29 Ekim'in Bayram Olmasını Kabullenememek

• Kullanıcı Plesk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
[YOUTUBE]OR_dZpu4AKs[/YOUTUBE]​

Ahsen logosundan sonra izlemedim

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi bu sığırın gözünde ki gözlük elin gavurunun icadı , altında ki araba elin gavurunun arabası .. Kendini kayda aldığı video yine elin gevurunun .. Sokaklarda rahat rahat gezmesinde ki en büyük sebep de gevur saydıkları M.Kemal ve silah arkadaşları sayesindedir ..
Eğer gerçekten ALLAH'ın şeriati ile hükmedilmiş olsaydı şu yeryüzünde, ilk başta kellesi alınacak olanlar bu sığırlar olurdu emin olun ..

Söylediklerinin bir kısmında haklı olsa da, saydıklarının Cumhuriyet Bayramı kutlaması ile pek bir ilgisi yok. Sonuç olarak gidenleri değil gelenleri kutluyoruz.

Hangi kısmı haklı

1.47'den sonra söylediklerinde haklı bence. Hayır böyle yayvan yayvan konuşan insanı dinleyen zihniyetleri de merak ediyorum.

Senin gibi zihniyetler olduğu sürece, Türk'ün düşmana ihtiyâcı yok. Utanmadan haklı diyebiliyorsun birde. Evvelâ, bastığın toprağın Türk Toprağı olduğunu unutma. Annenin, bacının, karının nâmusundan; yediğin bir lokma ekmeğe, içtiğin bir bardak suyu; Türkiye Cumhûriyetinin kurucusu: Mustafa Kemâl Atatürk'e ve silâh arkadaşlarına borçlusun. Yazık...

Kıyafet Kanunu gibi. Şapka takma zorunluluğunun hiç bir cumhuriyet ögesiyle alakası yoktur.
Kaldı ki, o meşhur "Biz cumhuriyeti böyle kurduk." yazısıyla poz veren atalarımızın fotoğrafları dahi, şuanki çağdaş yobaz diye nitelendirdiğim insanların katlanamadığı türden. Başı bağlı, uzun sakallı vs.

Şapka Kanunu gerekli değildi. Herhangi bir kıyafet standartı veya kısıtlaması da gerekli değildi.

Cumhuriyet başımıcın tacıdır. Ama kimse bu sürecin %100 sorunsuz ve hatasız olduğunu iddia edemez. İddia eden de hayal dünyasında yaşıyordur.

Yeni bir ulkenin kurulmasi evet guzel.

Imparatorlugun yikilmasi ve tamamen degistirilmeye calisilmasi yanlis.

Bayram degil benim gozumde.

İmparatorluklar ve yâhût devletler yıkılmaz; sâdece rejim değiştirir. Osmanlı Âilesi, 624 yıl hat'âsıyla, sevâbıyla bir mücâdele verdi. Lâkin, gidişat ortadaydı. İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar donanmalarını boğaza kadar sokmuştu. Pâdişah hiçbir şey yapamıyordu ve yapamazdı. Zirâ öyle bir kudreti artık yoktu. Mondros Mütâkeresi de imzalanmıştı zaten. Şüphesiz ki, Gâzi Mustafa Kemâl Atatürk bitmiş bir devletin rejimini değiştirerek, muazzam bir Türk Cumhûriyeti kurmuştur. Laik, geçmişine bağlı ve modern... Mustafa Kemâl Paşa ve silâh arkadaşlarının verdiği üstün mücâdelenin eseridir..

İmparatorluklar ve yâhût devletler yıkılmaz; sâdece rejim değiştirir. Osmanlı Âilesi, 624 yıl hat'âsıyla, sevâbıyla bir mücâdele verdi. Lâkin, gidişat ortadaydı. İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar donanmalarını boğaza kadar sokmuştu. Pâdişah hiçbir şey yapamıyordu ve yapamazdı. Zirâ öyle bir kudreti artık yoktu. Mondros Mütâkeresi de imzalanmıştı zaten. Şüphesiz ki, Gâzi Mustafa Kemâl Atatürk bitmiş bir devletin rejimini değiştirerek, muazzam bir Türk Cumhûriyeti kurmuştur. İlkel ve lâik... Mustafa Kemâl Paşa ve silâh arkadaşlarının verdiği üstün mücâdelenin eseridir.

İlkel olduğunu ifade ederken anlatmaya çalıştığın nedir?

İlkel olduğunu ifade ederken anlatmaya çalıştığın nedir?

İlkel olarak kastettiğim, gelenek ve göreneklerine bağlı. En baştaki gibi... Zirâ, Atatürk büyük bir Türkçüdür. Ve Cumhûriyet Dönemi Edebiyatçıları da aynı şekilde. Ya da ilkel kelimesini değiştiriyorum, başka anlamlar çıkartacak çok insan var mâlum.

İmparatorluk yıkılmadan yeni bir devlet nasıl kurulacak orayı anlamadım? Söylemeden geçemeyeceğim hocam, bayram olarak görmeyişine çok şaşırdım.

Geri