38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

• Kullanıcı Zeytin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kültür ve Sanat (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 75 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
t%C3%BCyap.jpg

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2 Kasım’da başlıyor.

Bu yıl “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana temasıyla düzenlenecek olan fuar kapsamında imza günlerinin yanı sıra panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyeleri de yapılacak.

Fuarda bu tema kapsamında özel etkinlikler de yapılacak.

Seçkin Selvi ve Engin Uludağ tarafından “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Atilla Dorsay yönetiminde Deniz Türkali ve Burçak Evren tarafından “Sinemada 50 Kuşağı”, Metin Celal yönetiminde Mehmet Can Doğan, Nilay Özer, Murat Yalçın ve Erhan Altan tarafından “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral yönetiminde Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan yönetiminde Adnan Özyalçıner, Cevat Çapan ve Ayşe Sarısayın tarafından “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” başlıklı etkinlikler düzenlenecek.

Fuar kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “İlk Kitabım TÜYAP’ta” söyleşileri de hayata geçirilecek.

Bu etkinlikte yazarlar, ilk kitaplarını kitap fuarında okurların karşısına çıkaracak.

Uluslararası Salon’a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan’dan yayıncılar katılacak.

Onur yazarı Adnan Özyalçıner
Fuarın onur yazarı olan Adnan Özyalçıner, yaşamı, eserleri ve kendisinin de yazarı olduğu 1950 Kuşağı hakkında düzenlenecek söyleşilere katılacak.

Etkinlikler kapsamında 2 Kasım’da “50 Kuşağı ve 50 Yıllık Dostluğun Mektupları: Adnan Özyalçıner, Erdal Öz, Kemal Özer” paneli, “50 Kuşağının Doğuşu” söyleşisi, “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” paneli, 3 Kasım’da ise “Mahallem İstanbul” ve “Adnan Özyalçıner ile Fotoğraf Eşliğinde Sohbet” söyleşileri Özyalçıner’in de katılımıyla yapılacak.

Ayrıca Özyalçıner için TÜYAP tarafından hazırlanan “Mahallem İstanbul” kitabından metinler ve albümünden seçili fotoğraflar kitapla aynı adla düzenlenecek sergide okurlarla buluşacak.

Giriş ücreti 10 lira olarak belirlenen ve internet sitesi üzerinden online olarak bilet alınabilen fuara, öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelliler ücretsiz giriş yapabilecek.

gazetekarınca​

Baya uzak bana orası ama hakan günday için gitmiştim ah be ne güzeldi. Bir umut belki giderim yine ama üşeniyorum çok uzak coook.

Okulumun yakınlarında olması sebebiyle öğrenciyken çok giderdim.
Ama haftasonları izdiham gibi oluyor hiç tavsiye etmem.

Asıl yorucu olan güzergah fazlalığı değil; onca yolu aşıp geldikten sonra deli bir kalabalıkla karşılaşmak.
Kitaplarla nefes almak istiyorsunuz, özlem gidermek için oradasınız ama bir sürü insan...

Tamam da kalabalık olması insanı mutlu etmeli, herkes kitap okunmuyor olduğundan şikayet ederdi, şimdi de kalabalık diye :) kütüphaneye gidin en iyisi.

İcerinin kalabaligini gectim 1 saat ust gecitte kaldim gecen sene :dfz:
Sadece kitap degil resim ve fotograf sergisi de cok iyiydi. Gitmek gerek.

Tamam da kalabalık olması insanı mutlu etmeli, herkes kitap okunmuyor olduğundan şikayet ederdi, şimdi de kalabalık diye :) kütüphaneye gidin en iyisi.
Onca insanın kokusunun karıştığı, sıkış tepiş bir kitap fuarında mutlu hissedecek kadar kitapseverseniz kendimden utanabilirim.
Kitapları incelemek yerine kalabalıkla mücadele ediyorum ne yazık ki.

Bu yıl yeniden gözümü karartır giderim belki zira sahaflar bölümü oldukça kışkırtıcı ve diğer standlara nazaran daha tenha oluyor; bak bu ayrıntıyı unutmuşum ben.

