3 Adımda Üye Olma İstatistiklerinizi Katlayın

Konu sahibi son olarak 3604 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar, forumlarımızda üye olma sayfasını düzenleyerek kullanıcıların daha kolay bir şekilde sitemize kayıt olmasını sağlayabiliriz. Bir çok ziyaretçi aşamalı olarak açılan üyelik sayfalarından sıkılarak forumları terketmektedir. Ancak tek aşamalı ve pratik olan üyelik sayfalarıyla forumlar daha fazla üye kazanmakta ve sitenin ziyaretçi bağımlılığını arttırmaktadır.

Aşağıda ki grafikte örnek bir sitede bu 3 adımı uygulayarak bir kaç hafta içersinde yakaladığım üye artışını göstermek istiyorum. Sitenin ziyaretçi ortalamasının aynı olduğu son 3 haftada üye sayısında %0 'ye varan bir artış meydana geldi.

77.png

1. Adım COPPA Üyeliğinin Kapatılması

Bu adım ile üye olma sayfasında 1. aşamada bulunan doğum tarihi seçme kısmını kaldırarak kullanıcıların üye olmak için atlayacağı 3 sayfadan ilkini kaldırıyoruz.

vBulletin Seçenekleri > Üye Yönetimi: Yeni Üyelik > COPPA Üyeliğini Kapat

2. Adım Üyelik Sözleşmesinin Kaldırılması

Normal şartlar altında doğum tarihini giren bir kullanıcı ikinci sayfada sözleşmeyi onaylayarak üçüncü sayfaya yani üye olma formuna ulaşır. Biz bu adımıda kaldırarak kullanıcının doğrudan üye olma formuna ulaşmasını sağlayacağız.

Burada ki eklentiyi kurarak sözleşmeyi kaldırabilirsiniz. vBulletin.org'dan indiremeyen kullanıcılar buradan indirebilir. ( vB3.8 )

3. Adım Üyelik Formunun Düzenlenmesi

Son adımımızda da üyelik formunda istenen gereksiz bilgileri, abonelik ve email ayarlarını kaldırarak kullanıcıya sadece e-posta, şifre ve güvenlik kodu alanını bırakıyoruz. Böylece ziyaretçi saniyeler için sitenize üye olabiliyor.

Temanızda ki register şablonunu burada ki kodla değiştirerek aşağıda ki görüntüyü elde edebilirsiniz.
( vB3.8 )

78.png

Siz de bu 3 basit adımı uygulayarak sitenizin üyelerinin artmasına bir katkıda bulunabilirsiniz.

Ek: Demo : www.film-indir.org

Bu makale sadece vbulletin-turko.com da yayınlanmıştır.
Kaynak göstererek kullanılabilir.

Faydalı olması dileğiyle,
alıntıdır.

Geri