23 Haziran’in ardindan.. Ulkenin Yeni Atmosferi

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba ;

Cocuklugumdan beri evimizden gazete eksik olmaz (di). Kendi ismimi hatirladigim andan itibaren bizim aile surekli gazete okurdu. Neden diye sormadim hic :) Ister istemez bazi cocukken ebeveyni taklitten mi dersiniz ornek almak mi artik nasil betimlersek.. bende ortaokul yillarimda edindim duzenli gazete okuma aliskanligi. Tabi artik malum okunacak gazete kalmadi, dijital platformlar hala bizimkilere hitap etsede benim ozellikle son 3 senedir dogru durust okudugum soylenemez.

Yine de elimizden geldigince sosyal medya ozellikle twitter uzerinden ulkenin malum gundemini takip etmeye calisiyorum. 23 Haziran’da ki secim sonuclarina sasirdim mi? Sebeb sonuc iliski icerdinde degerlendirdigim zaman daha buyuk fark bile olabilirdi. Bizim ulkenin insanina bidon kafa, gobegini kasiyan adam felan dediklerine bakmayin, yeri geldiginde ders vermesini bilmistir her zaman.

Simdi malum secimlerden sonra yeni kurtaricilar ufukta belirdi sag’da Ali Babacan solda Ekrem Imamoglu siyaset sahnesine ve liderlige goz kirpiyor. Sizce bu beyefendiler ulkenin suan icinde bulundugu kutuplasmis ortami yumusatip birseyleri degistirebilir mi? Cidden merak ediyorum. Fikirlerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim dostlar.

Ekrem İmamoğlu şuan takip ettiğim tek siyasetçi diyebilirim, Adana'da yaşıyor olmama rağmen seçimi çok dikkatli takip ettim, gerçekten de bir demokrasi seçimi olduğunu düşünüyorum. Haksız yere iptal edilmiş bir seçim ve sonrasında yaşanan karalama kampanyası ve süreci 23 Haziran seçimlerine damga vurdu.
Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı dil, tavırlar ve davranışlar bana samimi ve güven veren cinsten. Güzel bir hitap yeteneği olan, bilim, sanat, teknoloji, eğitim diyen birisi.
En önemlisi her kesimden insana hitap eden bir kişiliği var, ülkede ki her kesimden ve görüşten insandan oy alabilecek birisi olduğunu gösterdi. Şimdi verdiği sözleri tutma zamanı, kısa sürede izlediğim kadarıyla olumlu işler yapacak, üst yönetime çok güzel atamalar yapıyor "liyakat" ön planda.
Ülkenin bulunduğu negatif ortamdan güzel faydalandı ve mağdur olduğu konulara güzel karşılık verdi, zor şartlarda bile başaralı olabilir görüntüsü gelecek için "umut" verici diye düşünüyorum.

Ali Babacan ise henüz ne yapacağı belli değil, kulisler de çeşitli söylentiler var ve nasıl bir çizgi izleyeceği kimlerle yola çıkacağı belli değil, en azından bize yansıyan durum bu şimdilik.
Siyasi görüşü ve ideolojisi bana uygun olmamış olsa da ekonomi konusunda iyi olduğunu söylemek gerekiyor, mevcut durumda şuan yönetimde olsa çok daha iyi bir yerde olurdu ülke.
Yakın zaman içerisinde bir açıklama yapılacağını biliyoruz ve açıkçası ekibini de merak ediyorum. Abdullah Gül'ün destek vereceği kesin ama nerede duracak bilinmiyor, bunların dışında Ahmet Davutoğlu tarafından ne gelişmeler olacak çünkü mutlaka birbirisi ile paralel gelişmeler olabilir.
Mevcut sağ partilerin ve siyasal İslamcıların güç ve güven kaybettiği bir dönemde yapılacak adımlar mevcut hükümetin gücünü daha da azaltacak gibi görünüyor.

Ali babacan ve Davutoğlu ikilisi iktidarın içinde yer aldıkları dönemde iktidatın yanlışlarına dur diyemedi, seslerini bile çıkaramadılar. Sinik ve söyleneni yapan yanlışkara göz yuman ama bu günlerde haykırmayı tercih edenlerin yarınlarda kime hizmet edeceğini kestiremezssiniz...
Bana göre bu cephede pek bir umut yok... Bu cephe sadece Akp nin oylarını bölecektir...

İmamoğluna gelince en başından beri diyorum şovenizme hizmet ediyor varsa yoksa şov. Geçen gün makam aracı diye önümüze koyduklarıda hizmet aracı çıktı ya benim beklediğim bişeydi...
Akparti karşıtlığı ve kendisine yapılan seçim iptali haksızlığı onu daha popüler kıldı. Açıkçası daha fazla fark bekliyordum. Çünkü bu halk herzaman mağdur edilenin yanında durmayı bildi. Zamanında erdoğanın yanındada bu cihetten durmuşlardı...

Ben Mansur Yavaşın daha güzel işker yaptığını işin ehli olduğunu görüyorum. Chp cenahının imamoğlu gibi şova hizmet eden biri yerine bilinçli ve hizmet adamı olan Mansuru gündeme taşımaları daha doğru olur diye bakıyorum...

Velhasıli kelam ne imamoğlu cephesi nede babacan cephesi bana göre bir umut olamaz. Mevcud kokuşmuşluğun bşr devamından öteye gidemezler...

Davutoğlu'nun Başbakanlık adaylığında ilk seçimde şunu gördüm. Erdoğansız bir AKP 30% - 35% oy potansiyeline sahip. Daha önce de AKP den ayrılıp ta kendi yoluna gitmek isteyen Abdul Kadir Şener vardı. Sonuç belli. İlk katıldıkları seçimden sonra bir yerlere yama olmak isterler.

İmamoğlu CHP liderliğine oynuyor. Tabii ki kendini gündemde tutmaya gayret göstereck. Şansı var mı? evet, var. Umarım sonu Muharrem İnce gibi olmaz. Çok sevilenlerin, bir o kadar da sevmeyenleri olur. Bu doğal bir süreç. İşin içine çıkar girdiği zaman, gözler kararır.

şu an reisin yanındakiler
menfaatçiler yalakalar
dün yerden yere vuranlar
çoğunluğu bunlar oluşturuyor

ve seçimi kaybederse ilk bunlar satacak
insan zamanı gelince bırakmayı bilmeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri