Merhaba arkadaşlar. Öncelikle takım arkadaşım Onurcan başta olmak üzere, Mavi takımdaki arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Hadım ne demek? Öncelikle buradan başlayalım.
Hadım, herhangi bir erkek canlının erkeklik bezlerini çıkararak veya burarak erkeklik görevini yapamayacak duruma getirmek. Arapça bir kelime olup, Türkçe'de buna iğdiş etmek, burmak, enemek ve hadımlaştırmak denir.
Yazın için teşekkürler kardeşim ilk başta bunu diyelim;
Hadım ı güzelce açıklamışın neyin ne olduğunu bilmiyen varsa öğrenmiş olduk bu güzel bir yaklaşım bunun içinde teşekkür ederim...
Paragraf paragraf yazacağım tüm dediklerini kardeşim....
İnsanı hadımlaştırmak, Allah'ın vermiş olduğu bir hakkı ortadan kaldırmak ve onu şahsiyetinden uzaklaştırmaktır. Erkeği, kendi hakkında cari olan ilâhı kanunun dışına itmek ve ona karşı saygısızlıkta bulunmaktır. İnsan haklarına indirilen ağır bir darbe ve insanlık adına bir utançtır.
Bir erkeksin seni bayandan ayıran şey senin üreme organın ve çeşitli şeyler değilmidir. Yaratılış gayemiz erkek bayan izdivaç görerek çoğalacağız diye belirtmiş hepsinde doğru muyuz bunda
Şimdi diyorsun insana yapılan çok ağır bir şey şimdi ''hadım'' yaptığımız bir insan onun belki intihar etmeye teşebbüs olacak bir şey olmuyacak mı?
Hatta tecavüz ettiği bayan hayatına devam edecek amenna herşeyi yapacak üstte bir önek belirtmiştim Onurcan'ın alıntısından gerekli olan tüm örneği oradan bakarak aslında bunu bilmek gerek bu iş hadımla çözülecekse neden hadımlığı getirmemişiz neden biz bu işi yapmamışız? Biz müslüman ülke değilmiyiz niye çoğaldığından bahsediyorsunuz bunu nasıl önlem alacağız değilde hadımlıkla sorun kökten çözülecek diye mi bekliyeceğiz...
Konuya dini açıdan yaklaşacak olursak; Hadım İslam dininde kabul görmeyen bir durumdur.
Fakat hukuksal ve psikolojik süreçte din, dil, ırk gözetmeksizin kişilere bir takım cezalar verilmektedir. Tecavüzcüler Hadım Edilmelidir derken de zaten, konunun hukuksal bir boyutta tartışıldığı alenen ortadadır. Bir başka konu ise, insanlığa indirilen ağır bir darbe değil midir kadın, erkek, çocuk, yaşlı, ölü fark etmeksizin tecavüz etmek?
Kendin diyorsun bak dini konudan uygun görmeyen bir şey Biz Müslüman ülkesi değilmiyiz de hadımı getirelim?
Tamam , Tecavüz konusunda dediğine sonuna kadar katılıyorum ama dinimiz gereğini bu uygun olmadığını beyan kendin ediyorsun ama diyorsun hukuksal boyuttan bahsediyorsun, işte çözüm orası değil mi? Öldürmek kesmek uzuvlarını yok etmek ha erkeklik organını kesmişin ha hadım etmişin ne anlamı var ozaman oda bir bayan diyebiliriz haksızmıyım bu konuda şimdi en mantıklı olan nokta hukuksal boyutta aranmalı haa hadımlık asla olunmamalı....
Ülkemizde son yıllarda tecavüz olayları artış göstermektedir. Bebek, çocuk, kadın, erkek, hayvan demeden sürekli birileri bu iğrenç duruma maruz kalmakta. Kimisi öldürülüyor, kimisi intihar ediyor. Sağ kalanlar ise ömür boyu bunun acısını psikolojik ve ruhsal olarak çekiyor. Bir insanın bedenine ve ruhuna yapılan bu saldırının cezası sadece hapis olmamalı. Tecavüz olaylarının artış göstermesinin en büyük sebebi de; Adli Makamların, davalarda vermiş olduğu ve bizler tarafından fazlasıyla "insanlık dışı" bulunan; "Tecavüze uğrayan kadınların karşıdakini tahrik eden kıyafetler giydiklerinden dolayı, bunu suç olarak belirtemeyecekleri" gibi ifadeler ile durumun hafifletici sebepler altında cezada indirime gidilmesidir.
