~27 Mayıs 2016~ Günün Ayeti

Є
  • Kullanıcı Єναηєscєηcє
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Trendleri (Arşiv)
MUTAFFİFİN-1
Ölçüde ve tartıda hile yapanların vay hâline!

MUTAFFİFİN-2
Onlar insanlardan (bir şey) ölçüp aldıkları zaman, tam ölçerler.

MUTAFFİFİN-3
Fakat kendileri onlara bir şey ölçüp, yahut tartıp verdikleri zaman eksik ölçüp tartarlar.

Bu sureler de ölçü işlerinde adaletle davranmamız gerektiğini söylüyor.
Mesela hiçbir hırsız bile dolandırılmayı istemez. Ancak kendi yapmaya gelince yapar. Bu güzel ayetler de çok güzel bir psikolojik analiz var aslında.

Ancak ben bu olayı sadece mal, para olarak görmüyorum. Eğer mallarımız Allah katında bu kadar değerliyse düşünsenize bir? Ya şereflerimiz, onurlarımız, kişiliğimiz. . ?

İnsanları değerlendirirken hataları ile birlikte doğru yönlerini göremiyoruz maalesef, sığ eleştiriler yapıyoruz. Düşmanlık körüklüyoruz. Sevmediğimiz biri olunca kötülükten başka bir şey akmıyor ağızlarımızdan . . Oysa bu çok yanlış . .

Her iyi de bir kötülük her kötü de bir iyilik mutlaka vardır. İnsanları yaptıkları işleri lütfen nesnel değerlendirin. Nefretiniz ya da sevginiz sizi gerçeklerden alı koymasın ..

Benim kişisel olarak ayetten anladıklarım bunlar elbette en doğrusunu Allah bilir. Ancak ayetin bu yönü olduğunu da düşünüyorum. Sadece para, mal, hizmet kastetmiyor bence orada. . Çok daha genel bir anlam var.

Geri