37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan'a sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütünün, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para topladıklarını tespit edilmişti. Daha sonra ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapılmadığı, araç teslimi sağlamadıkları belirlenmişti.

Polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin söz konusu şebekenin paralarını akladıklarını da tespit etmiş düzenlenen operasyonla Candan kardeşler gözaltına almıştı. Candan kardeşler, Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçen yıl 16 Kasım'da tutuklanmıştı.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne konulan kardeşlerden Nihal Candan'ın tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladığı öğrenildi. Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'a 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Hastalığı sebebiyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan'ın psikolojisinin bozuk olduğu da belirtiliyordu. Dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verildi. Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de tahliye edilmesi bekleniyor.

Kaynak

662b8f695771ed36ce8cfe38.jpg

Hiç inandırıc gelmedi nedense

bunu duyunca Dilan’da başlar açlık grevine kjkjkjkj

Arabanin icinde bi roportaj vermis, kizin ilginc bir sekilde burnu buyumus sanki.

Hiç piskolojisi bozuk gibi değildi gayet sağlıklı idi
Hey para sen nelere kadirsin

Arabanin icinde bi roportaj vermis, kizin ilginc bir sekilde burnu buyumus sanki.
Surat gidince işte burunu kalmış konuşmasıda değişmiş gibi zor konuşuyor xd tabi yatakda yemek yemeye alışmıştı rezidanslarda :D
bahar komikti ya sjdjjd o na ne oldu acaba xd
Bi arkadaş vardı ataşehirde bu baharla arkadaş vs ,kızı görüntülü aradı kız hemen üstünü kaldırdı şortunu açmaya çalıştı sjsnjd tövbes est..kafası milyon müstehak bunlara xd
o geldi aklıma sjsnsj ıyyy

Nihal Candan'dan dikkat çeken açıklamalar: Babama söz verdim, artık mesleğimi yapacağım

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerden Nihal Candan geçen günlerde anoreksiya hastalığına yakalanması gerekçesiyle tahliye edilmişti. Mahkemenin Nihan Candan için verdiği tahliye kararına müşteki avukatları itiraz etti.

Nihal Candan'ın, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladığı, yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'ın "anoreksiya nervozaya" yakalanmıştı. Nihal Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü ve psikolojisinin de bozuk olduğu iddia edilmişti. Candan kardeşlerin annesi Umut Candan ile baba Hakan Candan da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ve "Nihal'in sağlığından endişe ediyoruz" diye konuşmuştu. Tüm süreci Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'e anlatan Nihan Candan, "Açlık grevi falan da değildi. Psikolojik olarak midem almadı ve hiç acıkmadım'' dedi.

Tahliyesine itiraz
Candan'ın tavırları, müşteki avukatların da dikkatini çekti ve tahliyesine itiraz edildi. İtirazda, sanığın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilecek gibi davranmadığı ve televizyonlarda boy gösterdiğine dikkat çekildi.

"Seçil Erzan'ın dikkatsizliği yüzünden..."
Candan açıklamasında, kendisi gibi dolandırıcılık suçuyla tutuklanan Seçil Erzan'la aynı koğuşu paylaştığını anlatırken, "Seçil Hanım'ın dosyası başından aşkın. Ona sabır diliyorum. İyi biri, bize kötülüğü dokunmadı. Onun dikkatsizliği yüzünden elim yandı. Ama kızamadım, ceza çekerken neden kızsın ki insan? Dilan Polat da yan koğuşumuzdaydı, avukata çıkarken gördüm" dedi.

''Yemek görünce midem bulanıyordu''
Tahliyesinin ardından kuaföre giden ve röportaj veren Nihal Candan, "Ailem biraz moral olsun diye kuaföre götürmek istedi. 33 kiloya kadar düştüm. 37 kiloyu daha yeni gördüm. Ve hâlâ yemekte zorlanıyor ve mama ile besleniyorum" şeklinde konuştu.

Cezaevine girdikten sonra yemek yiyememeye başladığını söyleyen Nihal Candan, "Açlık grevi falan da değildi. Psikolojik olarak midem almadı ve hiç acıkmadım. Yemek görünce midem bulanıyordu. Bahar, ağzıma bir lokma zorla sokuyordu. Soda ile besleniyordum" dedi.

Sosyal medyadan para kazanmadığını savunan Nihal Candan, babasına akademik kariyer sözü verdiğini ve avukatlık yapacağını açıkladı.

Kaynak

1714543329658-4.jpg

Nihal'i bu hali ile yolda görsem tanımam, gerçekten de çok kilo vermiş ve dilerim ailesine verdiği sözleri tutar.

sağlığı nedeniyle tahliye edilme olayını anlamıyorum. ne güzel ya, suçunun cezasını çekme börekçi, kuaför gez dolaş dur.
yatarı nedir ne değildir bilmiyorum da en azından sağlık sorunu nedeniyle hastane/cezaevi konseptinde bir yere alınması gerektiğini düşünüyorum.

sağlığı nedeniyle tahliye edilme olayını anlamıyorum. ne güzel ya, suçunun cezasını çekme börekçi, kuaför gez dolaş dur.
yatarı nedir ne değildir bilmiyorum da en azından sağlık sorunu nedeniyle hastane/cezaevi konseptinde bir yere alınması gerektiğini düşünüyorum.
Suçun niteliğine göre değişiyor olmalı yoksa her suçlu için geçerli olmayacaktır. Ev hapsi, elektronik kelepçe şartları nedir bilemiyorum.

sağlığı bozuk, tutuksuz yargılarsın, ok ama çıkar çıkmaz röportaj vermesine, koşarak kuaföre girmesine müsemma göstermezsin. bununla ilgili hukukta bir şeyler var mı bilmiyorum, ama olmalı, sağlık ile alakalı olanlarda en azından. SAÇMA…….

