30 yaş altı insanları anlayamamak

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
18 25 arasi hatta 30 kadar gitsin hadi ben gerçekten hiç bir hareketlerine anlam veremiyorum neyse yaşımın en güzel çağları diye ekleyeyim keşke herkes 30 olarak doğsa ))

Z kuşağına denk geliyor pek çoğu, kısmen de y…
Forumda öyle uçlarda z kuşağı görmedim. Forum dışı olanlarda zekisi aşırı zeki -zaten beyin göçü veriyoruz- malı da ayrı mal amiyane tabirle…

herkesin bi anda 30 yaşına gelmesi peki... benim kardeşim bile 30'a dayandı, akıl alır gibi değil... ben bu kızı kreşe bırakıp, kreşten alıyordum da ''yarım yumurta'' yediriyorlar diye isyan falan ediyordu. zeytinleri ayıklayıp ''zeytin hamburgeri'' yapıyordum da tiksinmeden yiyordu... zeytin hamburgeri bir insanı sevmenin en temel başlangıcıdır. konunun özünden çok çıktım ama bence sorun değil... kimseyi anlamak zorunda değiliz <3

Yaşın yarattığı farklılıklar elbette olacaktır ancak yaştan bağımsız olarak kişinin yetiştiği ve yaşadığı çevre çok daha önemlidir.
Yaş ilerledikçe bir önceki kuşakla anlaşmazlıklar artar çünkü dünya çok hızlı değişiyor, genç kuşaklar da bu değişimi önceki kuşaklardan farklı yorumluyorlar.

Yeğenim çizgi film çocuklarından. Çocukluğunda Park'ta kayındıraktan kayarken, daha eğlenceli olacağını düşünüp, bir de takla atarak kaymayı denemiş ve canı çok yanmış.

İnsanlar gördükleri ve duyduklarından etkileniyor. Farklı ortam ve etki altında büyüyen insanlar farklı oluyor.

Bizden önceki nesil de çöpünü atmaya kıyamıyor. 40 yıl boyunca eski Radyo'sunu saklamıştı babam. Sakla samanı, gelir zamanı sözünü öğretmişti öğretmenim bize. Bir de eski İtfaiye Kamyon'nunun hikâyesini okutmuştu bize. O zamanlarda Devlet politikası olmalı çöpü saklatmak.

Anlaşılacak ya da sevilecek gibi değiller ki.
Şimdi diyeceksiniz ki her kuşak bi altını begenmez hayir. Bizde X kuşağının sadece cahili bizi sevmezdi. Kendini geliştirmiş, eğitimli X gayet koordineli olurdu Y ile.
Şimdi Z için bi tane pozitif konuşacak bi Y bulun bakalım.

Tiktok ambale paratoneri sayesinde kesfedilen en embesil nesil olma ozelligi tasiyorlar.
Hic bir kusak onlar kadar buyuk etki birakmadi.
Cunku buhranli bir genclikti. Arabesk kafasina daha yakindilar ve tek dertleri yoksulluk ve askti.
Simdikilerin asil hedefi kolay yoldan buyuk paralar kazanmak.

30 da çok oldu ya. Hadi onbeşi anlamazsın tamam da 30'u anlamaman için 80 yaşında falan olmak lazım

Bu aralar insanları anlamama kısmı yaşlarından çok bağımsız seyrediyor.
Nedense hiçbirini anlamıyorum :emoji_unamused:

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Şimdi bu tarz durumlarda düşüncem şu yönde ;

Herkes bir şekilde aynı yaşlardan geçiyor. Yaşları ritmik olarak gruplandırsak 50 ler 40 ları 40 lar 30 ları, bunlar da 20 leri anlamıyor. Bu devran böyle gidiyor.

Bir zamanlar 30 ve altındayken sizi de anlamıyorlardı jsjfj

Türkiye'de bir de şu var ya; aranızda 1 yaş bile olsa büyük olan daha çok görmüş geçirmiştir. Ortaokul 7 ye gidersin mesela, 8. dönem der ki "sen 8 e gel, o zaman görürsün matematiği.." ya da Lise sonda Öss ye hazırlanırsın, hayat zordur. Üniversite 1 gelir der ki "Bu daha iyi günlerin" Mezun olur iş ararsın, işe başlayalı 3 ay olmuştur ama eleman "tadını çıkar daha iyi günlerin" der. Bu böyle evlenene, çocuk yapana, emekli olana kadar gider. Ölenler mezardan kalkıp gelseler utanmadan siz bi de mezarı görün diyecekler. Havanız kime arkadaş. Aşalım artık bunları.
Uzun uzun yazdım ama 30 altı olduğum için beni de anlamazsınız heralde jxjxjs

Bu arada halâ 30 olmadığım için çok mutluyum heheh

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri