3 Bin TL ile İstanbul'da yaşamak

Konu sahibi son olarak 3633 gün önce görüldü
Yakın çevremden duyduğumu belirtiyorum; kimi İstanbullulara göre yeterli gelmeyen meblağ.:nee:

Kira, aidat ve faturalar dahil tek başınaysanız denemeyin.

yaşadığın semt ve aylık harcamana göre değişir kimi çok rahat idare eder ama kimileri gecinemez o para ile.

Ayağını yorganına göre uzatmayan insanlara 3000 de yetmez 5000 de.

700 lira'dan başlayan kiralar. 300 lira doğal gaz 100 elektirik 50 lira su parası, 150 lira mutfak masrafı, kıyafet masrafı 200 300 lira avm'den yaparsanız alışverişi , internet kullanırsan onun parası 60 lira , ceptelefonu kullanıyorsan onun parası, tahsitle birşey alacaksınız onunda parası, birde gezeceyim derseniz yetebilir ama Tek başınaysan ailenle berabersen kesinlikle yetmez tek maaşla 3000 binlira.

@
Crowley arkadaşımızın dediği gibi ev almak icin kredi ödeyeceksen kesinlikle yetmez. hatta aldığın ev hacize girer banka el koyar. :)

Olayı sadece geçinmek olarak algılamamak gerekir, eşya, sağlık, sosyal giderler, varsa arabanız, bilgisayarınız, telefonunuz tv yayını vs. vs. gibi giderlerin yanında mutfak masrafı az kalır.

Olayı tamamen,yaşadığın bölgeye göre değerlendirmek gerekir. 3000 tl ile Beşiktaş da Balat 'da yaşayamazsın ama Avcılar da Yenibosna 'da yaşarsın gibi.

her ay 3000tl garanti gelirin varsa çok rahat yaşarsın kirada güzel yerlerde bile

Yaşamak yemek içmekten ibaret değildir sadece.
İnsani ve refah bir şekilde hayatınızı yaşamak istiyorsanız ve hedefiniz bu ise yetmez .
İt gibi boşa çalışmıyoruz :/

Asgari ücretin 1300 olduğunu düşününce bu konuya yorum yapasım gelmedi. Beterin beteri vardır deyip gidiyorum.

Sefakoy esenler bagcilar zeytinburnu mehmet akif gibi semtlerdeyseniz cok rahat yeter

bizim şirkette aile geliri 10 bin lira olan adam var yemeği evden getirmeyi düşünüyorum demekte.

Bir zamanlar ailemizde bir babam calisirdi ve bunun yarisini bile almiyordu. Kalabalik aile olarak yine gecindik -.-

Bana sorsan, helal para olup olmamasi onemli. Eger ki degil ise, 1 milyar para alsan haftada, onunla bile gecinemezsin, cabuk biter. 3000 tl ile gecinememek.. Buna inanmam. Bal gibi gecinirsin, guzel yasarsin. Nezaman abartirsan, iste ozaman tabii ki yetmez.

''Bir Zamanlar''dı.
''Bir Zamanlar Bu kadar fazla faiz yoktu.''
''Bir Zamanlar herşey daha ucuzdu.''
''Bir Zamanlar 50 kuruşa 4 5 Tane yumurta Alınıyordu.''
''Bir zamanlar Ev kiraları 200 250 300 lira idi.''

Benimde (Bir zamanlar) Babam tek başına 450 lira para ile 4 kişilik bir aileyi gecindiriyordu.

Anlayacağın herşey seninde dediğin gibi ''Bir zamanlar idi.''

Şimdi? evde 4 kişiyiz 4 kişide çalışıyor. Ev aldık 1250 lira ayda öduyüruz.
4 kişide 1300 lira maaş alıyor. 1300x4=5200
Yeterde artar diyorsunuz değilmi? İnanın Yetmiyor. Aldığımız ev kredisi biterse artık rahatlayacağız.

Şu devirde faizler ve zam üstüne zam gelen herşeyde geçinmek okadar çok zorki.

En basit örnek yol yani bir yerden bir yere gitmek diyelim.
Burası Alibeyköy. Buradan 2 kişi ile birlikte Floryaya Gitmek kaç para tutar?
4 lira 50 kuruş minibüs parası tutuyor < 2 kişi.
metrobüs hattında inip metrobüse bineceksin 7 lira < 2 kişi. Sadece Gidiş Fiyatı : 11 lira 5 kuruş tuttu.
Gelişte aynı Toplam Gidiş Geliş Fiyatı : 23 Lira.
eh bişeyler yiyceksin içeçeksin vs vs.. :)

Hergün bir yere gidiyorsun eğerki sosyal bir insansan. Hergün para harçamak demek buda.

Kredi kartına olan borclarda var daha. hesabını siz yapın. Un utmayın evdede tek cocuk siz değilseniz. kardeşleriniz varsa :))

Helal para ile Binlira alsanda onunlada gecinirsin demişsin.

Hii diyorum Eminimki Gecinirsin.

Allah her insanı sınar ne kadar helal olursa olsun ne kadar haram olursa olsun hiç fark etmez.
Ya ölene kadar aç susuz yaşarsın yada bol ve kıtlık içinde rahatca yaşarsın.
Buda allah'ın seni sınava sokmasından birtanesidir.

İlla helal para ile çalışıyor diye %100 gecinecek diye bir kayde yok. bunu hangi akla yazdın anlamıyorum.

madem öyle şöyle düşün : Sokaklarda yerlere gece gunduz ellerinde süpürge ile temizlik yapan yerleri sokakları temizleyen insanlar gecinebiliyorlarmı? Hayır ozaman o para harammı? Hayır. eee nedir bu?

Veya AVm'lerde insanların pisliklerini temizleyen insanlara nedemeli? gecinemıyorlar Senin benim pisliğimi tuvaletimizi 1300 lira için gecinmek icin temizleyen insanlar var. Harammı ? hayır helal ama gecinemıyorlar. Biraz akıl Pls.

Pis ve Gelişmemiş semtlerde rahatça gecinirsin elbette.
gazi mahallesi. Ev kiraları 300 400 liralardan başlıyor örnek :)
Bi arada evinden dışarı cıkar Beşiktaş taksime doğru yolk alırsın oh mis.. :) Tek başıan gecinirsin o şekilde.

Turkiye sartlarinda cogu kisinin o maasi yokki.Demekki gecinilmeye calisiliniyor.

Geri