38 bin volt elektrik akımına kapıldıktan sonra kimsenin bulamadığı matematik teorisini bulmak

Konu sahibi son olarak 1523 gün önce görüldü
şanlıurfa'da gerçekleşen ilginç olay. link.

bi eşit ağırlıkçı olarak prize demir çubuk sokmaya gidiyorum şimdi. 300-500 volt neyse, refah seviyemi arttırabilecek kadar çarpılsam yeter bana. fazlasında gözüm yok.

Yalan haber. (Habere konu olan vatandaş İçin demiyorum) sen davar gibi yaşa sonra elektrik çarpsın formül bul. Allah vere gerçekten prizi yalamaya çalışan tipler çıkar mazallah. Pokemonu yasakladıkları gibi elektriği yasaklarlar aw

38 bin volt ne lan? Mühendisler bi açıklayın şu olayı. Hani direnç ohm amper falan

abartmışlar sanırım. ne olduğunu anlamadan-acı bile hissetmeden- ölürdü 38 bin volt elektriğe çarpılsaydı. hatta youtube'da iş kazaları diye bi derleme video var. orada dört işçi bi demir iskeleyi taşırken sanayi tipi yüksek akıma kapılıyorlar ve hemen oracıkta ölüyorlar.

Cern deneyinde bile o kadar volt yok alüminyum

Zifir Reis der ki 380 öldürür yüksek gerilim süründürür ljks

Neon Tabela imalatı yaparken 10000 volt gerilimle dans ederdik akım düşükse isterse böşyüzmilyon volt olsun.
Bunun Wattı var Amperi var Direnci var hemen oooo 38bin volt yuh demeyin :D

Ben de kapılsam da unutsam her şeyi, ne güzel olurdu mis gibi.

oXXYNX.jpg

320 volta kapılıp damarları yanan bir birey biliyorum ama grifikir bey çok haklı akım çıkışıdır aslolan. Keşke ben de bir anda deha olsam :nopsrn:

İnsan vücudu bir iletgendir ve Ohm kanunu uygulanabilir.

Vücuttan geçen amperaj ( A ) = Vücudun maruz kaldığı Voltaj ( V) / Vücudun temas eden noktaları arasındaki direnç ( R )

Şu bilgiyi de verelim.

İnsan Vücudu
– Kollar arası 1000 ohm
– Kulaklar arası (şakak) yaş iken 100 ohm
– El ve ayak parmak arası 400-600 ohm
– Vücut ( yaş cilt ) 1000 ohm
– Vücut ( kuru cilt) 100,000 - 600,000 ohm

- Örnek :

Elektrik gerilimi 220 Volt ve karşı koyan insanın direncini 1000 Ohm kabul edersek, etki gücü teorik olarak;

A= 220 / 1000 = 0.22 amper veya 220 miliamper (mA) olacaktır.

1-8 miliamper
– Kasılma yapmaz, dokunma mümkündür
8-15 miliamper
– Kasılma yapar. Kendini kurtarır
15-50 miliamper
– Çok ağrılı kasılma ve şok. Kendini kurtarabilir.
50-100 miliamper
– Akım geçişi kalpten olursa öldürür
100-200 miliamper
– Ölüm riski çok yüksek
200-4000 miliamper
– Yanma ve ölüm

Meraklısı için ayrıntılı bilgiler veren kaynağı da atıyorum.

http://www.emo.org.tr/ekler/cb8c8304a33f1bb_ek.pdf?tipi=2&turu=X&sube=7

Geri