30 Haziran'da saatler 1 saniye geri alınacak

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Astronomlar Dünya'nın Güneş etrafında dönüş hızının yavaşladığını tespit ederek, 30 Haziran'da 'Dünya saatine' 1 saniye eklenmesini talep etti. Böylece 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gece, saatler tam 23.59.59'da iki kez aynı saniyeyi gösterecek.

Böylece Dünya saatine 1 saniye ilave edilerek, Dünya'nın yavaşlamasının yol açtığı gün ve mevsim kaymasından doğan süre açığı kapatılmış olacak.

Ancak 1 saniyelik ilave, bilişim uzmanlarını düşündürüyor. Uzmanlara göre, ek 1 saniye, birçok teknolojik sistemin arızalanmasına neden olabilir.

Zira saatler 23.59.59'da bir saniye yerine 2 saniye tıkladığında, çok sayıda bilgisayar sisteminin bunu bir arıza olarak algılayıp durmasından korkuluyor.

Bütün elektronik cihazlar çöker. Dijital saatler ayarları bozar

1saniye 60 senede 1 dakika oynatıyor ve her yıl döngüsünde gece saatler 23.59 dan sonra 00 olması gerekirken 23.61 olacak onun gibi komik bir şey ;)

Bütün elektronik cihazlar çöker. Dijital saatler ayarları bozar

1saniye 60 senede 1 dakika oynatıyor ve her yıl döngüsünde gece saatler 23.59 dan sonra 00 olması gerekirken 23.61 olacak onun gibi komik bir şey ;)

Napicaz simdi kardesim?
Toplansak, dünyanin dönüsünün ters yönüne dogru arabalarla pati cektirsek, yavaslatirmiyiz biraz dünyayi .p

Ohaa 1 saniye fazla nöbet tutacaktım 30unda nöbetçi olsaydım, ucuz yırttım.

Napicaz simdi kardesim?
Toplansak, dünyanin dönüsünün ters yönüne dogru arabalarla pati cektirsek, yavaslatirmiyiz biraz dünyayi .p

Galile olmaya gerek yok abi.

Dünya öküzün üstünde tepsi deyip cahile bağlayalım, düşününce devreler yanıyor.

Sen inançlı adamsın orucun kurtarır ;)

Galile olmaya gerek yok abi.

Dünya öküzün üstünde tepsi deyip cahile bağlayalım, düşününce devreler yanıyor.

Sen inançlı adamsın orucun kurtarır ;)

Bak iste bende bunu diyorum.
Insan kafasi herseyi anlayacak kapasitede degil, devreler yaniyor iste.
Kafasi gidiklerin cogu, cok okumus, arastirmis, NEDEN ! diye sormuslardan olusuyor.

Sorgulamayan insan vir vir vir, zir zir zir :D

Bak iste bende bunu diyorum.
Insan kafasi herseyi anlayacak kapasitede degil, devreler yaniyor iste.
Kafasi gidiklerin cogu, cok okumus, arastirmis, NEDEN ! diye sormuslardan olusuyor.

Sorgulamayan insan vir vir vir, zir zir zir :D

Deliye bağladım mı diyosun abi ;)

Geri