveaya geçtim ben çok güzel tarifeleri var evde de sınırsız sıkıntı tinne

Şöyle bir gerçek ortaya çıkıyor ki apple'ın 4 yaş altı modelleri destekliyor.

Bana mesaj gelmişti telefonunuz destekliyor diye ama ben umursamadan silmiştim iyi etmişim lazım değil zaten=)

Ne olduğunu şimdi öğrendim 4,5 G nin.

Benim telefon kibrit kutusu kadar zaten, desteklemesini beklemiyorum.
S3 telefonum var da ekran gitti, fiyatı 500 600 civarı
para yok ki yaptırayım. Çok fakirim çok. =))

destekleyen ve desteklemeyen demek istedin sanırım dostum.
4,5G hızlı interneti tüketekecek aynen ama isteyen telefon ayarlarından 3G yi aktifleştirebilir tekrar.
gerçekten D ile yazmışım. fena halde utanmama rağmen teşekkür ederim dostum. kendimi ihbar ettim yönetime.

4,5 G, Dönen havalı reklamlar ve firmaların gazlamasına rağmen birçok kullanıcının vaad edilen hızları göremeyeceği teknolojidir.

Şu an birçok noktada 3g bağlantılar radyo-link vasıtası ile yapılmakta. Yani siz telefonunuzla yakınınızdaki baz istasyonuna bağlanırsınız, İnternet ve telefon şebekesi ise baz istasyonundaki radyo-link ve operatörün omurga radyo-linkleri ile haberleşerek iletişimi sağlar.

Fiber kablo çekilmesi ise kolay bir iş değildir, il veya ilçedeki isp omurgasından baz istasyonuna kadar kazı yapılması ve kablo döşenmesi gerekmektedir, sonrasında baz istasyonu içerisinde fiber sonlandırma yapılması, cihazların ayarlanması gerekmektedir.

Bu yapıya sahip baz istasyonları mevcut ancak bunların sayısı sınırlı ve genelde büyük şehirlerde, popülasyonun yoğun olduğu bölgelerde var, 4.5 g hazırlıkları kapsamında şu an birçok noktada fiber çekme işlemleri devam ediyor ancak bu işlemler yavaş ilerliyor ve nisan ayına kadar baz istasyonlarının 10 da 3 üne fiber çekme işlemi yapılabilir. Bunlar da yine büyük şehirler olacaktır, şehir merkezinde belki yüksek hızlar alınabilirken, şehrin merkezinden uzaklaşıldığında hız 3g de alınan seviyeye düşecektir.

4.5 g hizmete girdikten sonra bu fiber çekme işlemleri devam edecek, 3g deki süreç gibi olacak yavaş yavaş baz istasyonlarına fiber çekilecek, cihazlar yenilenecek, kısım kısım bölge bölge tam 4.5g ye geçiş olacaktır, öngörüm bu sürecin 2018 yılına kadar sürmesidir.

Yani erkenden sevinmeyelim, dağda tepede falan 4.5 g ile öyle 50-100 mbit hızlar hayal. O hızlara merkez şehirlerde ulaşanlar da hemen sevinmesin, bola döke İnternet kullanmayacaksınız, kota sistemi yine devam edecek belki kotalar bir miktar arttırılıp ekstra olarak ufaktan Akk'li paketler gelecektir; atıyorum 20 gb, 25 gb gibi.

Bu arada yukarıda bahsettiğim 4.5 g altyapı hazırlıkları konusunda en şanslı operatör Avea ve Turkcell olacak. Avea, Türk Telekom bünyesinde olduğundan yurt içi İnternet omurgası ile işi bitirecek, Turkcell de Superonline'ın yurt içi omurgasına bağlı olacak. Bu 2 operatöre göre Vodafone da işler daha ağır işleyecek, Vodafone Türk Telekom üzerinde alt isp yöntemiyle fiber çekecektir, bu da Vodafone için işlerin biraz daha ağır yürümesine neden olabilir. Şimdilerde Vodafone kendi yurt içi omurgasını oluşturmak için çalışmalara başlamış ama önlerinde daha yol var.

:hi:

Avea turktelekom birlestikten sonra internetinde bir fark oldumu halen yavasmi acaba

Geri