37°2 le matin (Blue Betty)

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti

Yönetmen: Jean-Jacques Beineix
Senaryo:Philippe Djian, Jean-Jacques Beineix
Ülke:Fransa
Tür: Dram, Romantik
Süre:120 dakika
Dil:Fransızca

Betty güzel ve çekici bir bayandır, şans eseri Zorg'la tanışır ve aralarında cinsel yönden başlayan bir ilişki daha sonra büyük bir aşka dönüşür. Betty'nin hamile kalıp çocuğunu düşürmesiyle Betty hırçınlaşır, kendine ve etrafındakilere zarar vermeye başlar.

Nick im Maria puder olmasaydı kesinlikle Betty blue olurdu:)
Güzel filmdi. O evi ateşe verdiği sahne çok iyiydi.

Bu filmi bu aralar yine izlemeliyim sanirim: ) tam da su gün.

Ayrıca Quitis Pessoa dan sonra baggins in de betty blue yu biliyor olması forum adına umut verici kesinlikle: )

Artık bende biliyorum dün gece izledim hala etkisindeyim filmin..Tavsiye edene çok teşekkürler.. : p

Hiçbi spoilerin mahvedemeyeceği kadar sağlam bir film.
Her dönem izlenesi...
Biriyle birlikte izleyip derinlerde ki anlatımı onunla paylaşmakta izliyorum..

Hiçbi spoilerin mahvedemeyeceği kadar sağlam bir film.
Her dönem izlenesi...
Biriyle birlikte izleyip derinlerde ki anlatımı onunla paylaşmakta izliyorum..

Sende çağrışım yapan neydi çoğu kişi için aşk.
Ya da boderline kişilik bozukluğu teması işlemis bi kadının caresizligini anlattığını söyleyen yorumlar okudum.

Maria puder

Betty nin kişilik bozukluğu olarak dışa vurduğu şeyi aslında salt hissettiklerimiz olduğunu düşünüyorum. Toplumsal ağların tutsaklığından kurtulan bir ruhun nasıl yaşayacağını, konuşacağını, seveceğini, tepki vereceğini anlattığını farkettim.
Ve gerçek bir aşkın insanı nasıl sürükleyebileceğini :bugünkomşumahallededeğilsebaşımızıçeviriyoruzkarşıcinse:
Aşkın bir anda ortaya çıkışı ve güven fikrinden bağımsız da yaşanabildiğini gösteriyor 2. çift ayrıca..
Biz halen ekran başında Betty i adamdan kıskanıp korumaya çalışırken dostluğun cinselliğin önüne nasıl geçiverdiğini fark edebiliyoruz..
Çenem açılırsa akşama kadar anlatırım, gevezeyim ben ...

Maria puder

Betty nin kişilik bozukluğu olarak dışa vurduğu şeyi aslında salt hissettiklerimiz olduğunu düşünüyorum. Toplumsal ağların tutsaklığından kurtulan bir ruhun nasıl yaşayacağını, konuşacağını, seveceğini, tepki vereceğini anlattığını farkettim.
Ve gerçek bir aşkın insanı nasıl sürükleyebileceğini :bugünkomşumahallededeğilsebaşımızıçeviriyoruzkarşıcinse:
Aşkın bir anda ortaya çıkışı ve güven fikrinden bağımsız da yaşanabildiğini gösteriyor 2. çift ayrıca..
Biz halen ekran başında Betty i adamdan kıskanıp korumaya çalışırken dostluğun cinselliğin önüne nasıl geçiverdiğini fark edebiliyoruz..
Çenem açılırsa akşama kadar anlatırım, gevezeyim ben ...

Birbirlerine kızdiklarında nasıl sakinlestirdiklerini görünce ben önce anlam vermemistim ama film üstüne düşününce aslında olmasi gerektiği gibi olduğuna karar verdim betty hayatı olduğu gibi değil de kendi macerasını yaşadı bir nevi. Kitabını okumuş muydun?

Birbirlerine kızdiklarında nasıl sakinlestirdiklerini görünce ben önce anlam vermemistim ama film üstüne düşününce aslında olmasi gerektiği gibi olduğuna karar verdim betty hayatı olduğu gibi değil de kendi macerasını yaşadı bir nevi. Kitabını okumuş muydun?

Twice

Forum adına umut verici madem, ben de yıllar önce izlediğimi beyan edeyim. Aşktan ve hayattan ne bekleyeceğimi ta lise yıllarında kafama sokmasına sevinsem mi, ulan sen ve senin gibi yapıtlar yüzünden hayatımın en deli dolu yıllarında her şeyi sorgular oldum diye üzülsem mi bilemedim.

Şimdi izledim.
Tekrar tekrar izleyeceğim filmler arasında değil.
Ne çok iyi ne çok kötü.

Bugün ne izlesem diye düşünürken Betty Blue'yi tekrar izleme isteği uyandı içimde. Betty'nin aşırılıklarına ve öfke nöbetlerine karşılık Zorg'un gösterdiği soğukkanlılık yine şaşırttı.

Çokça gösterilen açık seçik sahnelerden baygınlık gelmeyeceğini düşünüyorsanız, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.:)

Bende yeniden izlesem mi ama 3. Kez izlemeye kalbim dayanmaz galiba.

Forumda ki diğer nickime ilham kaynağı olmasından çok öte kendime benzettigim karakter o ♡
Evet ben de bi Deliyim. Sorun yok.

Geri