Ha dediğin gibi tecavüz olayı çok , Kardeşim Onurcan'a yazdığım gibi biz müslümanız eğer böyle şehvete zaten düşmüşsek biz imanımızı kaybeden bir kul olmuşuzdur. Bir bayan istemiye istemiye tecavüzde bulunuyorsak bunun sonucuna katlanmamız şart ama hadım olarak değil,Verilen cezalar kimseyi hafifletmez ki niye 10 20 sene cezalar yada hiç ceza işlemediyse bu 5 6 yıla kadar düşebiliyor. Neden kimse hadım uygulanmamalı diye soracaksan bence bu indirimlerden kaçınılıp cezanın tamamı şekilde yatırılmalı yada müebbet yemelidir insanlar buna alenen diyorum tüm gönlümce müebbet dahi verilmeli diyorum...
Bayan istediği şekilde giyinmeli istediğini yapmalı haa abartmamak koşuluyla çok aşırı açmamak suretiyle haa giyebilirsin o senin hür iraden herşeyi kimse sana yok diyemez ama şimdi böyle girek tecavüz ettik diyen dayanamadım diyen sadece olaydan nasıl yırtarım diyen kişi bence niye diyorsan bunlar hep bahane bir olay daha yazayım bu şekilde
'' Hatta bu yazıyı yazdığım andan 3 saat önce bir boşanma davası dilekçesi daha yazdım, Resmi evlilik evraklarını dahi ben doldurduğum tanıdığım bir kişi neden geldin niye boşanıyorsun kız da yanında oğlan da yanında dediği laf bana elektrik alamıyoruz şimdi diyeceksin hadımla ne alakası var sonuna kadar oku kardeşim, Şimdi sonra bu elektrikle alakası yok dedim anlaşmalı yazacak iseniz dedim tüm herşeyi beyan etmeniz gerekli dedim bu anlattı bayan çıksın dedi çıkardık dışarı bayan gitti karşıda bir yerde oturdu abi ben bunu bir erkekle bastım sonra benim bunu öğrendiğimi duyunca bana beni takip etmiş bana tecavüz etti diye sana diyemedim öldürürsün adamı diyerek , ama diyor ki o çocuğuda buldum diyor çocuk diyor ki senle evlenmeden önce de yapıyorduk tamam gel mahkemeye verelim herşeye kabulum diyor ama gitmiyor sonra zorla olsa mahkemeye gideceğimiz zaman herşeyi açıkladı''
Şimdi bu olayda ki kıvırma iftiralar çok anlıyacağın üzere yani kimse kimse ye kolay kolay ben yaptım demez zorda kalmadığı sürece demez o yuzden hadım değilde yukarda yazdığım gibi müebbete kadar ceza verilmelidir...
Günümüzde bir çok cinsel suç cezalandırılmıyor, bir kadının tecavüzcüsüyle evlendirilmesi gibi bizler tarafından yadırganan durumlar ortaya çıkıyor. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yeni medeni yasada, cinsel suçlara açıklık getirilmeye çalışıldı ama cinsel suçlara karşı verilen cezaların en hafif olduğu ülke yine bizim ülkemiz oldu.
Ayrıca, cezai işlemlerin korkutucu olmaması ve çoğu insanın tecavüz ettikten sonra serbest bırakılması da, insanların gözünde basitleştirilmiştir.
