3 doğumdan fazlası kalp krizi riskini artırıyor

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadın Hastalıkları ve Doğum
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırma 4 ya da daha fazla çocuğa sahip kadınların kalp krizi geçirme riskinin 2 kat fazla olabileceğini gösterdi.

Ortalama 45 yaşındaki 1 644 kadının katıldığı araştırmada, kalp krizi riskini incelemek için koroner arter kalsiyum skorlama (CAC) tetkikleri ve aort duvarının kalınlığı incelendi. 2 ya da 3 doğum yapan kadınların CAC ve aort duvarındaki kalınlık anormalliklerin, daha fazla doğum yapanlardan az olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Monika Sanghavi, gebeliğe bağlı vücuttaki değişikliklerin kalp-damar hastalıklarını tetikleyebileceğini belirtti ancak sonuçların sadece istatistiklerden ibaret olduğuna dikkati çekti.

Alıntı~

Benim babamlar 6 kardeş yani benim babaannem 6 kez doğurmuş hepsi normal yoldan olmuş ;)
Beş tane halam var altıncıda erkeği yakalayabilmişler babam olmuş olmasaymış 8 dokuz doğururturdu paşa dedem ;) neyse babaannem yaşıyor.

Diyeceğim buydu. Allah uzun versin ona

Hayalimde 5 tane doğurup annem ve kayinvalidem arasında pay yapip sonra kocacimla keyif yapmak var.......

Şaka bir yana 1 tane doğurabilir miyim diye bile düşünüyorum 3 tane ve daha fazla yapana helal olsun :p

Benim babamlar 6 kardeş yani benim babaannem 6 kez doğurmuş hepsi normal yoldan olmuş ;)
Beş tane halam var altıncıda erkeği yakalayabilmişler babam olmuş olmasaymış 8 dokuz doğururturdu paşa dedem ;) neyse babaannem yaşıyor.

Diyeceğim buydu. Allah uzun versin ona

sinin anlatım dilini yürreğini yiriiim janım benim:cici:

Geri