3. bir dil öğrencek olsanız ne öğrenirdiniz ve neden ?

Konu sahibi son olarak 2765 gün önce görüldü
Selam arkadaşlar,

Günümüz koşullarında kendi dilimiz dışında artık ingilizcede artık bir meziyet olmaktan çıktı ve zorunlu bir hale geldi "zaten bilmek zorundasın" düşünceleri var her iş kurumunda. Üniversitemde 3. dil olarak İtalyanca dersini seçtim ama belli bir nedeni yok sadece meraktan.Bi sağlıkcı olarak işime yarar mı soru işareti ama Türkiye iş gündemi akıla geldiğinde siz en çok hangi dillerle karşılaşıyorsunuz ingilizce dışında ?

Ben Arapça biliyorum.
Çok önemli bir dil.

Şuan da ingilizce öğrenmeye çalışıyorum.

Hangisi olursa olsun,dil bilmek güzel.

Almanca.

Benimki tamamen Alman hayranlığı :dyg:

Benimki de İtalyan hayranlığı idi ama iş bazında düşünelim :)) ki verimli olsunnn

italyanca ve ıngılızce çata pata bılıorum

ispanyolca ve rusça bılınmelı bence

İspanyolca seçerdim. Hem en çok konuşulan 3.cü dil olması hemde ingilizceye yakın oldugundan öğrenmesi kolay olması gibi sebeplerden dolayı.

Ya da Almanca seçerdim Avrupa'nın biçok yerinde iş gören bi dil.

Benimki de İtalyan hayranlığı idi ama iş bazında düşünelim :)) ki verimli olsunnn

İş diyince akla ingilizce geliyor.
Zira,hangi ülkeyle iş yapsanızda,(Almanı da,çinlisi de,rusu da) ingilizce konuşuyor.

Ben bundan dolayı öğrenmeye çalışyorum.

Almanca evet tercih edilebilinecek bir dil tabi Rusça da ama İspanyolcada tereddütteyimm :S

İş diyince akla ingilizce geliyor.
Zira,hangi ülkeyle iş yapsanızda,(Almanı da,çinlisi de,rusu da) ingilizce konuşuyor.

Ben bundan dolayı öğrenmeye çalışyorum.

usta evet öyle ama artık İngilizce ile fark yaratanlardanda farkın olmalı diye düşünüyorum

usta evet öyle ama artık İngilizce ile fark yaratanlardanda farkın olmalı diye düşünüyorum

sanırım haklısınız.
ben ingilizceyi halledeyim,peşinizden gelirim sonraki dil için :)

Ha bu arada, bir mevzuyu hatırladım,
Sanırım antal'ya da 5000 tl maaşla çalışacak Hollandaca bilen bir eleman aramışlarda bulamamışlar :) sizinde dediğiniz gibi farklı dilleri bilmek gerek,ki bir adım öne geçelim.

Üf Allah'ım dil bilen insanlara çok imreniyorum. İkinciyi bilemeden üçüncüyü düşünemiyor, odaklanamıyor ben, ben istiyor İngilizce öğrenmek, siz istiyor üçüncü dil? :/

Avusturya da doğduğum îçin anadilim gibi Almanca konuşuyorum ne öğrenidim İtalyanca olabîlir

Bu bir tartışma konusu değil ki, Anket bölümüne açılması gerekirdi. Bence gerektiği yere taşınmalı. Yine de cevap gerekirse Rusça; malum :)

6 dil biliyorum, 7'ye göz kırpıyorum; bir uzak doğu lehçesi. Emmeeee, sen ispanyolca öğren.

İş açısından düşününce Fransızca ve Arapça. Ama Portekizce öğrenmeyi o kadar çok isterdim ki..

İngilizcem var. Şu an Fransızca öğrencisiyim. Çünkü çok hoş bir dil ve Fransa'yı çok severim. Ve faydalı da.. Ardından Çince ve Portekizce düşünüyorum.

Geri