La gızım evladım oğlum evladım bu gadın size neeetti?

Mapus yatsın dışarı çıkmamasın diye kendinizi kesiyorsunuz burada nedir bu kin. Kime ne yaptı bu kadınlar.

La gızım evladım oğlum evladım bu gadın size neeetti?

Mapus yatsın dışarı çıkmamasın diye kendinizi kesiyorsunuz burada nedir bu kin. Kime ne yaptı bu kadınlar.

Araç satışı ile ilgili dolandırıcılık suçundan tutuklandılar.

Ne olmuştu?

Dolandırıcılık ve kara para aklamayla suçlanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin, hayali “Veysel amir” oyunu ile piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra ise “İhalede sorun çıktı, ertelendi.” gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri iddia ediliyor.

Polisin yaptığı incelemeye göreyse bu yöntemle 13 mağdur yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldı.

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerden "Veysel amir" oyunuDilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından operasyonlar başka sosyal medya ünlülerine de yöneldi. Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin, hayali "Veysel amir" oyunu ile piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra ise "İhalede sorun çıktı, ertelendi." gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri iddia ediliyor. Polisin yaptığı incelemeye göreyse bu yöntemle 13 mağdur yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldı.

Kaynak

@Lefty Demek istediğim bunlar zavallı insanlar. Bir yetenekleri egitimleri falan yok ki. Tek şansları gözönünde olmak. Bu tiplerin kullananı, manipüle edeni çok olur. Kendileri beceremez bu işleri. Tabi kolay para ve şöhret esas amaç. Cahilce cesaret gösterir illegale bunlar ama bilmezler aslında suç dünyasını. Yasayamazlar dört duvar arasında. Yani gerçekten ağır bir depresyon yaşamış ve zayıflamıştır. Çıkmak için kasıtlı olarak sağlığnı bozduğunu sanmam. İçeri atıp hergun tekmelenmesi gereken milyonlarca adam bulabilirsin ülkede. Bunlara sadece makyaj yapmama cezası ver zaten tevbe ederler. fazlasına gerek yok.

İşte Benim Stilim yarışmacısı olarak basında çıktığı kadar tanınıyordu.
Ee her tvde gördüğünü yolda görsen tanıyor musun leftycim.
Yarın a101 de kasada sıra beklerken Kılıçdaroğlunu görsen elinde birşah yoğurtla, tanır mısın?
Yoğurttan bahsetmiyorum bu arada.

@Lefty Demek istediğim bunlar zavallı insanlar. Bir yetenekleri egitimleri falan yok ki. Tek şansları gözönünde olmak. Bu tiplerin kullananı, manipüle edeni çok olur. Kendileri beceremez bu işleri. Tabi kolay para ve şöhret esas amaç. Cahilce cesaret gösterir illegale bunlar ama bilmezler aslında suç dünyasını. Yasayamazlar dört duvar arasında. Yani gerçekten ağır bir depresyon yaşamış ve zayıflamıştır. Çıkmak için kasıtlı olarak sağlığnı bozduğunu sanmam. İçeri atıp hergun tekmelenmesi gereken milyonlarca adam bulabilirsin ülkede. Bunlara sadece makyaj yapmama cezası ver zaten tevbe ederler. fazlasına gerek yok.
Eğitimi yok dediğin kadın hukuk fakültesi mezunu
Anne ve babası da üni öğretim üyeleri Prof kısaca

öyle söylediğin gibi sonradan görme falanda değiller ha iki kız kardeş özel bir ünide hukuk okumuşlar :)

Eğitimi yok dediğin kadın hukuk fakültesi mezunu
Anne ve babası da üni öğretim üyeleri Prof kısaca

öyle söylediğin gibi sonradan görme falanda değiller ha iki kız kardeş özel bir ünide hukuk okumuşlar :)
Savunmaları da sana kaldı sanırım.

Kendini geliştirmek önemli
Küçük yaşta saçma sapan bir programda aniden popüler oldular… ki bazı programlarda kardeşi mantıklı cümleler de kuruyordu kesinlikle popülerliğini sürdürmek için öyle davrandığını düşünenlerdenim belki zamanla oluşturdukları o hayali karakteri hastalık derecesinde benimsemiş de olabilirler

Hoş oluyördü otel odalarında şaraplı goskocaman gözlüklü bilmem ne daşlı mücevherlerle boy göstermek. Süleyman Soylu ne diyör; Ohhhh ohhhhh.

Geri