Şimdi evlendirmeden bahsediyorsun, Bir bayan tecavüze uğradıktan sonra niye gidip şikayet etmiyor, da ailem kötü duruma düşer diye kabul ediyorum der sorsanızda ama şimdi o kız gitse mahkemey başvursa ''kadın ve kızlara'' aşırı derece haklar var haddinden fazla haklarımız var şimdi diyorsun hafif suç verilen yer bizim ülkemiz diyorsun.. Bence yanlış kardeşim niye mi ben sürekli bu işle uğraştığım için diyorum..Bu olaylar da mesela bir olay bir yerde oldu mahkemey vererirsin sonra gidersin Kaymakamlık bünyesine şikayet edersin onun ailesine kadar başka bir vilayete sürerler onları bu yasalarmızda vardır bence ülkemizde hafif demiyelim gerçekten çok ağırdır. Tecavüzün suçu
Hadım cezası, hukukun içerisine girdiği zaman; korkutucu bir etkiye de sahip olunacağı aşikardır. Neden mi? En basitinden okullarda "Kınama Cezası"ndan sonra verilen ceza "Uzaklaştırma"dır. Ve bu şekilde öğrencilerin disiplinize olunması sağlanır. Bu durum konuya başlangıç yapmak için küçük bir örnektir.
Bir başka somut örnekte de, İran'da herhangi bir hırsızlık suçu işlendiği zaman, bu suçu işleyen kişinin elinin kesilmesi; hırsızlık oranında ki azalışın da bir simgesi niteliğindedir. Caydırıcı bir sebeptir.
Üniversiteli kızlara, kız çocuklarına, evine kadar takip edip evli kadınlara, yeni doğan bebeklere, erkek çocuklarına ve hayvanlara tecavüz etmek veya tecavüze yeltenmek, "Sapıklık" olarak nitelendirilmektedir.
Yav kardeşim hadım uygulayarak onları bu işten uzaklaştırama olur diyorsun böyle yaparsak bu işler azalır diyorsun , Unutma yapan yine yapar ama okul cezasına benzetemezsin ki bu işin çocukla alakası ne o korkutma olayı çocuğa yaparsın ama büyüğe yapamazsın bunları
Hırsızlıkla sence tecavüz bir mi? Ha aynı işlem hata abi hepsinin hukuksal boyutu var yav Allah verdiği bedeni nie Allah tan başka sen alıyorsun bir suç işledi diye bu müstehak mı sizce Allah için yapmayın gerekli cezai işlemi sonuna kadar savunun hakim az ceza verdi diye onu savunmayın , itiraz edin abi gelsin ben bi döktürürüm yemin ediyorum cezası 2 ye katlar, Bence hadım işi değilde hukuksal demek daha mantıklıdır....
Tecavüz olayları, sapkınlıkların bastırılamamasından meydana gelen bir durum olduğundan ve bir kişi bir çocuğa dahi tecavüz ederken hiç bir şekilde düşünmüyorsa bu kişinin hadım edilmesi bence gereklidir. Çünkü bu kişiler ileri zamanlarda yine sosyal hayatın içinde olmaya başladıklarında yine kaldıkları yerden devam edeceklerdir.
Şimdi soruyorum;
Tecavüze uğrayan insanların psikolojileri hayatlarının sonuna kadar düzelmez iken, bu eylemi gerçekleştirenlerin de hayatlarının sonuna kadar erkeklik yetisinden uzak yaşaması normal değil midir?
Tecavüz eden kişi ne yaparsan yap huyundan mı vaz geçmez bence kardeşim sen bir gün içeride yattığını gör bir daha oraya girmemek için elinden geleni yaparsın herşeyi yaparsın bunu adım gibi biliyorum istedikleri kadar sosyal hayatta çıktıklarında düşün herşeyi yapar diyorsun hiç bir şey yapamazlar unutma bayanlardan bile kaçarlar buna adım gibi emin kardeşim bence hadım olmaz hukuksal gerçekten hepsinden çözüm...
Bence yanlış kardeşim niye dersen o kişi de hayatına devam edebilir Onurcan'a yaptığım yorumu yine diyorum örneği bayan kocası onu pazarlıyor ama kadın gitmiyor hakkını savunuyor hiç gidecek yeri olmaması halinde bile bundan kurtuluyor şikayette bulunuyor. Adam ceza evine giriyor ama aldığı ceza kadın ilk başta 6 yıl vermişler ama kadın raporları nı 2 tane de şahit götürünce 18 yıla cıkıyor ama kadın bu hayata devam ediyorr şimdi hadım var olsa adam aldır ama yine zevkinden vaz geçmez kardeşim bence cezai işlem ağr verirsen herşey den daha pişman olur insan....
Bir kusur ettiysem af ola...