S
She`
Ziyaretçi
Ziyaretçi
21 Marttarihindeki önemli olaylar :
Kurtuluş Günü - Erzurum /Tortum
Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü
1590İran ile İstanbul Anlaşması imzalandı.
1914Başyazarı Nigar Hanım olan ''Kadınlık'' adlı dergi, haftalık olarak yayımlanmaya başladı.
1937Tunceli'de ''Dersim İsyanı'' başladı. Olaylar 22 Ekim'e kadar süren harekatlarla denetim altına alındı.
1939Kurtuluş Savaşı komutanlarından Korgeneral Ali Hikmet Ayerdem öldü.
1942Şair ve oyun yazarı Hüseyin Suat Yalçın öldü.
1952950 grostonluk Galatasaray şilebi, Karadeniz'de Kefken açıklarında battı, 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmadı.
1956İlk kadın milletvekillerinden Satı Çırpan (Satı Kadın) Ankara'nın Kazan Köyü'nde öldü.
1958Sinema ve Dublaj Sanatçısı Ferdi Tayfur 54 yaşında öldü.
1968İsrail ordusu ile Filistinliler arasında Karameh Savaşı yapıldı
1971CHP'nin hükümeti destekleme kararı alması üzerine, Genel Sekreter Bülent Ecevit istifa etti.
1971Falih Rıfkı Atay`ın Ölümü.
1973Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Sivas'ın Sivrialan köyünde öldü.
1990Elazığ'ın Palu İlçesi yakınlarında yolu kesen teröristler, bir araçtan indirdikleri 9 mühendisi öldürdü.
1991Ankara'nın eski belediye başkanlarından, Mimar, Yazar Vedat Dalokay (64) ile eşi, trafik kazasında öldü.
1995Türk Silahlı Kuvvetleri, 35 bin kişilik personelin katılımıyla kuzey Irak harekatı başlattı.
1995Nevruz bayramı ilk kez ''resmen'' kutlandı.
2001Ankara, İstanbul ve Anadolu Gazete Sahipleri Sendikası kuruldu
Kurtuluş Günü - Erzurum /Tortum
Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü
1590İran ile İstanbul Anlaşması imzalandı.
1914Başyazarı Nigar Hanım olan ''Kadınlık'' adlı dergi, haftalık olarak yayımlanmaya başladı.
1937Tunceli'de ''Dersim İsyanı'' başladı. Olaylar 22 Ekim'e kadar süren harekatlarla denetim altına alındı.
1939Kurtuluş Savaşı komutanlarından Korgeneral Ali Hikmet Ayerdem öldü.
1942Şair ve oyun yazarı Hüseyin Suat Yalçın öldü.
1952950 grostonluk Galatasaray şilebi, Karadeniz'de Kefken açıklarında battı, 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmadı.
1956İlk kadın milletvekillerinden Satı Çırpan (Satı Kadın) Ankara'nın Kazan Köyü'nde öldü.
1958Sinema ve Dublaj Sanatçısı Ferdi Tayfur 54 yaşında öldü.
1968İsrail ordusu ile Filistinliler arasında Karameh Savaşı yapıldı
1971CHP'nin hükümeti destekleme kararı alması üzerine, Genel Sekreter Bülent Ecevit istifa etti.
1971Falih Rıfkı Atay`ın Ölümü.
1973Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Sivas'ın Sivrialan köyünde öldü.
1990Elazığ'ın Palu İlçesi yakınlarında yolu kesen teröristler, bir araçtan indirdikleri 9 mühendisi öldürdü.
1991Ankara'nın eski belediye başkanlarından, Mimar, Yazar Vedat Dalokay (64) ile eşi, trafik kazasında öldü.
1995Türk Silahlı Kuvvetleri, 35 bin kişilik personelin katılımıyla kuzey Irak harekatı başlattı.
1995Nevruz bayramı ilk kez ''resmen'' kutlandı.
2001Ankara, İstanbul ve Anadolu Gazete Sahipleri Sendikası kuruldu