31Aralık

Konu sahibi son olarak 4483 gün önce görüldü
Yılın son günü yeni yılın habercisi. En sevdiğim gündür. Ertesi gün işe gidilmiyo olması da günü değer kazandırmaktadır :) s

31 aralık ve aralık sonları doğan için kötüdür çünkü 1 yaş yaşlı gözüküyorlar tarih olarak..

bu sene yılbaşında nöbette olucağım bi tarih. Millet 3 - 2 - 1 diye sayarken oturmuş danışmada foruma bakarım büyük ihtimalle :)
he bide danışmadaki arkadaşla gırgır şamata. :)

30 yildir hicbir farklilik olmadi diger gunlere gore

Siradan birgun

Ailece televizyon izleyeceğiz. Artık herkesin kendi dizidi, kanalı var. Bir tek yılbaşında ortak izliyoruz.

Seneye görüşürüz esprisi resmi günü olarak tüm yurtta, kıbrıs’ta ve yurt dışı konsolosluklarında neşe ile kutlanır.

okse otu altinda opusmek
kirmizilari giymek
dansozun cikmasini beklemek gibi enteresan rituelleri olan
yurdum insani tarafindan kuruyemis, orta halli bir tavuk
ve tabiki tombala ile ozdeslesen
ve Nesrin Topkapi'nin nesilden nesile aktarilmasini saglayan geleneksel gun
cunku bir zamanlar Nesrin Topkapi'nin 12'de cikmasini bekleyen nesilde
yaratilan "dansoz travmasi" sonraki nesillere aktarilmistir
Dunya uzerinde hic bir toplum uzerinde 31 aralik'ta sadece gobek dansi yapan bir insanin bu derece etkisi bulunmamaktir
espriler "gecen yil yedigin hurmalar" ve ekurisi "seneye gorusuruz" olarak kayda gecmektedir

Lilith de hürriyet gazetesinin 3 boyutlu gözlük promosyonunu gören nesilmiş. Vay be.
nesrin topkapı’nın salonumuzdaymış gibi dans edeceği vaadiyle tüm yurda gazete sattılar.

yok ben o nesilden degilim, sadece aktaricilari ile yasamis son mutantim :)
simdi soyle ki biz; 3 hatta 4 jenerasyon bir arada yasamis, dort tarafi kadinlarla cevrili anaerkil cekirdek bir aileyiz
kronolojik olarak belki soyle siralayabiliriz
koca nine tek parti'nin kurulusu, ananem cok partili doneme gecis
annem 12 Mart, ablam 12 Eylul

koca nine Bogaz'in dondugu yillardan
ananem sirket-i hayriye'nin arabali vapuru Suhulet ile karsiya gecenlerden
annem birinci kopruyu kullananlardan ki o zaman bogazici koprusuymus, kalbimizde hala oyledir
ablamsa "bi kaset koyda nesemizi bulalim semra hanim" ikinci kopru ekolunden

mesela aile fertlerinden biri cocukken dansoz , digeri cocukken arabesk yasakmis
ablalarim Baki Kurtulus ansiklopedilerini bilir, ben meydan larousse

koca nine "evet" ile margarin kullanmaya baslarken, ananem "vita"
annem "sana" yagi kullanmis, ablam ise luna ile annemizin margarinini sorguladi

yani biz de jeneresyondan jenerasyona aktarilan toplumsal bir hafiza var(kalitimsal)
ben doksanlar temsilcisiyim :)

Seni Salacak’ta bahçe içinde ahşap bir evin dış merdivenlerinden aşağı koşarken hayal ettim bu anlatıklarınla birlikte. :d

Tüm ailenin birlikte olup ,akşam yemekli içkili güzel sohbetler edildiği ve yeni yılın habercisi olan bir gündür .

Geri