Onca insanın kokusunun karıştığı, sıkış tepiş bir kitap fuarında mutlu hissedecek kadar kitapseverseniz kendimden utanabilirim.
Kitapları incelemek yerine kalabalıkla mücadele ediyorum ne yazık ki.

Bu yıl yeniden gözümü karartır giderim belki zira sahaflar bölümü oldukça kışkırtıcı ve diğer standlara nazaran daha tenha oluyor; bak bu ayrıntıyı unutmuşum ben.

Hanfendisi bir Superman'a ihtiyacın varsa haber ver. Benzer durumlar her kitap fuarında yaşanıyor, ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Kitap imzalatmak için saatlerce sıra da bekliyoruz. Emin ol gittiğin yer bomboş olsa daha çok üzülür insan.

Gitmeyi düşünüyorum canım gidersem sana kitap alıp yollayacagım, gitmesem de alıp yollarım orası ayrı mevzu <3

Canımsın. Senin varlığın ayrı bir değer, kitap hediye etmen ayrı bir değer. Duygulandım. Konudan ağlayarak çıkıyorum.

istanbul'da değilim ama olduğum zaman da gidemiyorum valla benim bindiğim durak altunizade. kıtalar, iklimler değişiyo sanki gidene kadar. hür irademle tekrar gidebilmem için dostoyevski'nin mezarından kalkıp gelmesi lazım.

Bebeklerle geliyordu millet ne ayar oluyordum

Aze hanim merhaba,

Sizi rahatsiz etmesini anlayabiliyorum ama bebekli olan insanlarin, bu gibi aktivitelerden sirf cocuklari var diye uzak durmasi ne kadar dogru? Aksine, yeni nesilin boyle yerleri gorerek buyumesi daha dogru degil mi?

Zaten o insanlarin, tum sosyal hayatlari alt ust oluyor cocuklari oldugu icin. Bence boyle bir seye giristikleri icin ayrica takdir etmek bile gerekebilir : ))

• Beğen
Tepkiler: Aze
Aze hanim merhaba,

Sizi rahatsiz etmesini anlayabiliyorum ama bebekli olan insanlarin, bu gibi aktivitelerden sirf cocuklari var diye uzak durmasi ne kadar dogru? Aksine, yeni nesilin boyle yerleri gorerek buyumesi daha dogru degil mi?

Zaten o insanlarin, tum sosyal hayatlari alt ust oluyor cocuklari oldugu icin. Bence boyle bir seye giristikleri icin ayrica takdir etmek bile gerekebilir : ))

Merhaba,çocuk demiyorum bebeklerle geliyorlar sürekli ortalıkta ağlayan bebekler. O bebeğe de yazık değil mi?
O sizin kendi düşünceniz elbette,ama daha ufacık bir bebeği öyle bir kalabalığa sokulmasına karşıyım.

Merhaba,çocuk demiyorum bebeklerle geliyorlar sürekli ortalıkta ağlayan bebekler. O bebeğe de yazık değil mi?
O sizin kendi düşünceniz elbette,ama daha ufacık bir bebeği öyle bir kalabalığa sokulmasına karşıyım.
Bebeklerin de disari cikmaya ihtiyaci oluyor. Bebegi agliyor diye otobuse, ucaga vs binmesini istemeyenler de mevcut malum.

Bebeklikten alismaya basliyorlar. Eger bebegin ozel bir hassasiyeti yoksa, disarida bulunmasinda bence sorun yok. Bebek bu elbette aglayacak : )) Biz de agladik zamaninda. Sadece o kitap fuarini cok heyecanla bekliyor olabilir annesi, arkadasi elinden tutup, hadi bir hava al demis de olabilir. Surekli de kitap fuari olmuyor bildigim kadariyla. Malesef Turkiye'de cok kisitlaniyor insanlarin hayatlari. Yargilanmalarinin dogru olmadigini dusunuyorum sadece.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri