300 senelik kimlik karmaşası, bunalımı ve arayışı

Konu sahibi son olarak 800 gün önce görüldü
Neden Oryantalizm?
Az gelismis veya gelismekte olan islam topluluklarini batinin gorsel,isitsel ve yazimsal enstrumanlari kullanarak,giderek batililastirip esasinda bir nevi modern somurgesi haline getirdigi icin oryantalizm.

Video da 1699 Viyana kusatmasindan beri,cografyamizda yasayanlarin bir kimlik arayisinda oldugu,bu arayista kiyas yonteminin son derece yanlis oldugunun sathina vurgu yapmis sakalli abimiz.Aslinda konu guzel ama,zannimca konuyu hic bir eserden faydalanmadan,havsalasinda kaldigi kadari ile temhih ve nasihat gibi ele almis abimiz.

Az gelismis veya gelismekte olan islam topluluklarini batinin gorsel,isitsel ve yazimsal enstrumanlari kullanarak,giderek batililastirip esasinda bir nevi modern somurgesi haline getirdigi icin oryantalizm.

Video da 1699 Viyana kusatmasindan beri,cografyamizda yasayanlarin bir kimlik arayisinda oldugu,bu arayista kiyas yonteminin son derece yanlis oldugunun sathina vurgu yapmis sakalli abimiz.Aslinda konu guzel ama,zannimca konuyu hic bir eserden faydalanmadan,havsalasinda kaldigi kadari ile temhih ve nasihat gibi ele almis abimiz.
Bır eserden değil çok eserlerden kitaplardan faydanlanmis .bütün videolarini izlerseniz öğrenirsiniz.

Iste ben de ondan sordum.
Neden oryantalizm?Oryantalizm yeterli gelmeyecektir cünki..
Ulemaya göre kimlik catismasi,Türk ve islam kimligi arasinda.

Iste ben de ondan sordum.
Neden oryantalizm?Oryantalizm yeterli gelmeyecektir cünki..
Ulemaya göre kimlik catismasi,Türk ve islam kimligi arasinda.

Din olarak konuyu ele alirsak isin icinden cikamayiz.Turkluk su hali ile islam dinine gore sekillenmis bir durumda.Dolayisiyla persfektifimizin sahsen ben buna bagli olarak,sekillendigini dusunuyorum.Ulemanin ekseri Turk medeniyetlerinin birlik olamama esbabi olarak batililasma eylemlerini ozne sayip,eserlerin de bu girizgahi basat kuram olarak isliyorlar.

Belki de benim okudugum eserler bu sekildedir.Bilemiyorum farkli bir yorumunuz veya bilginiz varsa okumaktan memnuniyet duyarim.

Din olarak konuyu ele alirsak isin icinden cikamayiz.Turkluk su hali ile islam dinine gore sekillenmis bir durumda.Dolayisiyla persfektifimizin sahsen ben buna bagli olarak,sekillendigini dusunuyorum.Ulemanin ekseri Turk medeniyetlerinin birlik olamama esbabi olarak batililasma eylemlerini ozne sayip,eserlerin de bu girizgahi basat kuram olarak isliyorlar.

Belki de benim okudugum eserler bu sekildedir.Bilemiyorum farkli bir yorumunuz veya bilginiz varsa okumaktan memnuniyet duyarim.
Din olarak söyle ele aliyoruz;
Bir kimlik vesikasi olarak..
Türklügün islama göre dizayn edilmisligini, orta dogu cografyasi savunuyor.
Panturkizm ve Turkizm de böyle bir zorunluluk yok.

Antik tarihi cok sey aktarir bu konuda.
Sonra 7yy da Sam da (şark bölgesi olarak) islamin,katolizmi sapkinliga düsürmeye calistigi iddiasindan baslar.
15yy kadar gunah kecisi aranir bati tarafindan.

Oryantalizm,daha yeni gelismis bir disiplin.
Imkani yok,kimlik arayisinda yardimci olsun.

Kimlige ihtiyac yok aslinda,yalniz bilince ihtiyac var.

Din olarak söyle ele aliyoruz;
Bir kimlik vesikasi olarak..
Türklügün islama göre dizayn edilmisligini, orta dogu cografyasi savunuyor.
Panturkizm ve Turkizm de böyle bir zorunluluk yok.

Antik tarihi cok sey aktarir bu konuda.
Sonra 7yy da Sam da (şark bölgesi olarak) islamin,katolizmi sapkinliga düsürmeye calistigi iddiasindan baslar.
15yy kadar gunah kecisi aranir bati tarafindan.

Oryantalizm,daha yeni gelismis bir disiplin.
Imkani yok,kimlik arayisinda yardimci olsun.

Kimlige ihtiyac yok aslinda,yalniz bilince ihtiyac var.

Kiymetli Süreyya,

Cevabiniz icin tesekkurler.Oryantalizm bir bakis acisidir.Ve bu bakis acisi oldukca kadim bir gecmise sahiptir.Sizin cevanizda bahsettiginiz Panturkizm ve Turkizm gibi zirvesini gormemis akimlardan daha da eski.

Bilinc konusunda tamam haklisiniz.Fakat din konusuna girmeye hic gerek yok.Zira o zaman oldukca farkli bir kulvara cikmis oluyoruz.Tesekkur ederim cevaplariniz icin.

Kiymetli Süreyya,

Cevabiniz icin tesekkurler.Oryantalizm bir bakis acisidir.Ve bu bakis acisi oldukca kadim bir gecmise sahiptir.Sizin cevanizda bahsettiginiz Panturkizm ve Turkizm gibi zirvesini gormemis akimlardan daha da eski.

Bilinc konusunda tamam haklisiniz.Fakat din konusuna girmeye hic gerek yok.Zira o zaman oldukca farkli bir kulvara cikmis oluyoruz.Tesekkur ederim cevaplariniz icin.
Din konusuna girmeyelim peki de,vidyoda girilmis.
Ona baglantili olarak bir bakis acisi sunmak zorundaydik.
Oryantalizm konusunda size katilmiyorum.

Her zaman baskın olan kültüre özenilir ve taklit edilir. Günümüzde Batı kültürü baskın. Batı aynı zamanda farklı bir dini temsil etmesi nedeniyle bizde iç çekişmekere ve direnişlere sebep oluyor. Batı da yine kendi kültürü içinde yayılan ve göçmen veya yabacı işçiler ile gelen İslam'laşmaya direniyor. Alışa gelmişe bağlılık ve güvenlik kaygıları buna sebep oluyor. Bu hep böyle olacak.

Günümüzde Çin uyanıyor. Gelecekte belki Çin kültürüne ve Kore Pop'una özeneceğiz.

Din konusuna girmeyelim peki de,vidyoda girilmis.
Ona baglantili olarak bir bakis acisi sunmak zorundaydik.
Oryantalizm konusunda size katilmiyorum.

Ben videoyu savunmuyorum,bu dusunceye nasil ducar oldunuz?Ben sizin soylesiginizin,aksine videonun su anki haliyle,kimlik arayana kimlik gostermeyi birakin,yoldan gecene yolu unutturacagi kanaatindeyim.

Din bir bakis acisidir ama bir orta bulusma noktasi olmayabilir.Bunun icin ben de rasyonel bilime dayali,esaslarin her zaman referans alinmasi taraftariyim.

Duhan,Mahlas derken bir de Murteciye cikacak adimiz. : )

Ben videoyu savunmuyorum,bu dusunceye nasil ducar oldunuz?Ben sizin soylesiginizin,aksine videonun su anki haliyle,kimlik arayana kimlik gostermeyi birakin,yoldan gecene yolu unutturacagi kanaatindeyim.

Din bir bakis acisidir ama bir orta bulusma noktasi olmayabilir.Bunun icin ben de rasyonel bilime dayali,esaslarin her zaman referans alinmasi taraftariyim.

Duhan,Mahlas derken bir de Murteciye cikacak adimiz. : )
Kim oldugunuz su an umrunda degil şuon bey.Mürtecilik nerden cikti,ilahi.
Zannimca biz düsünce yolunda biraz sasirdik.
Videoyu savundunuz diye düsünmedim mesela.d

"Din bir bakis acisidir ama bir orta bulusma noktasi olmayabilir.Bunun icin ben de rasyonel bilime dayali,esaslarin her zaman referans alinmasi taraftariyim."

Yazili tarih rasyonel mi?
Fazla güvenmeyiniz derim.

Kim oldugunuz su an umrunda degil şuon bey.Mürtecilik nerden cikti,ilahi.
Zannimca biz düsünce yolunda biraz sasirdik.
Videoyu savundunuz diye düsünmedim mesela.d

"Din bir bakis acisidir ama bir orta bulusma noktasi olmayabilir.Bunun icin ben de rasyonel bilime dayali,esaslarin her zaman referans alinmasi taraftariyim."

Yazili tarih rasyonel mi?
Fazla güvenmeyiniz derim.

Sorun yok Sureyya hanim.Aslinda profil resminizdeki Athena ablaya onceden dikkat etsem hic munazaraya bile girmezdim.Baska bir konuda insallah mutabik kaliriz.Tesekurler.

Video da bulunan abiyi ve turevlerini işim geregi takip etmek zorunda oldugumdan evrim sureclerini şu isimler ile aciklamak istiyorum.
Radikal dinci, oryantalist dinci ve basina profesor ya da dr gibi unvanlar ekleyerek piyasaya girmeye calisan dinci.

Gora da arifin negneye gidip cungoyu bulduktan sonra komutan logari alt etmeye gitmek icin buldugu ucan motorlu tasit hakkinda "hocam bunlarin nitrolari tam mı!?" sorusuna "ne nitrosu ulan" cevabi alip "olm teknik terim kullanioz ki bizi cahil sanmasinlar" demesi gibidir bu yotuberlarin anlatimi.
evrim surecinde karaya cikan baliktan ornek verirsek koyudan incelmeye gore safsatacilar siralamasi şöyle:

Ebu hanzala>Huseyin cevik>sozler kosku>altay cem meric>rauf enc

Manisa bunlarida takip etmelisin. Cok iyi kafa aciyorlar moruk.

Geri