3 Hafta üst üste cumaya gitmemek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Üç cuma namazı kılmayan kâfir olur. Nikâhı düşer. Böyle bir kimsenin cenaze namazı kılınmaz. derler astı astarı yoktur.

Konu başlığının açıklamasının gayet mantıksız geldiği konu.

Din bir hayat işidir.. Ne Cuma'ya gidenler var ki, tamamen şirk içinde.. Onları da görüyoruz yine de bir şey demiyoruz.. Allah'ın olan övgüleri kullarına yakıştırmaktır, şirk.

İnsanların imanı hakkında hüküm verme..
Allah seni başımıza iman memuru olarak görevlendirmedi..

Cuma namazı farzdır. Kuran'da geçer.. Ancak hiç kimse ona buna açık ayeti inkar etmediği sürece küfür damgası yapıştıramaz..

Herkes haddini bilecek.. Siz Allah'a kendi dininizi mi öğretmeye çalışıyorsunuz?

Sünni islama göre 3 cuma üst üste cumaya gitmeyenin müslümanlığı düşer. Mantık aramayın, öyledir.

Coolumsu sakin ol adam astı astarı yoktur demiş zaten. ;d
Ben bu denli ciddi şeyler duymadım da hani üst üste gitmeyenlerin kalplerinin kararmaya basladığı ve imanlarının zedelendiğini tarzda seyler duydum. Bu zaten tüm ibadetlerin aksatılması durumunda geçerlidir diye düşünüyorum. Yapılmadıkça, uzaklaşılır.

Yoğun bakımdaki sevgili babaannem derdi ki; "3 hafta cumaya gitmezsen kalbin kararır oğlum." Canım babaannem hep güzel öğütler verdi bize.

Mastor'un sayısı: 36851 hafta.​

Dinden çıkarsınız. Yapmayın.

İman kalptedir ama günahkâr olursunuz.

öyle iman kalpte falanla kurtaramazsınız. salat en önemi şey dinimizde. o namaza gidilecek

şu konuyu yabani açsaydı haydarla kovalardınız.

Benim kalbim temiz. O bakımdan gitmiyorum.

Kalbim temiz olduğu için alkol de tüketebiliyorum mesela..
Tamamen bana sunulan bir ayrıcalık. Siz yapmayın.

Böyle bir inanış halk arasında var fakat bunun dini kaynağı nedir, hangi mezheplerde vardır bilmiyorum.

Ben hiç gitmediğimden mütevellit dinden böyle bir gerekçe ile çıkma şansım kalmıyor. Daha önce gidip sonra 3 hafta pas geçenler düşünsün.

en son 2003 ya da 2004 yılında gitmiştim galiba. O da arkadaşlarla eğlence olsun diye.

Geri