3. Tekil Şahıs?

E
  • Kullanıcı Ezel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Biriyle karşılıklı önemli bir konu üzerinde konuşuyorsunuz. Yada uzlaşmaya çalışıyorsunuz diyelim. Üçüncü bir şahıs sürekli size hitaben araya giriyor. Karşınızdakiyle diyoloğunuzu bölüyor. Tepkiniz ne olur?​

Gercekten iki taraf icinde sinir bozucu bir durum. Karsidaki kisinin de bundan hosnut olacagini sanmiyorum. Ben iki kisinin konusmasina mümkün oldukca girmemeye calistigim gibi ne kadar agir bir tartisma icinde olursam olayim, kendim cözmek isterim. Ama ba/zen öyle haksizliklar olur ki kendini tutamazsin, karisirsin. (:

Ben genelde bu 3. kişilere sinir olurum. Haksızlık varsa evet bende tutamayabiliyorum bazen kendimi. Bi kaç kez susar mısın bakışı atarım. Ama yok hala devam ediyorsa direk karşımdakine hitaben konuşmaya başlar diğerine sırtımı dönerim. Eğer 3. kişi benim tanıdığım biriyse biraz müsade eder misin derim.

Eğer çok sinirliysem direkt söylerim seninle konuşmuyorum bi sus diye. Zaten yakın çevremdekiler bi konuşmada 3. şahıs olmaya cesaret edemezler.

3.şahıslar hep can sıkar zaten.
Bi kaybol demekte fayda var.

Cidden çok sinir bozucu bir durumdur. Güzel bir konuya değinmişsin Katre-i Matem.

Bir şey eklemek istiyorum, hep diyoruz ki, 3. şahıslar.
Pekii, 3. şahısları biz sokmuyormuyuz hayatımıza? Sanırım suçu biraz da kendimiz de aramalıyız.
Ya sizden yüz buluyorlardır, yada 2. şahıstan.

Ayrıca, 3. şahısları müdahale ettirtmem. Hiçbir şekil de karıştırtmam. Tepkimi bu şekil de veririm.

Bu durumlar her zaman oluyor ve sonuç olarakta karşındaki kişi ile kavga edip konuşmayı bitiriyorsunuz.

Ben eğer kavga edeceksem o sırada o kişi varsa arada susuyorum.
Ya da başka masaya geçiyorum. Umurumda değil yani ne düşündükleri.

Eğer yabancı birisiyse tek söylediğim "Bu konuyu başka zaman konuşalım hayatım".
Bu yeterli oluyor eğer bana değer biriyse.
Zaten değer vermeyen ve değersiz gördüğüm insanla hiç muhatap olmam ki.

Heh hiç sevmediğim durumlardan biri de bu. Üstelik 2 kişinin olayına müdahale eden 3. kişinin sırf "iki kişi arasına girilmez" durumu değil can sıkan. Hani savunulan insan sanki kendini savunma kapasitesinde değilmiş gibi görünen pozisyon vardır ya ? İşte budur benim canımı sıkan bu durumlarda. Savunulan ben olayım yada olmayayım bu iki taraf içinde gerçekten kötü bir görüntü oluyor. Bana hep ikili diyaloglar daha samimi gelmekte, 3. kişi girdiği an o konu benim için bitiyor maalesef. Yerinde müdahale her hayatı kurtarabilir ama yersiz müdahalenin bir etkisi olmaz herzaman için . Neyse işte ;

- ölmesi gerek di mi?
- kesinlikle evet ölmesi gerek.

Tepkiniz ne olur?

07f6eed7ab5.jpeg

Geri